Poskrbite za brezskrben dopust v tujini

Datum objave
Kategorija
Statistika
4563 ogledov

Ne glede na to, kako dobro se pripravite na dopust in kako skrbno ga načrtujete, gre lahko še vedno marsikaj narobe. Padec s kolesom ali skirojem, poškodba na plaži ali bazenu in posledično visoki stroški pri zdravstveni oskrbi ali prevozu domov. Da boste v neprijetnih in nepredvidljivih trenutkih v tujini čim prej prišli do pomoči, še pred odhodom na dopust sklenite turistično zavarovanje.

Kdaj morate skleniti zavarovanje?

Ne glede na to, za koliko časa se odpravljate na dopust v tujino, morate pred tem urediti vrsto stvari, da boste lahko res uživali brez skrbi. Da ne bi česa pozabili, si prenesite seznam opravil, s katerim boste lažje sledili vsemu, kar še morate narediti.

Seznam vas bo tako opozoril tudi, da morate najpozneje en dan pred potovanjem skleniti turistično zavarovanje, saj to začne veljati šele naslednji dan po sklenitvi zavarovanja in plačilu premije ali kasneje.

Hitro in enostavno do zavarovanja preko spleta

V dneh pred dopustom je kljub skrbnemu načrtovanju vedno še veliko stvari, ki jih morate urediti in doreči, zato je vsaka minuta, ki jo lahko prihranite, dobrodošla.

Zavarovalnica Triglav omogoča, da turistično zavarovanje sklenete po spletu in tako le v nekaj klikih hitro in enostavno poskrbite za varnost.

Pri sklepanju imate na voljo tri različne pakete, ki se med seboj razlikujejo po naboru kritji, ki jih vključujejo, in zavarovalnih vsotah.

Če se na potovanje odpravljate večkrat v sezoni, pozimi pa tudi smučate v sosednjih državah, potem vam pri Zavarovalnici Triglav priporočajo, da si uredite letno zavarovanje z večkratnimi potovanji v tujino, pri čemer posamezno zavarovanje traja manj kot 90 dni, ob tem pa lahko pridobite 30 % popusta. Izberete lahko tudi krajše zavarovanje in se odločite za individualno ali družinsko sklenitev.

Če vam spletno sklepanje ni blizu, lahko zavarovanje sklenete tudi pri zastopniku ali pa se obrnete na pooblaščene turistične agencije, ki vam bodo pri tem pomagale.

24-urna pomoč asistenčnega centra

Zavarovanje potovanj v tujino vam zagotavlja 24-urno pomoč asistenčnega centra. Ob klicu vas ta usmeri na pravo mesto in poskrbi za hitro ter učinkovito pomoč.

Vsem, ki že imate sklenjeno ali boste do 30. 4. 2022 sklenili oziroma obnovili letno zavarovanje turističnih potovanj (za večkratna posamezna potovanja v tujino, pri čemer posamezno potovanje traja manj kot 90 dni), bodo pri Zavarovalnici Triglav do datuma obnove zavarovanja zagotovili kar za 100.000 EUR višje kritje pri zavarovanju odgovornosti.

Asistenčni center vam pomoč nudi tudi v primeru, da v tujini zbolite za koronavirusom ali pa se poškodujete. Vključuje lahko tudi pomoč zaradi poškodovane in izgubljene prtljage, izgubljenih osebnih dokumentov, zamujenega leta in predčasne vrnitve domov. V primeru poškodovanja tretje osebe ali stvari pa imate vključeno tudi zavarovanje odgovornosti.

Ko potrebujete pomoč …

… pokličite asistenčni center na tel. št. 386 2222 2864. Ta bo poskrbel za organizacijo zdravljenja in v okviru dogovorjene zavarovalne vsote pokril stroške zdravljenja v bolnišnici ter stroške prevoza do bolnišnice ali v domovino.

Pomembno je, da se na asistenčni center obrnete čim prej oziroma najkasneje v 48 urah od nastanka bolezni ali škodnega primera.

V primeru, da asistenčne pomoči ne morete uporabiti in boste stroške zdravljenja in drugih storitev poravnali sami, lahko povračilo stroškov uveljavljate, ko se vrnete v domovino. Na najbližji enoti Zavarovalnice Triglav predložite zavarovalno polico, celotno zdravstveno dokumentacijo in originalne račune, ki jih zahtevajte ob plačilu storitev.

Če pa boste v tujini sami organizirali prevoz v domovino ter šele doma obiskali zdravnika, potem to ni več predmet zavarovanja za tujino. Ti stroški bodo kriti v okviru obveznega zdravstvenega zavarovanja v Sloveniji.

Več o zavarovanju potovanj v tujino >>

Datum objave
Kategorija
Statistika
4563 ogledov