Nakup ali najem električnih koles Elan Mantis

Datum objave
Kategorija
Statistika

Podjetja Elan ni potrebno posebej predstavljati saj so med nami tudi še tisti smučarji, ki so nekoč uživali na Elankah RC 05, pa potem na SL in MBX-kah. V Begunjah na Gorenjskem znajo poskrbeti za kvaliteto svojih izdelkov, zato je zanimiva ponudba Elan električnih koles primernih za nove užitke in lepe trenutke v naravi. Električna kolesa Elan lahko najamete ali samo testirate pri AS Sport Outlet v Ljubljani.

Električna kolesa Elan - Avtokampi.si

Pri Elanu so se odločili, da bodo ljubiteljem aktivnega preživljanja prostega časa ponudili tudi izdelke, ki so primernih za uporabo v poletnih mesecih. Da ne bodo več samo proizvajalec, ki je znan po smučeh, ampak imajo sedaj v ponudbi tudi kolesa, SUP deske, kajake in kanuje.

Njihov nov slogan je Always Good Times, s katerim želijo poudariti, da so najlepši trenutki tisti, ki jih aktivno preživimo z družino in prijatelji. Tako je podobno kot pri kampiranju, ko si želimo lepih doživetij, ob tem pa tudi še kaj raziskati, videti nove kraje, spoznati nove ljudi, uživati v lokalni kulinariki.

Zakaj električno kolo?

Pri odkrivanju počitniške destinacije, pa si kampisti pogosto pomagamo kar s kolesi, saj so najbolj praktična, tako da danes skorajda ne vidite avtodoma ali počitniške prikolice, da ne bi imeli s seboj tudi koles.

Električna kolesa so priljubljena predvsem zaradi tega, ker tudi ljudem, ki sicer radi kolesarijo, niso pa natrenirani za daljše podvige, omogočajo celodnevno kolesarjenje, raziskovanje in oglede. Kolesa so opremljena z električnim pogonom in baterijo, ki potem omogoča, da tudi običajni kolesarji brez težav presežejo 50 kilometrov na kolesu.

Hitrost na vseh električnih kolesih je omejena na 25 km/h, če boste želeli kolesarit hitreje, pomeni, da boste šli samo na "noge".

Zanimiva je izjava ene uporabnice električnega kolesa, ki nam je zaupala, da ji je električno kolo rešilo zakon. Prej je vedno čakala moža v kampu, da se je vrnil s kolesarjenja, sedaj pa gresta na kolo oba skupaj. In še ona je z električnim kolesom klancih hitrejša od njega ;)

Zgovorna je tudi izjava izkušenega kolesarja, ki rad uživa v kolesarjenju po Dolomitih. Če je prej lahko s klasičnim kolesom naredil dnevno 70 – 80 km poti vključno s prelazi, kar je pomenilo vrnitev na izhodišče po isti poti, lahko sedaj z električnim kolesom uživa v precej več kilometrih kolesarjenja, ob tem pa se v kamp vrne po krožni poti.

Električna kolesa Elan Mantis 1 in 2

Elanova električna kolesa Mantis 1 in 2 so narejena tako, da omogočajo enostavno in zabavno kolesarjenje, primerna pa so tudi za tiste, ki na področju kolesarjenja niso izkušeni in si želijo samo uživati po urejenih kolesarskih poteh.

Gre za prednjevzmetena 29 colska električna gorska kolesa, v bodoče (predvidoma sezona 2025) pa bodo v Elanu v ponudbo dodali tudi polnovzmetena električna kolesa Trailmaker, ki bodo primerna tudi za zahtevnejše poti, spuste in za kolesarske trail parke.

Električno kolo Elan Mantis je vsestransko gorsko kolo primerno tako za začetnike kot tudi za dobre rekreativne kolesarje, ki si želijo okretno kolo, ki je spredaj dobro vzmeteno, ni pretežko in je opremljeno s kakovostnim pogonskim sklopom in vzdržljivo baterijo.

Pohvali se s sodobno geometrijo, kabli za prestave in zavore so speljani skozi okvir, tako da je kolo tudi lepo na izgled. Model Mantis 1, ki je bolje opremljeno e-kolo, je na voljo v klasični Elanovi zeleni barvi, kolo Mantis 2 pa v odtenkih sive (moški model) ali modre barve (ženski model).

Razlika med modeloma električnih koles Mantis 1 in 2 je predvsem v Shimano motorju - v prvem je novejši motor Shimano EP801, v drugem pa EP600.

Oba imata imata enako moč 250 W in navor 85Nm, kar je dovolj tudi za najbolj strme klance, razlika pa je predvsem v teži in tišjem delovanju novejšega motorja.

Model e-kolesa Mantis 1 ima tudi boljši menjalnik Shimano XT, za vzmetenje skrbijo odlične prednje vilice FOX 34 (120 mm hoda), za zaviranje pa Shimano SLX disk zavore.

Model kolesa Mantis 2 ima malce bolj osnovno opremo (npr. prestave Shimano Deore M5130, vzmetenje RST Blade), ki pa je kljub temu odlične kompromis med kakovostjo in ceno ter je povsem dovolj dobra za običajnega gorskega kolesarja

Teža električnega kolesa Elan Mantis vključno z baterijo je od 22,3 kg za model 1 in 22,9 kg za model 2. Je pa možno baterijo odstranit s kolesa, tako da je potem samo kolo za okoli 3,5 kg lažje za transport z avtomobilom.

Oba modela koles Mantis 1 in 2 so na voljo v dimenzijah okvirjev S, M, L in XL, ženski model 2W pa v dimenzijah S, M in L. Garancija na kolesa pa je 2 leti.

Oba modela Elanovih e-koles sta opremljena tudi s kolesarskim računalnikom Shimano Steps, kjer so vam na ogled vsi najpomembnejši podatki glede vožnje (hitrost, napolnjenost baterije, način vožnje)

Kolesarjem je na voljo tudi mobilna aplikacija E-tube vas poveže s kolesom. V aplikaciji enostavno prilagodite nastavitve glede na svoj slog vožnje in lastne preference. Te lahko shranite v dva različna profila, med katerima lahko med vožnjo enostavno preklapljate.

Elanova kolesa lahko kupite v njihovi trgovini Elan v Begunjah in tudi v trgovinah Hervis ter Intersport po Sloveniji.

Več o električnih kolesih Elan > elansports.com

Najem električnih koles Elan

V trgovini As Sport Outlet (lokacija Celovška cesta 172, Šiška – Ljubljana) lahko najamete električna kolesa Elan Mantis 1 in 2. Kolo lahko najamete pred odhodom na dopust ali pa samo za testiranje pred nakupom.

Cena dnevnega najema e-kolesa je od 29 do 41 € (odvisno od modela), v primeru najema za več dni, pa nudijo dodaten popust. Tako so najbolj ugodne cene za najem za 4 ali več dni in sicer od 25 do 33 € na dan.

Več informacij o najemu električnih koles Elan- www.assportoutlet.si