Naj kamp Adria - Kampisti izbrali najboljše kampe v Sloveniji in na Hrvaškem

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kampisti so skozi celotno sezono glasovali za najboljše kampe, mobilne hišice, glamping naselja in postajališča za avtodome v Sloveniji in na Hrvaškem. Objavljamo imena nagrajencev.

Zaključuje se že ena uspešna kamping sezona in tako kot že vrsto let lahko rečemo, da je interes po kampiranju in preživljanju dopusta v kampih vsako leto večje. V okviru 12. Hrvaškega kamping kongresa smo podelili nagrade
Naj kamp Adria 2018 - izbor najboljšega kampa v Sloveniji in na Hrvaškem - avtokampi.si
najboljšim kampov. Na kongresu so se prestavila tudi številna slovenska podjetja npr. Adria Dom kot proizvajalec mobilnih hišic in glamping šotorov, podjetje Bighead, kjer izdelujejo glamping in indijanske šotore, Butan Plin s sistemi ogrevanja sanitarne vode in PZA stebrički s ponudbo opreme za oskrbo postajališč za avtodome in kampe.

Kamping sezona 2018
V slovenskih kampih do konca leta pričakujemo več kot 1,8 milijona nočitev. Večina gostov prihaja iz tujine in sicer kar 70% - največ iz Nemčije, Nizozemske in Italije. Spodbuden pa je podatek, da se vse več domačih kampistov odloča za obisk katerega od kampov po Sloveniji in tako letno ustvarimo nekaj več kot pol milijona nočitev.

Hrvaška je raj za kampiste, saj imajo več kot 500 kampov in letno ustvarijo 19,3 milijona nočitev. Največ je seveda nemških gostov (6,66 mio nočitev do začetka novembra), kampisti iz Slovenije pa zasedamo drugo mesto (2,97 mio nočitev). Letos je bilo sicer manj gostov v poletnih mesecih, veliko več pa v času pred in po sezone, kar kaže na to, da se kampisti odločijo za cenovno ugodnejše kampiranje in izkoristijo različne akcijske ponudbe.

Najboljši kampih v Sloveniji in na Hrvaškem
Najboljši kampi - avtokampi.si
Kamping portal Avtokampi.si je tudi letos organizira izbor najboljšega kampa, glamping resorta, naselja mobilnih hišic in kot novost tudi postajališča za avtodome - Naj kamp Adria. Za najboljše so čez celotno sezono glasovali kampisti v spletnem obrazcu  v katerem kampisti glasujejo za najboljše kampe v Sloveniji in na Hrvaškem. Podelitev nagrad je potekala v okviru 12. Hrvaškega kamping kongresa v Tuheljskih Toplicah.

Na kamping kongresu je sodelovalo 360 udeležencev iz Hrvaške in tudi Slovenije, ki si povezani s kamping turizmom in kjer so bili predstavljeni novi trendi. Vse več je turistov, ki si želijo dopust preživeti v naravnem okolju, ugodne vremenske razmere v naši regiji pa podaljšujejo kamping sezono tudi na pomlad in jesen. Kampiranje je zelo priljubljeno predvsem pri družinah, saj kampi otrokom nudijo veliko zabave in možnost zanimivih animacij.

Glavni pokrovitelj izbora najboljših kampov je podjetje Adria Dom iz Črnomlja. Direktorica ga. Marta Kelvišar je na kongresu predstavila novosti v ponudbi mobilnih hišic in glamping šotorov Adria. 

Najboljši večji kampi v Sloveniji - avtokampi.si
Najboljši slovenski kampi, glamping in PZA v letu 2018

V kategoriji večjih slovenskih kampov je letos glavno nagrado zasluženo osvojil  kamp Šobec, kjer so uredili nove kamping parcele in gradili nov osrednji objekt z restavracijo, trgovino in animacijskim prostorom. Na drugem mestu je kamp Terme Čatež, kjer imajo novo recepcijo, na tretjem mestu pa odličen kamp za družine kamp Nadiža.

Med manjšimi kampi so največje število glasov prejeli kampi ob rekah. Prvo mesto je osvojil kamp Kolpa iz Vinice, ki navduši z urejenostjo in mirnim okoljem. Na drugem mestu je tudi kamp z nabrežja reke Kolpe kamp Bela krajina - Podzemelj, kjer so uredili nove parcele za avtodome in nov sanitarni objekt. Na tretjem mestu je kamp Koren, kjer se trudijo delovati ekološko in gostom pripraviti dopust poln aktivnosti.
Najboljši glamping v Sloveniji - avtokampi.si

Glamping je vse bolj priljubljena oblika dopusta, ki gostom nudi moderno in udobno nastanitev v naravnem okolju z običajno dodatno ponudbo wellnessa. Slovenija je med vodilnimi državami v kakovosti glamping ponudbe.

Obiskovalci so za najboljšega izbrali Glamping Olimia Adria Village, ki  omogoča spanje v velikih družinskih šotorih mimo katerih teče termalna voda ali pa v romantičnih šotorih za pare. Na drugo mesto so se uvrstile lesene hišice v kampu Bled, na tretje mesto pa lani odprt glamping Sončna dolina - Bioterme, kjer nudijo najem šotorov in hišic, gostom pa omogočajo tudi kopanje v naravnem bazenu.

PZA - postajališča za avtodome so v zadnjih letih zgradili v številnih krajih po Sloveniji. S tem želijo privabiti lastnike avtodomov, da v svoja popotovanja vključijo tudi naše regije, zato smo se odločili, da letos v izbor dodamo tudi to kategorijo. Med postajališči osvojil PZA Logarska dolina, ki deluje v okviru turistične kmetije in gostom ob postanku nudi tudi pokušino domačih dobrot. Na drugem mestu je PZA Koper, na tretjem pa PZA Kranjska Gora.

Najboljši večji kampi v Istri - avtokampi.si
Najboljši kampi na Hrvaškem za sezono 2018

Kampi v Istri
Med večjimi kampi v Istri je največ glasov slovenskih kampistov dobil kamp Valkanela iz Vrsarja, ki goste razvaja z lepo urejeno plažo, bazensko ponudbo in prenovljenimi sanitarijami. Na drugem mestu je kamp Lanterna iz Poreča, ki gostom nudi veliko dodatnih aktivnosti, na tretjem pa prav tako iz Poreča kamp Zelena Laguna.

Najboljši manjši kamp v Istri je letos kamp Polidor iz Funtane, ki je odprt celo leto, gostom pa ob parcelah nudi tudi mobilne hišice in glamping šotore ter hišice. Na drugem mestu je kamp Puntica, na tretjem pa Kranjski kamp iz Premanture, kjer kot eden redkih kampov gostom nudijo tudi možnost prehrane. .

Kampi na Kvarnerju
Najboljši večji kampi na Kvarnerju - avtokampi.si
Kampi na Kvarnerju so med slovenskimi kampisti še posebej priljubljeni in vsako četrto nočitev v kampih ustvari gost iz Slovenije. Med večjimi kampi je skorajda nepremagljiv kamp Čikat iz Malega Lošinja. Gostje pohvalijo novo urejenost parcel, prenovljene sanitarije, otroci pa bazenski kompleks s tobogani. Sledita dva kampa z otoka Krk - na drugem mestu kamp Njivice, kjer so letos z igrali in bazenom obogatili ponudbo za otroke, na tretjem mestu pa je kamp kamp Ježevac. V tem kampu so letos zgradili bazene, nove parcele in postavili moderne hišice.

Med manjšimi kvarnerskimi kampi je na prvem mestu kamp Drage iz Moščeniške Drage, kjer gostje ob urejenosti pohvalijo tudi domače vzdušje. Na drugem mestu je kamp Mali iz Baške in na tretjem kamp Rapoča iz Nerezin na otoku Lošinj.

Najboljši FKK kamp - avtokampi.si
V kategoriji večjih kampov iz Dalmacije je prvo mesto osvojil zelo priljubljen kamp Straško iz Novalje na otoku Pag. Ob odlični senci in lepi plaži gostje pohvalijo tudi dodatno ponudbo, ki vključuje veliko športnih aktivnosti, različne prireditve in bazene za otroke. Na drugem mestu je kamp Šimuni prav tako z otoka Pag, kjer vabijo vse ljubitelje aktivnih počitnic. Tretje mesto pa je osvojil kamp Stobreč iz Splita, kjer so uredili nov wellness s savnami, jacuzziji in bazeni.

Med številnimi manjšimi dalmatinskimi kampi je prvo mesto osvojil kamp Slanica z otoka Murter, ki je tradicionalna lokacija slovenskih kampistov. Na drugem mestu je kamp Holiday z otoka Hvar in na tretjem kamp Lupis s Pelješca.

Najboljši nudistični kamp in naselje mobilnih hišic
Najboljši večji kampi na Kvarnerju - avtokampi.si
Med kampi, ki omogočajo FKK kampiranje je prvo mesto osvojil v kampu Kovačine na otoku Cres. Ob lepo urejeni plaži omogočajo dobro animacijo, za naslednje leto pa gradijo tudi bazen. Na drugem mestu je kamp kampu Valalta iz Rovinja, na tretjem pa kamp Koversada iz Vrsarja.

Med najlepše urejenimi naselji z mobilnimi hišicami je prvo mesto osvojil kamp Krk, kjer gostom nudijo posebej oblikovane hišice v naselju brez avtomobilov, na voljo je tudi ogrevan bazen, animacija, igrišča in wellness. Na drugem mestu so mobilne hišice v kampu Aminess Park Mareda v Novigradu, na tretjem pa hišice v kampu Park Umag.

Rezultati glasovanja za Naj kamp Adria 2018

Naj kamp Adria 2018 - Najboljši večji kampi - Slovenija

1. mesto - kamp Šobec
2. mesto - kamp Terme Čatež
3. mesto - kamp Nadiža

Naj kamp Adria 2018 - Najboljši manjši kampi - Slovenija
1. mesto - kamp Kolpa
2. mesto - kamp Bela krajina - Podzemelj
3. mesto - kamp Koren

Naj kamp Adria 2018 - Najboljše glamping naselje
1. mesto - Glamping Olimia Adria Village
2. mesto - kamp Bled

Naj kamp Adria 2018 - Najboljše postajališče za avtodome
1. mesto - PZA Logarska dolina
2. mesto - PZA Koper
3. mesto - PZA Kranjska Gora

Naj kamp Adria 2018 - Najboljši večji kampi - Istra, Hrvaška
1. mesto - kamp Valkanela
2. mesto - kamp Lanterna
3. mesto - kamp Zelena Laguna

Naj kamp Adria 2018 - Najboljši manjši kampi - Istra, Hrvaška

1. mesto - kamp Polidor
2. mesto - kamp Puntica
3. mesto - Kranjski kamp

Naj kamp Adria 2018 - Najboljši večji kampi - Kvarner, Hrvaška
1. mesto - kamp Čikat
2. mesto - kamp Njivice
3. mesto - kamp Ježevac

Naj kamp Adria 2018 - Najboljši manjši kampi - Kvarner, Hrvaška
1. mesto - kamp Draga
2. mesto - kamp Mali
3. mesto - kamp Rapoča

Naj kamp Adria 2018 - Najboljši večji kampi - Dalmacija, Hrvaška
1. mesto - kamp Straško
2. mesto - kamp Šimuni
3. mesto - kamp Stobreč

Naj kamp Adria 2018 - Najboljši manjši kampi - Dalmacija, Hrvaška
1. mesto - kamp Slanica
2. mesto - kamp Holiday
3. mesto - kamp Lupis

Naj kamp Adria 2018- Najboljši FKK kampi - Hrvaška
1. mesto - kamp Kovačine
2. mesto - kamp Valalta
3. mesto - kamp Koversada

Naj kamp Adria 2018- Najboljše naselje mobilnih hišic - Hrvaška
1. mesto - kamp Krk