Prideš na kampiranje in kolesarjenje na Kočevsko?

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kočevsko je odlična destinacija za aktivne kamping počitnice. Pridete lahko z avtodomom, počitniško prikolico ali šotorom, saj imajo lepo urejen kamp Jezero, omogočajo pa tudi najem glamping hišic. Kočevje z okolico nudi številne možnosti pohodništva in kolesarjenja za družine ali bolj zahtevne športnike.

Kočevske kolesarske poti primerne tudi za družine

Kočevje z okolico je idealna destinacija za odkrivanje s kolesom, saj je narava prepletena s številnimi potmi, ki vas bodo popeljale skozi skrivnostne gozdove in vam odkrile naravne znamenitosti.

Na voljo je 10 urejenih in označenih kolesarskih poti različnih težavnosti, dve pa sta še posebej primerni tudi za družinsko kolesarjenje.

Družinska kolesarska kočevska pot se prične kar v kampu in vas popelje na 14 km krožno raziskovanje znamenitosti po Kočevju. Na poti je tudi kolesarski center MTB trail Kočevje, kjer je urejena nova pumptrack proga primerna tudi za otroke in številne skakalnice ter težavnostne proge.

Kolesarska pot Po studencih Kočevske je prav tako zelo primerna za družine in vas iz kampa vodi po na 15 km dolgo pot do studencev. Del poti pa gre tudi po gozdni učni poti Rožni studenec, tako da bodo otroci izvedeli zanimivosti gozdovih. Ob poti so urejeni štirje piknik prostori s kuriščem, tako da lahko planirate tudi daljši postanek.

Bolj zahtevni kolesarji in tisti, ki uporabljate električna kolesa boste izbrali katero od daljših poti z večjo višinsko razliko. Zelo zanimiva je 51 km dolga Risova kolesarska pot, ki pelje v osrčje Kočevskega Roga in je speljana skozi neokrnjeno naravo ter vodi mimo kočevskih znamenitosti: grobišče pod Krenom, ostanki Roške žage in Kraljico Roga.

Za resnične ljubitelje kolesarjenja po naravnih potem pa priporočamo 3-dnevni voden kolesarski izlet po Kočevskem, ki vključuje tudi najem električnih koles, prenočevanje polpenzion in zanimive oglede.

Spisek vseh kolesarskih poti dobite na – Kočevske kolesarske poti.

Pohodniške poti in doživetja na Kočevskem

Če imate radi pohode po neokrnjeni naravi, potem pridete na Kočevsko, kjer imajo več kot 20 označenih pohodniških poti.

Za lep razgled na celotno Kočevsko dolino se lahko odpravite po Grajski poti (dolžina 3,8 km, višinska razlika 611m, čas 1:45h), ki je primerna tudi za družine. Pot vas pelje iz Kočevja do ostankov gradu Fridrihštajn, ki je bil zgrajen l. 1423 in je povezan z ljubezensko zgodbo Friderika Celjskega in Veronike Deseniške. Pot se nadaljuje do planinske postojanke Koča pri Jelenovem studencu, ki je odprta ob koncih tedna in kjer se lahko okrepčate.

Na Kočevskem nudijo tudi številna vodena doživetja, med katerimi med najbolj izjemna in avtentična sodi opazovanje in sledenje divjim živalim - program Opazovanje medveda v njegovem naravnem okolju je bil v lanskem letu ocenjen kot 5-zvezdično doživetje Slovenia Unique Experiences.

Med najbolj izjemne točke, ki si jih morajo obiskovalci med obiskom Kočevskega zagotovo ogledati pa sodijo še cerkev Sv. Jerneja v samem Kočevju, Mestni vrh in ostanki gradu Fridrihštajn, Kraljica Roga, razgledna točka Kozice, ki nudi prekrasen pogled na dolino reke Kolpe, obisk Reškega jezera, sprehod po Orlovi poti ter voden ogled skrivnostnega Bunkerja Škrilj.

Več o ponudbi Kočevskega izveste na odlično urejeni spletni strani - www.kocevsko.com

Kamp Jezero Kočevsko

Kamp Jezero je urejeno na odlični lokaciji samo 100 metrov od kočevskega jezera in je dobro izhodišče za aktivnosti na vodi npr. veslanje na SUP deskah, ribičija ali pa poletno plavanje.

Gre za moderno urejen manjši kamp, kjer nudijo urejene kamping parcele in parkirišče za avtodome. Za vse, ki v kamp pridejo brez kamping opreme, pa so na voljo tudi lične glamping hiške za 4 osebe.

Posebnost kampa v Kočevju je osrednji skupni objekt, kjer je gostom na voljo tudi kuhinja, lepe sanitarije in prostor za oskrbo avtodomov.

Gostom z Avtokampi kartico nudijo 10% popust na bivanje.