Oglasi:

PZA z prikolico?

Vse o najemu, nakupu in potovanju z avtodomom

Post Reply

Post by: Dejan_k

Brez avatarja
Dejan_k je odsoten
Dejan_k
Posts: 1
Joined: Tue Feb 18, 2020 4:24 pm

PZA z prikolico?

Posted: Wed Feb 19, 2020 9:22 pm

Vsi lepo pozdravljeni! Na forum sem se včlanil včeraj po letu in pol prebiranja koristnih nasvetov in vaših raznobarvnih izkušenj. Letos grem tudi prvič z prikolico na počitnice v kamp. Zagledal sem se pa tudi v PZA postajališča, načrtoval dvodnevne ali vikend izlete in izvedel da prikoličarji v bistvu nismo dobrodošli, oziroma, da nas ponekod sprejmejo, ponekod pa ne. Se mi sanja zakaj je tako, bi pa rad izvedel več o tem zakaj. Sam ugibam, da ponekod nimajo primernih parkirišč, so prezasedeni, je problem dolžina? Ali so upravitelji con pripravljeni na kompromis kadar je prostora dovolj?

Post by: avtokampi.si

User avatar
avtokampi.si je odsoten
avtokampi.si
Posts: 2166
Joined: Fri Feb 01, 2019 1:59 pm

Re: PZA z prikolico?

Posted: Wed Feb 19, 2020 9:32 pm

Glede tega smo že kar nekaj debatirali na tem kamping forumu. Mi smo sicer želeli pri PZA-jih dodati informacijo, kjer so dovoljene tudi počitniške prikolice, vendar ko smo pričeli zbirati podatke je bilo tako težko priti do upravljalcev - v večini so to občine oz. njihova komunalna podjetja, da smo zaključili s tem. Bolje je ne objaviti informacij, ki potem ne bi bile točne.

Največja težava je v tem, da s prikolico in avtom zasedete dva prostora - vsaj tako pravijo avtodomarji. Na lokacijah, ki niso tako zelo priljubljene, ne vidimo težave, v primeru priljubljenih postajališč npr. Koper, Izola. Bled ... bi lahko prišlo do tega, da bi bila vsa parkirna mesta zasedena.

Dobrodošli ste predvsem na privatnih postajališčih, ki so jih uredili ob restavracijah ali vinskih kleteh, drugod pa je vse odvisno od priljubljenosti lokacije oz. od zasedenosti.

Post Reply