Otok Pag bo letos dobil prvi kamp s 5 zvezdicami – kamp Aminess Avalona Resort se odpira 26. aprila

Datum objave
Kategorija
Statistika

Hrvaški kampi sodijo v sam vrh kvalitete kampov v Evropi in letos se jim bo pridružil tudi nov kamp Aminess Avalona Resort: otvoritev je bila sprva predvidena za veliko noč, vendar pa je bila prestavljena na dan pred pričetkom prvomajskih počitnic. Kamp bo urejen zahodni strani otoka Pag in bo navdušil s ponudbo družinskega kampiranja in številnimi bazeni. Vse mobilne in glamping hišice pa bodo narejene v črnomaljskem podjetju Adria Dom.

Kampiranje na otoku Pag

Otok Pag je znan po svojem kamnitem površju, ki mu nekateri pravijo, da je enako kot na luni, ter prekrasnih prodnatih plažah. Otok je znamo tudi po paškem siru, paški soli, paški čipki in stoletnih oljkah v kraju Lun na severu otoka.

Na zahodni strani otoka Pag pa najdemo tudi več »zelenih oaz« mediteranskih rastlin, kjer so urejeni raznoliki kampi.

Kdo ne pozna odličnih kampov Straško in Šimuni, pa novejših kampov Olea, Terra Park Phalaris in SpiritoS?

Za malo bolj mirne kamping počitnice na Pagu priporočamo manjše kampe npr. kampa Dražica in Kanić na severnem delu Paga ter kamp Porat v kraju Povljana.

Spisek kampov na Pagu >

NOVO – kamp Aminess Avalona Resort *****

V petek, 26. aprila 2024, bo vrata odprl nov kamp Aminess Avalona Resort, ki ga urejajo ob robu kraja Povljana na južnem delu otoka Pag.

Od samega kraja Pag je lokacija kampa oddaljena 13 kilometrov, v pol ure vožnje pa je dostopen tudi z dalmatinske avtoceste.

Točna lokacija je na polotoku Rastavac, tako da bo kamp s treh strani obdan z morjem. Vzhodna stran kampa je sončna, na zahodni strani pa borovci poskrbeli za nekaj dodatne sence.

Aminess Avalona Resort bo zelo moderno urejen kamp, ki bo zadostil kriterijem za 5 zvezdic in pridobitev naziva ADAC Superplatz. Odprt bo od konca marca do sredine oktobra.

Ob urejenih parcelah bo vključeval tudi mobilne hišice in glamping hišice, skupno pa bo prostora za okoli 1.800 gostov.

Posebnost kampa bo, da bodo številne parcele in hišice imele svoj bazen, dodatno pa bo urejen tudi vodni park z večjimi bazeni in tobogani. Na voljo bo kar 5 toboganov in največji bo dolžine 76 metrov in višine 12 metrov, na voljo pa bodo tudi tobogani dolžin 66, 35, 26 in 17 metrov.

Ob odprtju kampa bo odprt relax bazen, vodni park s tobogani pa bodo odprti predvidoma od junija naprej.

Voda v bazenih se bo dodatno dogrevala, kar pomeni, da bo imela nekje 3 - 4 °C višjo temperaturo od običajne, kopanje pa bo glede na vreme omogočeno nekje od maja do septembra.

Plaža v kampu Aminess Avalona resort je raznolika, bodo pa tematsko obarvane od družinske, relax in glamping plaže, ker pa bodo v kampu dobrodošli tudi kužki, bodo imeli tudi pasjo plažo. Ob plaži bo urejena osvetljena sprehajalna pot.

Ker gre za kamp s ponudbo družinskih počitnic, bo velik del ponudbe namenjen zabavi otrok, hkrati pa bo imel že dobro znano Aminessovo Miramì animacijo, ki bo prilagojena starosti otrok. V kampu bo urejen tudi STEM park, kjer otroci skozi igro pridobijo tudi nekaj znanja, kreativnosti in logičnega razmišljanja. Imeli bodo tudi šolo plavanja, v sklopu kampa pa bodo urejena tudi otroška igrala.

V kampu bo s tremi različnimi restavracijami poskrbljeno za odlično gurmansko ponudbo, na voljo bodo lokali, trgovina, slaščičarna in pekarna. Vse na enem mestu, tako da bodo gostje lahko uživali v najboljši ponudbi.

Poskrbljeno bo tudi za športne aktivnosti, saj bodo organizirali telovadbo, na voljo bodo igrišča za košarko, nogomet, tenis, mini golf, fitnes, možnost najema SUP desk in električnih koles.

Kampiranje Aminess Avalona Resort

V prvem delu kampa Aminess Avalona Resort bo urejenih 320 kamping parcel.

Vse parcele bodo opremljene z elektriko, vodo in odtokom, tik ob morju pa bodo na levi in desni strani kampa voljo 32 Mega Luxury parcel, ki bodo tudi največje (200 m2) in bodo imele tudi manjši privaten bazen.

V osrednjem delu bodo na voljo parcele Premium, Superior in Comfort površine 100 m2, predviden je tudi manjši neparceliran del, gostom bodo na voljo tudi trije moderni sanitarni objekti, ki bodo prilagojeni otrokom in invalidnim osebam. V sklopu kamping dela bo na voljo tudi tuš za pse in prostor za oskrbo počitniških vozil.

Kamp Aminess Avalona Resort bo imetnikom Avtokampi kartice omogočal posebne cene kampiranja:

- cena 27 € za paket 2 osebi in psa na parceli Comfort z elektriko v terminih 26.4. - 16.5. & 20.5. - 28.5. & 2.6. - 30.6. & 9.9. - 13.10.

- 10% popust na ceno osebe na kampiranje na ostalih parcelah v terminih 26.4. - 16.5. & 20.5. - 28.5. & 2.6. - 30.6. & 9.9. - 13.10.

- 5% popust na ceno osebe na kampiranje na ostalih parcelah v terminih glavne sezone 1.7. - 8.9.

Mobilne hišice & Glamping vile

Hišice v kampu Aminess Avalona resort bodo plod slovenskega znanja in kvalitete, saj prihajajo iz podjetja Adria Dom iz Črnomlja.

Pri izdelavi mobilnih hišic so posebno pozornost posvetili notranji opremljenosti, na voljo pa bodo hišice z dvema ali tremi spalnicami (model Family) – ena z zakonsko posteljo, ostale z dvema ločenima posteljama. Kar 118 hišic pa bo dodatno opremljenih z lastnim bazenom ob zunanji terasi.

Skupno bo nekaj več kot 230 mobilnih hišic, vse pa bodo imele dve kopalnici in popolnoma opremljeno kuhinjo, kjer bo tudi pomivalni stroj, dnevni prostor in nadkrito teraso, kjer bo tudi sedežna garnitura in dva ležalnika.

Za najem bosta na voljo dva tipi mobilnih hišic:

- Premium mobilne hišice bodo površine 33 m2 za 4 + 2 in 6 + 2 osebi

- Luxury mobilne hišice s privatnim bazenom bodo površine 40 m2 za 4 + 2 in 6 + 2 osebi, lokacija hišic na parcelah ob morju

Glamping hišicam Luxury Mare Glamping Villa bo namenjen severovzhodni del kampa s pogledom na zaliv pred Povljano in Velebit v ozadju.

Ob morju bodo postavili 30 eksluzivnih glamping vil Adria Sky Twin, ki bodo zelo prostorne, saj bodo površine 60 m2 in bodo z dvema spalnicama z zakonskim posteljama namenje 4 odraslim osebam, v dnevnem prostoru pa bo možno dodatno urediti še pomožna ležoišča za 2 otroka.

Vse glamping hišice bodo imele privaten bazen in lounge teraso, v notranjosti pa ob spalnicah še kuhinjo, dnevni prostor in dve kopalnici.

Rezervacija mobilnih & glamping hišic >

Več o kampu Aminess Avalona Resort >