Kamp Koren prvi kamp v Sloveniji z okoljsko oznako Eko marjetica

Publication date
Category
Statistics

Kampiranje pomeni preživljanje dopusta v naravi in v kampu Koren se že vsa leta trudijo, da bi lepo naravo ob reki Soči tudi ohranili. Za svoje delovanje so prejeli oznako Eko Marjetica.

Kamp Koren v Kobaridu je pridobil evropsko okoljsko oznako Eko Marjetica (EU Ecolabel), ki jo pridobijo podjetja, ki kamp Koren Kobarid Sočasvoje poslovanje uredijo tako, da je prijaznejše do okolja. V kampu se prizadevajo pristopiti tudi v posebno druščino Ecocamping, ki vključuje že 247 ekoloških kampov po celotni Evropi.

V kampu Koren so že vrsto let usmerjeni k sonaravnemu turizmu in ekološki urejenosti. Zavedajo se, da je narava vir našega življenja, zato se do nje vedejo spoštljivo. Tako skrbijo, da uporabljajo čim več povratne embalaže, energijo za ogrevanje vode pridobivajo iz obnovljivih virov, varčujejo z vodo, za zalivanje rastlin uporabljajo deževnico, namesto okolju škodljivih čistil uporabljajo naravna, razgradljiva čistilna sredstva, pri poslovanju ločujejo odpadke in enako pričakujejo tudi od svojih gostov.

kamp Koren Kobarid SočaV okrilje kampa Koren sodi tudi 6 lesenih brunaric. Bivanje v eko brunarici je še posebej prijetno zaradi topline lesa, ki v hiškah ustvarja vedno optimalno klimo, saj les iz zraka odvzema odvečno vlago ali pa jo oddaja, kadar je zrak v prostoru presuh. Ob hiškah so urejeni cvetlični in zeliščni nasadi ter zelenice, do njih pa vodijo kamnite potke.

Sonaravna usmeritev kampa Koren je ena od glavnih značilnosti in temeljna zaveza naravi in gostom kampa. Vse v kampu je urejeno z mislijo na naravo, varovanje in negovanje naravnih virov. Obenem si prizadevajo ponuditi čim več izdelkov iz lokalne ekološke pridelave tudi na policah njihove trgovine.

V prodajalni, ki deluje v okviru kampa, sta vedno na voljo sveže sezonsko sadje in zelenjava z okoliških kmetij, pa tudi druge lokalne specialitete kot so sir, pristni slovenski med, suhomesni izdelki, zelišča in dišavnice … V kampu so uredili tudi zeliščne nasade, kjer si gostje lahko brezplačno natrgajo sveže dišavnice za svojo juho, rižoto ali ribo na žaru.

Več informacij, fotografije in video posnetek iz kampa Koren iz Kobarida lahko dobite tudi na naši spletni strani na povezavi www.avtokampi.si/kamp-koren