Nekoliko drugačne počitnice pod platnom vam omogočajo že postavljeni safari in glamping šotori

Datum objave
Kategorija
Statistika

Počitnice v kampih so vse bolj priljubljene zaradi številnih možnosti bivanja in aktivnosti, ki jih nudijo kampi. Ena oblika so tudi že postavljeni safari ali glamping šotori, ki omogočajo več udobja, gostje pa lahko na počitnicah uživajo že prvo minuto po prihodu v kamp.

Kampiranje izhaja predvsem iz šotorenja, potem so se oblikovale ostale oblike bivanja v kampih od počitniških prikolic do avtodomov do sedaj mobilnih hišic.

Modernejša oblika šotorenja je najem že postavljenih velikih šotorov, ki so opremljeni s spalnicami za dve do šest oseb. Ti šotori so zelo raznoliki glede same notranje opremljenosti.

Safari šotori so osnovna oblika, imamo pa potem še prave glamping šotore, ki navdušijo z notranjo opremljenostjo in privatno kopalnico. Zanimivo je, da imamo v Slovenija dva vodilna proizvajalca glamping šotorov in sicer podjetje Adria Dom iz Črnomlja in Big Head iz Kranja.

Najem safari šotora

Običajno imajo safari šotori v opremi že manjšo kuhinjo s hladilnikom, dve spalnici in teraso, kopalnica pa je na voljo skupna v okviru kampa.

Ti šotori so tudi cenovno ugodni, predvsem če računamo, da ni potrebno pakirati in postavljati lastnega šotora in vse potrebne dodatne kamping opreme. Tako vam v avtu ostane prostor za ostale stvari npr. ležalnike, SUP deske, kajak...

Bolje opremljeni safari šotori imajo tudi že klimo, ob doplačilu so ponekod dovoljeni tudi kužki.

Pogosto so ti šotori v ponudbi specializiranih agencij, najdemo pa jih v Sloveniji npr. v kamp Adria Ankaran in kamp Šobec, na Hrvaškem pa v kampih Bijela Uvala, Polidor, Valkanela, Polari, Val Saline, Bi Village, Terme Tuhelj … Spisek vseh lokacij, kjer nudijo najem safari šotorov.

Kar nekaj kampov v Italiji omogoča najem šotorov npr. ob Gardskem jezeru, v vrhunskem kampu Union Lido pri Benetkah, v kampu v Firencah in v kampih ob morju južno od Livorna.

Najem glamping šotorov

Med najbolj moderne pa sodijo glamping šotori, ki imajo dodatno tudi privatno kopalnico, moderno opremljeno kuhinjo, za hlajenje šotora poskrbi klimatska naprava, nekateri imajo ob šotoru še prostorno teraso z žarom ipd.

V Sloveniji imajo glamping šotore recimo v kampu Terme Čatež in Terme Olimia, v kampu Kolpa Resort v bližini reke Kolpe.

Na Hrvaškem je najbolj znat glamping resort s šotori je Arena One 99 Glamping v kraju Pomer blizu Medulina, potem je v bližini tudi nekaj glamping šotorov postavljenih v kampu Arena Stoja - Pula.

Ekskluziven je tudi Floria Glamping Garden pri Labinu, kjer so na voljo tudi glamping šotori s privatnim bazenom ali jacuzzijem.

Valamar ima takšne glamping šotore v ponudbi kampa Lanterna Premium in Istra Premium, enega pa potem še v kampu Krk Premium.

Maistra v kampu Amarin pri Rovinju, Plava Laguna pa v bližini morja v kampu Park Umag.

V notranjosti Istre imajo glamping šotore z jacuzzijem tudi v kampu Banki Green.

Glamping šotor lahko najamete tudi na otoku Obonjan pri Šibeniku, ki je v celoti urejen kot glamping resort.

V bližini Poreča ima glamping šotore še kamp Santa Marina, v Tisnem v bližini otoka Murter pa tudi kamp Olivia Green.

Na otoku Krk imajo glamping šotore v kampu Slamni v Klimnem, na Cresu v FKK delu kampa Baldarin, na Lošinju pa v kampu Čikat.

V Zadru lahko najamete glamping šotore Adria v kampu Falkensteiner Premium.

Celovito ponudbo s cenami najema glamping šotorov najdete tukaj >