Obisk zabaviščnega parka Europa Park v Nemčiji. Letošnja novost je tema Hrvaška in adrenalinski vlakec Voltron Nevera

Datum objave
Kategorija
Statistika

Številni Slovenci se bodo letos že junija odpravili v Nemčijo navijat za slovensko nogometno reprezentanco. Ker bo med njimi tudi veliko družin, lahko potovanje podaljšate in si ogledate še odličen zabaviščni park Europa Park, kjer imajo tudi kamp. Med letošnjimi novostmi je predstavitev države Hrvaške in nov adrenalinski vlakec Voltron Nevera powered by Rimac.

Razpored nogometnih tekem slovenske nogometne reprezentance na EURO v Nemčiji:

- Stuttgard, nedelja, 16.6. ob 18h, Slovenija : Danska

- München, četrtek, 20.6. ob 15h, Slovenija : Srbija​

- Köln, torek, 25.6. ob 21h, Slovenija : Anglija

V Europa Parku na zabavo za celo družino

Europa Park v Nemčiji je eden najbolj zanimivih zabaviščnih parkov v Evropi, ki ga letno obišče skorajda 6 milijonov obiskovalce.

Lokacija Europa Park je v kraju Rust ob nemško – francoski meji in je od osrednje Slovenije oddaljen približno 9 ur vožnje (800 km) oz. od Münchna je še 4,5 ure vožnje oz. od Stuttgarta samo 2 uri.

Europa Park je znan po predstavitvah 17 evropskih držav in številnih adrenalinskih atrakcijah ter vlakcih smrti – letos je povsem na novo predstavljena Hrvaška.

Gre za zelo veliko zabaviščni park, tako da je priporočljivo vzeti dva dneva za ogled, prenočite pa lahko kar v namestitvah ali v kampu v sklopu parka.

Samo 3m od Europa Parka, na drugi strani kraja Rust, je odprt tudi vodni park Rulantica s številnimi vodnimi atrakcijami, notranjimi in zunanjimi bazeni, tobogani, vodnimi igrali, ki je zgrajen v skandinavskem stilu.

Omogočajo tudi nakup kombiniranih vstopnic npr. prvi dan greste v Europa Park, drugi dan pa potem še v vodni park Rulantica.

Med zabavo spoznajte evropske države

Obisk Europa Parka je zanimiv tudi za ljubitelje kampiranja, saj imajo samo 5 minut hoje od parka urejen tudi kamp, kjer lahko prenočite z avtodom, počitniško prikolico ali šotorom, omogočajo pa tudi najem tematskih hišic ali sob v hotelu.

V samem Europa Parku pa vas čaka več kot 100 atrakcij in kar 14 adrenalinskih vlakcev imajo, številna igrala pa so tudi za najmlajše obiskovalce, ki lahko uživajo v predstavah, raziskujejo vesolje, Skandinavijo, gredo s starši na vožnje z manjšimi vlakci, ob tem pa še spoznavajo značilnosti evropskih držav.

Ljubiteljem adrenalinskih doživetij Europa Park nudi številne »vlakce smrti« npr. Silver star, Atlantica SupeSplah, Blue Fire, Megacoaster in Alpenexpress Enzian.

NOVO - tema Hrvaška v Europa Parku

Konec aprila so odprli novo tematsko državo Hrvaška, kjer pa je zvezda adrenalinski vlakec Voltron Nevera powered by Rimac

Voltron Nevera obiskovalcem nudi odlično električno pustolovščino. Gre za 1,3 km dolgo progo, ki vključuje številne inovativne elemente vključno s sedmimi obračanji, štirimi spusti, 2,2 sekunde breztežnosti in najbolj strmim spustom na svetu pri 105 stopinjah. Vlakec potnike s hitrostjo do 90 km/h popelje skozi hrvaško pokrajino. Vožnje s tem vlakcem so dovoljene za osebe višje od 130 cm in stare od 8+ let.

Nad vlakcem kraljuje 28 metrov visok stolp, ki predstavlja osrednji del poskusov izumitelja Nikole Tesle. Stolp vas bo med akcijsko vožnjo po Hrvaški katapultiral s kozmično energijo.

Znotraj hrvaškega dela je na ogled tudi Tesla Animatronic, kjer boste izvedeli več o dosežkih znanstvenika Nikole Tesle, si ogledali
360-stopinjski film, ko vas Nikola Tesla popelje po lepotah Hrvaške, se v restavraciji najedli čevapov, obiskali slaščičarno z okusnimi sladicami in sladoledom ter trgovino s spominki.

Kampiranje v neposredni bližini parka

Kamp Europa Park nudi 220 parcel za avtodome in počitniške prikolice in 75 mest za šotore na travnati površini. Gre bolj za urejen camper stop, kjer je na voljo vsa potrebna oskrba in tudi sanitarije. Gostom je na voljo pekarna, v restavraciji nudijo tudi zajtrke, v kampu so dovoljeni psi.

Dodatno v Camp Resortu omogočajo tudi spanje v indijanskih šotorih, kavbojskih vozovih in lesenih hišicah.

Opozarjamo, da je v poletnih mesecih potrebna predhodna rezervacija parcele ali namestitve kar skupaj z vstopnicami za zabaviščni park, saj se pogosto zgodi, da je kamp polno zaseden.

Letos sicer kamp prenavljajo in širijo, kljub temu pa je odprt, goste samo obveščajo, da je občasno čez dan možno nekaj več hrupa, vendar ste takrat tako ali tako v parku.

Europa Park  - cene vstopnic in kampiranja

Europa Park je odprt od konca marca do konca septembra, vsak dan od 9. do 18. ure, izven teh terminov pa je park odprt tudi za noč čarovnic in potem še v prazničnem decembru.

Cene vstopnic za Europa Park so v letu 2024:

- od 61,50 - 69,50 € za odraslo osebo (cena je odvisna od točnega dneva)

- za otroke 4 - 11 let od 52 - 59,50 €.

Če kupite vstopnice na blagajni parka, je doplačilo 10 €, zato priporočamo nakup preko spleta. Parkirišče samo za osebna vozila pred parkom stane 10 € na dan.

Nudijo pa tudi posebne pakete vstopnic v kombinaciji z nočitvami npr.  za avtodom do 7 m, 2 odrasli osebi in 1 otroka je nočitev v kampu ter tri vstopnice za termin konec junija 227 €, če pa bi vzeli vstopnice za 2 dni, pa je cena 381 €. V glavni sezoni so cene lahko tudi višje, za kampiranje s šotorom pa nekaj nižje.

Več informacij o obisku Europa Parka v Nemčiji  - www.europapark.de

Europa Park Nemčija - Avtokampi.si