Mobilne hišice v tematskih vasicah za več družin

Datum objave
Kategorija
Statistika

Poleti se na dopust pogosto odpravi več družin hkrati, ki želijo skupaj preživeti počitnice ob morju. To v primeru kampiranja pomeni, da potrebujejo več mobilnih hišic za vse družinske člane in morebitne hišne ljubljenčke. Predstavljamo vam seznam kampov, kjer boste skupni dopust zares lahko preživeli skupaj.

V kampih vam namreč ne morejo vedno zagotoviti, da boste nastanjeni v sosednjih enotah (je pa to lažje organizirati, če rezervirate dlje vnaprej). Vseeno pa lahko z izbiro hišic, ki so postavljene v obliki vasic, računate, da bodo vse družine bivale v istem predelu kampa. Podobno seveda velja, ko se v kamp odpravi večja skupina prijateljev ali organizirana skupina npr. športnikov ali sodelavcev.

Tematske vasice

V kampih po Istri mobilnih hišic ne postavijo vedno zgolj v geometrijsko pravilne vrste in kolone, temveč jih občasno združijo tudi glede na tematsko zasnovo. Tako najdete hišice, ki so krožno razporejene in s terasami obrnjene ena proti drugi, kar gostom omogoča lažje druženje, hkrati pa so na ta način delno ločene od preostalega dela kampa. Večkrat je v središču takih "okrožij" tudi glavna atrakcija vasice, pa naj bo to bazen, otroško igrišče ali kaj drugega. Teme so zelo raznolike: od hišic, ki so urejene in opremljene v slogu ribiških vasic, do gozdnih vasic ali barvno usklajenih enot.

Spodaj smo za vas pripravili seznam tematskih vasic mobilnih hišic na hrvaški obali, ki so blizu meje s Slovenijo in imajo v tem trenutku še razpoložljivost za letošnjo sezono, da se lahko dogovorite s svojimi sorodniki ali prijatelji in skupaj rezervirate 2 ali več enot in si zagotovite prijeten poletni dopust v najboljši družbi. Klik na ime tematske vasice v opisu kampa vas preusmeri na spletno mesto MobilnaHišica, kjer lahko vidite več slik posamezne hišice in prav tako opravite rezervacijo.

Aminess Maravea Camping Resort - Mirami Village

Kamp Aminess Maravea Resort pri Novigradu je odličen družinski kamp z lepo urejenimi parcelami in skoraj 300 mobilnimi hišicami. Te so razporejene v različne tematske vasice po celotnem kampu, izpostavili pa bi vasico Mirami Premium. Gre za miren predel kampa, nekoliko odmaknjen od glavnih atrakcij, ki pa je še vedno dovolj blizu plaže in igrišč. Glavna atrakcija vasi so kar trije bazeni, zaradi katerih se marsikdo sploh ne odpravi do plaže, saj ima osvežitev dobesedno pred teraso. V vasi najdete tudi območje za peko na žaru in otroško igrišče. Če torej izberete več hišic vrste Mirami Premium, bodo vse družine oz. skupine bivale ena blizu druge.

Lanterna Premium Camping Resort - Maro Village

Lanterna Premium Resort je eden največjih kampov v Istri, ki se v bližini Poreča razprostira na več kot 83 hektarjih. Gre za pravo malo obmorsko kamping mesto s številnimi vsebinami, kot so najrazličnejši bazeni, športna in otroška igrišča, restavracije, bari in trgovine, ponuja tudi tržnico in celo gledališče. 

V tem kampu bi med vsemi številnimi možnostmi izpostavili dve vasici: prva je Maro Village, ki se nahaja med obema recepcijama ob robu kampa, vzdolž ozke ceste, in je torej malce odmaknjena od plaže - kar pa ne predstavlja težave, saj v središču vasice najdete bazen, v katerem se bodo lahko namakali vsi člani vaše počitniške odprave. Dobra pokritost z WiFi signalom in dejstvo, da gre za predel kampa brez avtomobilov (te lahko parkirate na parkirišču tik ob vasici) so glavni razlogi, da izberete eno od mobilnih hišic Maro Home 4+2 (ali 6+2 za še več prostora v 3 spalnicah).

Lanterna pa je izjemno priljubljena tudi pri lastnikih psov. Ti se včasih počutijo zapostavljene, v tem kampu pa so jim namenili svojo lastno vasico: Happy Dog Village. Vasica je v skrajnem severnem delu kampa, kjer kosmatinci med svojim razigranim tekanjem ne bodo motili nikogar. Hišice Happy Dog Home 4+2 in 6+2 so največ 70 m od plaže, ki je seveda namenjena prav psom, v bližini pa so še številne druge atrakcije zanje, od agility igrišča do pasjega salona in trgovine, organizirano je celo pasje varstvo. Idealno za počitnice, ki skupaj združijo več družin, katerih člani so tudi kužki.

​Kamp Veštar - Oasis Family

Kamp Veštar je še en od priljubljenih kampov v bližini Rovinja, ki vsako leto brez težav napolni prek 230 mobilnih hišic in 560 lepo urejenih parcel. Odlična prodnato-peščena plaža, ki ponuja obilo naravne sence, in dejstvo, da lahko v vseh enotah z vami biva tudi vaš hišni ljubljenček, so dodatni razlogi za obisk, poleg vrhunske ponudbe v kampu, za katero si je leta 2023 prislužil tudi nagrado ADAC Superplatz, letos pa je to še nadgradil in prejel še peto zvezdico v svoji kategorizaciji!

Priporočena vasica v kampu? Oasis Family. Gre resnično za pravo družinsko oazo v spodnjem levem delu kampa, tik nad parkirišči (avtomobilov v vasici ni, da staršem ni treba skrbeti za varnost otrok), blizu plaže in bara. Lično urejene sive hišice Oasis Family so razporejene okrog glavne atrakcije v vasi - plitvega bazena (večji, z dodatnimi atrakcijami je le nekaj korakov stran). In pri tem ne gre za običajen bazen: da bi otroke med igro še dodatno zaščitili pred soncem, so nad bazenom napeli platno, da se lahko cel dan igrajo v prijetni senci, medtem ko starši poležavajo na ležalnikih v bližini. Kot smo rekli: vasica je prava oaza udobja in sprostitve.

​Kamp Polari - Premium

Seveda ne moremo govoriti o kampu Veštar, ne da bi pri tem omenili tudi sosednji kamp Polari, ki je še nekaj korakov bliže središču Rovinja. Gre za nekoliko večji kamp, ki ponuja skoraj 1700 parcel, številne pa so opremljene z elektriko in nekatere tudi z odtokom.

Poleg parcel pa je v kampu tudi več kot 370 mobilnih hišic, ki so urejene v vasicah, v katerih so številni plitvi bazeni, idealni za skupno namakanje družin ali skupin prijateljev. Ena od njih je vasica s Premium hišicami. Podobno kot v kampu Veštar je tudi ta vasica cona brez avtomobilov, kjer je vse podrejeno sprostitvi in užitku - prav zaradi zagotavljanja miru v hišicah Premium tudi niso dovoljeni hišni ljubljenčki. Izberite 2 ali več mobilnih hišic Premium, da bodo člani vseh družin lahko uživali v bazeni, peki na žaru ter vsem ostalem udobju mobilnih hišic, kot je velika terasa, klima in opremljena kuhinja. 

Kamp ​Krk Premium Resort - Bella Vista Home

Če skočimo iz Istre v Kvarner, bomo še vedno največ 2 uri vožnje od meje s Slovenijo, le da bomo celino zamenjali za otoško okolje Krka. Tu v bližini največjega mesta na otoku najdemo kamp Krk Premium Resort. Kot že ime in kategorizacija (5 zvezdic) povesta, gre za vrhunski družinski kamp, ki se zlagoma dviguje od morja, tako da imajo hišice, postavljene v okviru vasice Bella Vista Home, idealen pogled na zaliv. Osrednji del vasice je bazen s številnimi ležalniki in senčniki, poleg katerega otroke razveseljuje še otroško igrišče. Za skupine oz. več družin z majhnimi otroki so mobilne hišice Bella Vista Home 4+2 torej idealna izbira.

Seveda pa bazen v vasici ni edini v kampu - le nekaj korakov nižje, blizu obale, je še kompleks bazenov s tobogani in wellnessom. Kamp je v celoti prijazen tudi do hišnih ljubljenčkov, ki imajo na skrajnem desnem delu plaže svoj predel za kopanje, dobrodošli so tudi v vseh drugih enotah (razen Bella Vista Chalet), druga posebnost pa je bližina FKK plaže, ki jo najdete tik ob kampu (če nadaljujete po obali od izhoda na skrajnem levem delu kampa).

To je torej nekaj predlogov za vaše več-družinske počitnice. Rezervirate lahko neposredno prek naše strani in že v postopku rezervacije omenite, da gre za več družin/skupin, ki bi želele bivati skupaj, v kampu pa se bodo nato po najboljših močeh potrudili, da vam zagotovijo sosednje oz. ne preveč oddaljene enote.

Celovit pregled mobilnih hišic v tematskih vasicah in cene najema mobilnih hišic > mobilnahisica.si