Kampiranje in aktivne počitnice v Baški na otoku Krk - spisek prireditev v sezoni 2024

Datum objave
Kategorija
Statistika

Baška je znana po dolgi prodnati plaži obdani s strmimi hribi, ki predvsem spomladi in jeseni privabljajo ljubitelje pohodništva in gorskega kolesarjenja. V Baški imajo tri raznolike kampe, sezona pa poteka od aprila do oktobra, ko pripravijo tudi zanimive prireditve npr. Baška rožica, Črna ovca, Ribiški dan in Outdoor festival.

Baška leži na skrajnem južnem delu Krka in je od osrednje Slovenije oddaljena 3 ure vožnje. Poleti na ta del otoka prihajajo ljubitelji lepih prodnatih plaž. Hotelov je malo, imajo kar nekaj apartmajev in tudi tri kampe.

Največji je kamp Baška Resort, ki je urejen tik ob morju, manjši je kamp Mali, ki je od morja oddaljen 100 m, v sosednjem zalivu pa je še prijeten nudističen kamp Bunculuka.

Kaj početi v Baški?

V zadnjih let se turistični delavci v Baški zelo trudijo za ureditev kraja, čez celotno sezono pa pripravljajo številne prireditve, ki privabljajo predvsem ljubitelje aktivnih počitnic. Z njimi želijo privabiti turiste, da Baško obiščejo tudi izven sezone.

Spisek vseh prireditev v Baški lahko preverite tukaj > krkevents.com

Sredi aprila običajno prične s gorsko kolesarsko dirko 4 Islands MTB Croatia, ki poteka po štirih otokih na Kvarnerju (Krk, Rab, Cres in Lošinj).

Baška rožica poteka sredi aprila (v letu 2024 od 19.4. do 21 .4.). Gre za festival rož, ko v centru Baške prostor okrasijo s sadikami cvetja, okrasnimi in aromatičnimi rastlinami, lončnicami, kaktusi, začimbami, sadikami jagod ... Obiskovalci lahko rastline kupijo in tako okrasijo svoje hiše ali stanovanja.

Dogodek popestrijo z ustvarjalnimi delavnicami, letos bo tudi slikarska delavnica, nastopi šolskih otrok in folklornih skupin.

Skozi Baško potekata tudi dve etapi krožne pohodniške poti Camino Krk, ki je dolga kar 150 km. Gre za etapi od Vrbnika do Baške in naprej do kraja Kornić nad Punatom. Vsako leto v mesecu maju pripravijo vodene ture po poti in tako bo tudi letos, ko bo prvi vikend 4. in 5. maja namenjen poti od Krka do Malinske, drugi vikend 11. in 12. maja pa Baški in Punatu.

Adventure Race Croatia (13.5. - 18.5. 2024) je vzdržljivostna tekma, kjer se več ekip pomeri na 500 km dolgi trasi v koelsarjenju, teku, veslanju, plezanju po vrvi in orientaciji. star in cilj tekmovanja bo letos v Baški.

Prireditev Crna ovca – Črna ovca je ena največjih turističnih prireditev na Kvarnerju. Običajno poteka sredi maja (v letu 2024 od 17.5. do 19. 5.). Gre za festival zabave, športa, tradicije in baške jagnjetine. Tri dni, ko se v Baški veliko dogaja, pripravijo tudi družinski pohod in kolesarjenje, voden ogled Bašćanske plošče, otroške delavnice, predstave, jadralsko regato, nogometni turnir, ob večerih pa koncerte. Letos v soboto ponovno pride skupina Psihomodo Pop, saj praznujejo 40 let kariere.

V juniju običajno pripravijo tudi vodene oglede starega dela Baške (storytelling), ko izveste več o življenju nekoč, zgodbice o posameznih družinah in dogodkih v kraju.

V juliju in avgustu pripravijo Glasbene noči pod zvezdami, Večere klapske pesmi in Poletje na rivi. Številni koncerti bodo tudi letos, animacija za otroke, kino predstave …

V začetku avgusta poteka prireditev Ribiški dan (2.8. - 4.8. 2024), ko turistom pokažejo tradicionalna opravila povezana z lovljenjem rib

Sredi avgusta (17.8. - 19.8. 2024) v Baški poteka tradicionalni mednarodni festival kitare - Baška International Guitar Festival

Zaključek sezone pa vedno pripada Baška Outdoor festivalu (11.10. - 13.10. 2024), ki poteka sredi oktobra. Gre za tri dni športa, ko se gostje odpravijo na gorsko kolesarjenje, plezanje, trail tek, adrenalinski zipline in pohod, dodatno poteka tudi otroška športna animacija, ob večerih pa seveda zabava ob živi glasbi.

Kampiranje v Baški

Otok Krk ima 21 kampov, od tega so trije kampi v Baški. Kamp Baška Beach resort in kamp Mali ležita v osrednjem delu kraja, FKK kamp Bunculuka pa je v sosednjem zalivu, približno 1 km od samega centra Baške.

Kamp Baška Beach Resort (ex kamp Zablaće)– v zadnjih letih popolnoma prenovljen večji kamp nudi lepo urejene parcele, moderne sanitarije in tudi najem mobilnih hišic. Kamp je razdeljen na dva dela – manjši del je tik ob morju, drugi del pa je ločen z lokalno cesto. Kamp bo v letu 2024 odprt od 26. aprila do 6. oktobra.

Povsem na novo so zgradili dva sanitarna objekta, uredili nove kamping parcele, v zadnjem delu kampa pa postavili moderne mobilne hišice za 4-6 oseb. Za prvomajske počitnice je cena najema mobilne hišice za 4+2 osebi že od 86 €.

Nov je tudi osrednji del kampa s tržnico, recepcijo, lokalom in dvema bazenoma, ki imata ogrevano vodo, eden pa ima tudi manjše tobogane in vodna igrala.

Akcijska cena na Avtokampi kartico - 21 € za 2 osebi in psa na parcel Comfort v terminih 26.4. – 16.5. & 15.9. – 6.10 ali 7,5 % popust na kampiranje na vseh tipih parcel med 26.4. - 28.6. & 1.9. - 6.10. in 5 % popust med 29.6. - 31.8.

Kamp Mali - majhen in simpatičen kamp je urejen v osrednjjem delu Baške, samo 100 metrov od morja in prodnate plaže.

Kamp je običajno odprt od konca marcado sredine novembra. Izven sezone nudijo posebne cene kampiranja za 2 osebi že od 25 € na noč. Na Avtokampi kartico nudijo 5% popusta v terminu 20.3. - 30.6. & 1.9. - 30.11. in dodatno v tem terminu bivate 15 dni, plačate le 14 dni.

FKK kamp Bunculuka – na levi stran Baške je ob prekrasni prodnati plaži urejen nudistični kamp, ki je z Baško povezan z obmorsko sprehajalno potjo. Kamp bo v letu 2024 odprt od 26. aprila do 1. oktobra.

Zelo mirna lokacija, ob urejenih kamping parcelah pa imajo tudi nekaj mobilnih hišic za 2 ali 4 osebe najem. Ob morju je lepo urejena restavracija, plaža v kampu pa je ena najlepših na otoku Krk.

Imetnikom Avtokampi kartice nudijo 7,5% popust na kampiranje na vseh tipih parcel v terminih 26.4. - 28.6. & 1.9. - 1.10. in 5% popust v terminu 29.6. - 31.8.

Visit Baška > www.visitbaska.hr

Visit Kvarner > www.kvarner.hr