Terme Ptuj - počitnice v kampu, mobilnih hišicah ali glamping sobicah ob termalnih bazenih in toboganih

Datum objave
Kategorija
Statistika

V Termah Ptuj za letošnje poletje pripravljajo dva nova adrenalinska tobogana, tako da bo še več zabave za otroke na bazenih. V sklopu term je tudi lepo urejen kamp, ki omogoča klasično kampiranje in tudi najem modernih mobilnih hišic, na voljo pa je tudi nekaj glamping sobic urejenih v starih vinskih sodih.

Kamp Terme Ptuj je odprt čez celo leto in je urejen v bližini starega mestnega jedra Ptuja, do katerega je 1 km dolg lep sprehod. Obiskovalcem priporočamo ogled Ptujskega gradu in Pokrajinskega muzeja v njem.

Gostje kampa se radi odpravijo tudi na kolesarski izlet po urejenih in označenih poteh, saj mimo Ptuja poteka Dravska kolesarska pot. Tako se lahko odpeljete v smeri Ormoža ali pa v nasprotni smeri proti Mariboru, kolesa pa si izposodite kar v termah.

Kampiranje na Ptuju

V sklopu kampa Terme Ptuj so urejene kamping parcele, kjer je omogočen priklop na elektriko, na nekaj mestih je tudi voda.

Skupno je okoli 120 parcel, nekaj je tudi neparceliranega dela za šotore, imajo pa v kampu pred nekaj leti prenovljen sanitarni objekt, ki je prilagojen tudi otrokom.

Gostom kampa so na voljo termalni bazeni in savne v sklopu Termalnega Parka in sicer 2x dnevno vstop z dvournim zamikom v 14 zunanjih in notranjih bazenov.

NOVO - na zunanjih bazenih, kjer sta tudi bazen z valovi in velika skakalnica, za dodatno zabavo skrbijo veliki tobogani. V prvih dneh julija (predvidoma 1.7.) bodo odprli še dva nova tobogana - 100m dolg tobogan Twist in pisan tobogan Sfera, ki sta vidna na prvi fotografiji.

V kampu nudijo kar nekaj raznolikih paketov kampiranja npr. družinski paket za 2 odrasli osebi in enega otroka. Zelo priljubljen je tudi All inclusive paket kampiranja, ki ob kopanju na bazenih vključuje tudi zajtrk in večerjo v restavraciji Zila,

Posebne cene in popuste nudijo tudi imetnikom Avtokampi kartice:

- 27 € za 2 osebi in max. 3 otroke do vklj. 5. leta, psa, parcelo z elekt. v terminih: 3.1. - 21.3. & 2.4. - 25.4. & 5.5. - 20.6.& 8.9. - 17.10. & 3.11. - 19.12. Doplačilo za kopanje 8 € na osebo / dan

- 10% popust na ceno osebe osebo v ostalih terminih.

Najem modernih mobilnih hišic

V sklopu kampa Terme Ptuj omogočajo tudi najem modernih in klimatiziranih mobilnih hišic za do 5 oseb, ki so opremljene z dvema spalnicama, kuhinjo, kopalnico in teraso.

Mobilne hišice v Termah Ptuj so pogosto zasedene, nekaj več prostih terminov je med 2.7. in 16.7. 2024.

Cene najema mobilnih hišic so v poletnih mesecih od 160 € naprej, cena najema pa vključuje tudi posteljnino, brisače, končno čiščenje in kopalne karte za vse osebe.

V določenih hišicah do voljeni tudi kužki - doplačilo 9 €.

Več o najemu mobilnih hišic v Termah Ptuj >

Glede športnih aktivnosti je na prvem mestu kolesarjenje, saj je v okolici Ptuja veliko kolesarskih poti, za družine pa je najbolj primerno kolesarjenje po urejeni poti ob reki Dravi. V sklopu term omogočajo tudi najem koles.

Tik ob kampu so urejena teniška igrišča, na voljo je igrišče za odbojko na mivki, mini golf, igrišče za igre z žogo in golf igrišče z 18 luknjami.

Več o počitnicah v Termah Ptuj - www.sava-hotels-resorts.com