Brezplačen turistični avtobus po destinaciji Kranjska Gora in nov prometni režim v dolini Vrata

Datum objave
Kategorija
Statistika

V Kranjski Gori bo tudi letošnje poletje vozil brezplačen turistični avtobus, ki bo povezoval kraje in omogočal enostaven in učinkovit prevoz turistov po destinaciji. S tem želijo zmanjšati gnečo na najbolj znanih turističnih lokacijah npr. Planica, Rateče, Zelenci, Mojstrana. Nov je tudi prometni režim v dolino Vrata, avtobusni prevozi pa bodo omogočeni tudi čez prelaz Vršič ali pa skozi Trbiž do Bovca.

Turistični avtobus po destinaciji Kranjska Gora

Med 1. julijem in 31. avgustom 2024 bo Kranjska Gora povezana s sosednjimi kraji v destinaciji z brezplačnim turističnim avtobusom.

Ta informacija je pomembna tudi za goste kampov in postajališč za avtodome v dolini:

> kamp Kamne - Dovje

> kamp Špik -  Gozd Martuljek

> Natura Eco kamp - Kranjska Gora

> camper stop Planica.


Turisti in seveda tudi domačini bodo z uporabo tega avtobusa lahko vsak dan brezplačno prišli do Kranjske Gore ali pa do Planice, saj bo avtobus v nadaljevanju peljal tudi tja.

Od kampa Kamne bo avtobus vozil vsak dan ob 9.00 uri, potem pa še ob 11.30, 14.00 in 16.30. Deset minut kasneje bo potnike pobiral tudi pri kamp Špik.

Vrnitev do kampov bo možna z avtobusi, ki bodo iz Kranjske Gore peljali ob 8.30, 11.00, 13.30 in 16.00 uri.

Brezplačen avtobus destinacija Kranjska Gora - Avtokampi.si

Vstop v dolino Vrata z brezplačnim avtobusom, dražja parkirnina v sami dolini

V dolini Vrata je bila v zadnjih letih predvsem ob koncih tedna velika prometna gneča, zato so se odločili, da bodo poskrbeli za brezplačne avtobusne prevoze iz Mojstrane do slapu Peričnik in Aljaževega doma v Vratih.

Avtobus bo na tej relaciji vozil večkrat dnevno, prvič že ob 4.00 uri zjutraj s postaje na P+R (stara železniška postaja), potem pa tudi ob 5.00, 7.15., 9.15. Zadnji prevoz iz doline proti Mojstrani pa bo ob 19.15 uri. 

V juliju in avgustu bodo dodatne vožnje od petka do nedelje, ko bo avtobus vozil kar 12 krat dnevno - preverite toče ure voženj avtobusa v voznem redu objavljenem v galeriji.

Če se bo kdo še vedno želel v dolino Vrata zapeljati z avtom, ga bo to stalo 4 € na uro oz. 25 € na dan, kolikor letos stane parkirnina. Je pa cenejše parkiranje v Mojstrani, kjer stane od 0,80 - 1,20 € (odvisno od lokacije) na uro oz. 10 € na dan.

Cene parkirišč v Mojstrani >

Avtobus do prelaza Vršič in Trbiža

Iz Kranjske Gore bo vsak dan vozil tudi linijski avtobus na relaciji Kranjska Gora – Vršič – Bovec. Prvi avtobus bo iz Kranjske Gore krenil ob 7. uri, potem pa še ob 8.35, 9.35 in 11.35. več informacij

Vsak dan bo vzpostavljena tudi čezmejna avtobusna linija iz Kranjske Gore do Trbiža (ustavi pri železniški postaji v centru kraja) in potem čez Predel do Bovca ter Mosta na Soči. Avtobus se bo ustavil tudi pri Rabeljskem jezeru, ki je poleti primerno tudi za kopanje.

Več o avtobusnih prevozih v destinaciji Kranjska Gora in aktualni vozni redi avtobusov  - kranjska-gora.si/grem-z-avtobusom