Brežice vabijo na Dan kruha, vina in salam ter Poletno muzejsko noč - 14. in 15. junij

Datum objave
Kategorija
Statistika

V Brežicah se sredi junija pričenja poletno dogajanje. Veliko dogodkov bodo pripravili, začenjajo pa že prihajajoči vikend s tradicionalno prireditvijo Dan kruha, vina in salam ter Poletno muzejsko nočjo. Brežice so zanimive tudi za kampiste, saj imajo lepo urejen kamp v Termah Čatež ter dve camper stop lokaciji.

Brežice sodijo med najbolj trajnostne destinacije v Sloveniji z bogato naravno in kulturno dediščino, kjer imajo tudi veliko ljudskih običajev najpogosteje povezanih z vinogradi in vinogradništvom. 

Dan kruha, vina in salam – petek, 14. junij, ob 18. uri

Prireditev Dan kruha, vina in salam združuje tradicijo z modernim pristopom in spodbuja mlade k ohranjanju dediščine ter družinskih vinogradov. Dogodka se udeležijo številni lokalni vinogradniki, društva, peki kruha, salamarji ter lokalne glasbene in plesne skupine.

Lokacija prireditve je grajsko dvorišče Posavskega muzeja Brežice, kjer bodo obiskovalci lahko degustirali najboljša vina, kruh in salame. Na prireditvi bo potekalo tudi tekmovanje v peki domačega kruha, nastopile bodo folklorni skupini Duplo Pišece in KUD Oton Zupančič Artiče ter ansambel Hervol.

Vstopnina: 10 € in vključuje degustacijski kozarec, hrano na stojnicah ter 5 bonov za degustacijo vin. Za otroke do 18. leta je brezplačen vstop.

Poletna muzejska noč – sobota, 15. junija

Vabljeni na posebno doživetje Poletne muzejske noči, ko bosta Posavski muzej Brežice in Vodovodni stolp Brežice odprta tudi v poznih večernih in nočnih urah. 

V soboto, 15. junija, bo med 18. in 24. uro v oba muzeja prost vstop.

V sklopu Poletne muzejske noči bo na grajskem dvorišču ob 20. uri potekal tudi koncert Simfoničnega orkestra Glasbene šole Krško in glasbene skupine Kontradikshn, ob 22. uri voden ogled po muzeju in ob 23. uri voden ogled vodovodnega stolpa Brežice.

Ne zamudite priložnosti za zanimiv ogled Brežic, že sedaj pa napovedujemo poletno prireditev Mestna promenada, ki bo potekala med 10. in 19. julijem, ko bodo v Brežicah potekali številni koncerti. Več >  www.visitbrezice.si

Kje v Brežicah lahko kampirate ali parkirate avtodom

Kamp Terme Čatež je eden največjih kampov v Sloveniji, ki navduši z odlično ponudbo kopanja in vodne zabave na toboganih in igralih. Ob urejenih kamping parcelah omogoča tudi bivanje v mobilni hišicah in plavajočih gusarskih hišicah.​ Kamp je priznano nemško avtomobilsko združenje ADAC, že več let zapored ocenilo kot najboljši slovenski kamp.

Terme Paradiso se nahajajo v Dobovi in po novem imajo za avtodomarje urejen camper stop z vso potrebno oskrbo, dodatno pa omogočajo tudi najem lepih glamping hišic za 4 osebe, ki so urejene v čebelarskem stilu. Do mesta Brežice so oddaljeni 5 km in do tja vodi varna kolesarska pot tudi za najmlajše.

Camper stop Brežice je urejen ob starem mestnem jedru Brežic, v neposredni bližini gradu in Brežiškega jezera ter je tako odlično izhodišče za ogled mesta ali sprehod ob drugem največjem akumulacijskem jezeru v Sloveniji.