Kamp Mon Perin v maju odpira wellness z bazeni in savnami ter nov mini golf. Vrhunska ponudba kampiranja ob prekrasnih plažah

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kamp Mon Perin že vrsto let sodi med najboljše na Jadranu, od lani, ko je prejel naziv Superplatz pa tudi med 190 najboljših v Evropi. Letos sredi maja odpirajo velik wellness center z notranjim in zunanjim bazenom ter savnami, športnemu parku pa bodo dodali tudi zanimivo igrišče za mini golf.

Kampiranje v Balah

Kamp Mon Perin je znan po lepih plažah in zelo čistem morja, saj je urejen kar nekaj kilometrov stran od večjih mest, same Bale pa so od kampa oddaljene 6 km.

Od skupno 320.000 nočitev (+10%), kolikor so jih v kampu beležili v letu 2023, je največ gostov prišlo iz Nemčije (45% vseh nočitev), sledijo Slovenci in Avstrijci.

Gre za kamp, ki je razdeljen na dva dela (San Polo in Colone), vsak pa ima po več kot 2 km raznolike plaže s prodnatimi zalivi, na parcelah pa je veliko sence hrastovih dreves, v manjšem delu pa so tudi borovci. Po kampu vozi brezplačen vlakec, ki nekajkrat dnevno pelje tudi do kraja Bale, kjer se lahko sprehodite po ozkih ulicah prenovljenega središča kraja.

Večina kamping parcel v Mon Perinu je urejenih vzdolž obale, tako da je od vseh potem dokaj blizu do plaže. Nekaj parcel tik ob morju je večjih (150 m2) in so dodatno opremljene z vodo, odtokom, pergolo, lastnim tušem ter žarom.

V zadnjih letih so uredili nove kamping parcele, prenovili sanitarije, zgradili večji bazenski kompleks Paleo Park z maketami dinozavrov. Bazenih so običajno odprti od sredine maja do sredine septembra, saj voda v večjem bazenu ni ogrevana, ogrevan je samo manjši bazen, ki je bolj jacuzzi varianta.

Za otroke imajo urejeno animacijo, vsak del kampa ima otroška igrala, v morju so postavljena napihljiva igrala, katerih uporaba je brezplačna, omogočajo najem SUP desk, imajo pa tudi šolo surfanja in potapljaški center. Ob večerih pripravijo tudi kino predstave, omogočajo tudi ogled pomembnih športnih prireditev npr. letošnji nogometni EURO 2024.

Kamp Mon Perin je zelo prijazen do kužkov, saj ima urejene plaže za pse, tuše in tudi ograjen prostor v bližini recepcije z nekaj igrali, tako da se kužki lahko prosto gibljejo.

Lokacija kampa je zelo zanimiva za kolesarjenje, saj potekajo proti severu in jugu urejene makadamske poti primerne tudi za družinsko kolesarjenje. Tako lahko iz kampa pridete vse do Rovinja po povsem neprometni poti (smer proti kampoma Veštar in Polari). Na južni strani kampa so zanimivi vojaški objekti iz prve svetovne vojne, ki si jih lahko ogledate med kolesarjenjem.

Akcijska ponudba za imetnike Avtokampi kartice

Kamp Mon Perin bo v sezoni 2024 odprt od 29. marca do 4. novembra in omogoča dodaten popust na kampiranje z Avtokampi kartico.

V terminih 29.3. – 18.5. in 7.9. – 4.11. nudijo 10% popusta na ceno osebe in parcele Comfort ali Comfort plus, za parcele Premium, Luxury in Mega Comfort pa je 10% popust na ceno osebe. Popust velja ob min. 2 nočitvah.

V terminu glavne sezone 19.5. – 8.9. nudijo 10% popusta na ceno osebe v primeru kampiranja za min. 7 noči.

Novosti za sezono 2024

Kamp Mon Perin je po ocenjevanju nemškega ADAC tudi letos prejel 5 zvezdic in sodi med najboljših 190 kampov v Evropi.

Ker pa želijo podaljšati sezono, so že lansko leto pričeli z izgradnjo novega wellness centra, ki bo urejen v bližini Paleoa parka z maketami dinozavrov in športnim parkom. Investicija je vredna 14 milijonov evrov.

Otvoritev wellness ponudbe je predvidena za sredino maja, gostom pa bo na voljo notranji in zunanji bazen z ogrevano morsko vodo, masažni bazeni, terasa z ležalniki za sončenje, prostor s finsko in turško savno, tropska deževna prha, relax cona in lepotni center (masaže, tretmaji …).

V sklopu objekta bo tudi kongresni center z dvorano kapacitete do 300 oseb za različne prireditve, sestanke in team buildinge.

Športni center

Že lansko leto so zgradili nova športna igrišča za košarko, nogomet, badminton in tenis, ki so osvetljena. Gostom kampa so vsa športna igrišča na voljo brezplačno.

Letos bodo v ponudbo dodali tudi atraktivno mini golf igrišče - otvoritev je prav tako predvidena za sredino maja.

Najem mobilnih hišic

Kamp Mon Perin nudi tudi najem modernih in zelo prostornih mobilnih hišic. Osnovni model hišic Delux je za 4+2 osebi (32 m2) , so pa potem še večje hišice od 40 do 60 m2 z velikimi terasami.

V neposredni bližini novega wellnessa in zunanjega bazena so lani postavili še mobilne hišice San Polo Prestige (42 m2), ki so opremljene z zastekljenimi terasami (36 m2), tako da je možna uporaba tudi v hladnejših dneh.

Vse mobilne hišice so klimatizirane, imajo popolnoma opremljeno kuhinjo, eno ali dve kopalnici, določene hišice pa so dodatno opremljene tudi z jacuzzijem ob terasi.

V mobilnih hišicah so ob doplačilu dovoljeni tudi psi.

Luksuzne vile Porto Bus

Vile Porto Bus so urejene na skrajnem južnem delu kampa. Na voljo sta dva tipa objektov:

- manjši tip vil za 4 + 1 osebo (površina 67 m2) dvema spalnicama, dvema kopalnicama, kuhinjo in teraso z jacuzzijem 

- večji tip vil za 4 + 2 osebi (povšina 125 m2), ki imajo ob dveh spalnicah, dveh kopalnicah še veliko kuhinjo z dnevnim prostorom in veliko teraso s privatnim bazenom z ogrevano vodo.

Ob predhodni najavi so tudi v teh vilah dovoljeni kužki.

Več o ponudbi kampa Mon Perin v Balah > www.monperin.com