Kamp Lanterna je ob prejemu nagrade Superplatz obiskal urednik ADAC kamping vodnika

Publication date
Category
Statistics

Kamp Lantera, ki je v upravljanju družbe Valamar, se je po ocenjevanju nemškega avtokluba ADAC uvrstil v sam evropski vrh in osvojil prestižno nagrado – naziv ADAC Superplatz 2011. To je najvišja možna nagrada, ki jo lahko prejme kamp v Evropi. Seveda mora izpolnjevati številne zelo stroge kriterije, kar je letos od 5.400 evropskih kampov, ki jih ADAC-jevi inšpektorji obiščejo, uspelo le 79-im

Kamp Lantera, ki je v upravljanju družbe Valamar, se je po ocenjevanju nemškega avtokluba ADAC uvrstil v sam evropski vrh in osvojil prestižno nagrado – naziv ADAC Superplatz 2011. valamar campingTo je najvišja možna nagrada, ki jo lahko prejme kamp v Evropi. Seveda mora izpolnjevati številne zelo stroge kriterije, kar je letos od 5.400 evropskih kampov, ki jih ADAC-jevi inšpektorji obiščejo, uspelo le 79-im.

V mesecu maju je kamp Lanterna obiskal glavni urednik ADAC kamping vodnika g. Stefan Thurn, ki je povedal, da ima ADAC trenutno 17,5 milijona članov, od katerih je kar 60% kampistov. Priznanje ADAC Superplatz za kampe pomeni isto kot Michelinove zvezdice za restavracije. Poleg kampa Lanterna je na Hrvaškem ta naziv prejel le še kamp Zaton pri Zadru.

V kampih Valamar lahko prenoči do 23.000 gostov
Valamar je vodilno kamping podjetje na Hrvaškem in je z namenom kakovostnega upravljanja kampov ustvaril tudi samostojno znamko »Camping on the Adriatic«. Valamar ima v 9 kampih v Istri, Kvarnerju in Dubrovniku kar 8.000 urejenih parcel, mobilnih Valamar logohišic in apartmajev. Samo v enem dnevu lahko v njihovih kampih prenoči kar 23.000 gostov. Tako so v letu 2010 imeli več kot 1.6 milijona nočitev.

V zadnjih petih letih so v obnovo vseh kampov vložili 20 milijonov evrov, pri čemer je šla večina sredstev za opremljanje in ureditev kampov. V naslednjih letih imajo v planu nova vlaganja v višini skorajda 30 milijonov evrov, ki pa jih bodo namenili predvsem izboljšanju dodatne ponudbe.

Slovenci na 2. mestu po številu nočitev, hrvaški kampi po ceni na 5. mestu
V hrvaških kampih so lansko leto največ nočitev opravili gostje iz Nemčije (32%), Slovenci smo bili na drugem mestu (16,8%), sledijo Nizozemci, Italijani in Avstrijci.