Zadrski barkajoli - nisi bili v Zadru, če se nisi peljal s čolnom na vesla

Datum objave
Kategorija
Statistika

Veliko ljubiteljev kampiranja obišče severno Dalmacijo in si ogleda stari del mesta Zadar. Imamo kar nekaj zanimivih kampov v okolici, vožnja z lesenim čolnom na vesla – zadrski barkajol, ki sodi med eno najbolj prepoznavnih turistični atrakcij Zadra.

Vožnja z zadrskimi barkajoli​

Zadrski barkajoli na nekaj minutni vožnji s čolnom na vesla že vse od 14. stoletja povezujejo del naselja Điga in stari del mesta, ki je bil nekoč otok.

Lokacija odhoda lesenega čolna je pri svetilniku na pomolu, kjer barkajol pobere potnike in jih za ceno enega evra prepelje direktno na rob starega mestnega jedra. Tako jim z vožnjo po 80 metrov dolgem kanalu skrajša pot za 1,5 km hoje.

Barkajoli so simbol Zadra, tradicija prevozov pa se prenaša znotraj družinskih članov. Včasih so čolne vozile tudi ženske, sedaj pa to delo opravljajo samo še moški veslači, vozijo pa vse dni v leto, izjema so dnevi, ko piha izredno močan veter.

Največ prometa imajo v poletnih mesecih, ko v Zadar pridejo številni turisti, ki si radi ogledajo to lokalno zanimivost.

Kampiranje v Zadru in okolici

V okolici Zadra imamo kar nekaj zanimivih kampov, ki so priljubljeni predvsem pri družinah. V večini kampov imajo tudi možnost najema mobilnih hišic, cene najemov pa enostavno poiščete na portalu MobilnaHisica - mobilnahisica.si

Kamp Falkensteiner Premium Camping Zadar
je edini kamp, ki je v direktno v Zadru, samo 2 km stran od izhodiščne točke za čoln barkajol. Odprt je čez celo leto, ob urejenih kamping parcelam ima tudi moderne mobilne hišice in glamping šotore.

V sklopu kampa imajo tudi bazen in wellness center, izven sezone pa omogočajo tudi kopanje v ogrevanem hotelskem bazenu, ki je v bližini kampa. Gostom z Avtokampi kartico nudi posebno ceno kampiranja.

Kamp Zaton Holiday Resort je urejen v Ninu odprt pa je od konca aprila do sredine oktobra. Gre za odličen kamp, ki je poznan po zanimivi animaciji, bazenskem kompleksu z ogrevano vodo in peščeni plaži. Letos so v ponudbo dodali nove mobilne hišice slovenskega proizvajalca Adria Dom.

V kampu se veliko dogaja, imajo številne restavracije, lani so uredili objekt ob morju, kjer je v nadstropju tudi relax prostor za odrasle z bazenom, imajo številna športna igrišča, raznoliko animacijo. Za imetnike Avtokampi kartice nudijo posebno ceno kampiranja.

Kamp Park Soline leži ob prodnati plaži ob robu Biograda. Gre za večji kamp, kjer so ob morju urejene kamping parcele, v srednjem in gornjem delu kampa pa so postavljene tudi mobilne hišice. Zanimiv kamp za ljubitelje borovcev in bližine mesta, saj do Biograda vodi lepo urejena obmorska sprehajalna pot.

Za prvomajske počitnice vsako leto v Biogradu poteka Slovenski vikend s koncerti in številnimi dogodki, ki privablja veliko slovenskih gostov. V bližini kampa je tudi zabaviščni park Dalmaland. Na Avtokampi kartico čez celo sezono nudijo do 20% popust na kampiranje.

Kamp Kozarica je urejen v kraju Pakoštane, pohvali pa se lahko z odlično senco borovcev, ki sega tudi na samo plažo. Srednje velik kamp z urejenimi parcelami in mobilnimi hišicami, za otroke imajo pri morju urejeno igrišče in manjši bazen, pri recepciji pa športna igrišča za košarko in nogomet.

V času pred in po sezone imetnikom avtokampi kartice nudijo posebno ceno kampiranja.

Spiseh vseh kampov v severni Dalmaciji >