Kamp Valkanela - odlična lokacija za družinsko kampiranje v Istri

Datum objave
Kategorija
Statistika

V Istri imamo številne družinam prijazne kampe in kamp Valkanela sodi med najbolj priljubljene. Lokacija je na pol poti med Funtano in Vrsarjem, kjer so na voljo urejene parcele, mobilne hišice in glamping šotori. Gre za velik kamp z bogato dodatno ponudbo, kateri so letos dodali tudi nov športno - rekreacijski del, imajo pa tudi raznoliko plažo in bazene.

Kamp Valkanela je od osrednje Slovenije oddaljen 2 uri vožnje, tako da je zanimiv tudi za vikend kampiranje, seveda pa je v poletnih mesecih v kampu veliko gostov, ki pridejo tudi za 14 dni ali več. Kamp je odprt od sredine aprila do začetka oktobra in nudi tudi popust na Avtokampi kartico.

V zadnjih letih so v kampu uredili številne novosti od nove recepcije do prenovljenih sanitarnih objektov, novih igral, mobilnih hišic pri morju in v gornjem delu kampa.

V kampu se veliko dogaja, otroci uživajo na plaži ali bazenih, čez dan poteka otroška animacija, zvečer pa zaživi novo športno - rekreacijska cona, kjer so nova igrišča, mini golf in tudi za otroke zanimive fitnes naprave.

V bližini kampa Valkanela je tudi zabaviščni center - Dinopark, tako da lahko z najmlajšimi kampisti obiščete še njihova igrala.

V kampu so dobrodošli tudi kužki, saj imajo več urejenih pasjih plaž, tuše za pse, dovoljeni so tudi v določenih mobilnih hišicah.

Ker gre za velik kamp, goste zjutraj radi tečejo po kampu, skozi kamp pa poteka kolesarska pot, ki povezuje Poreč in Vrsar. Ker je ločena od ceste, je zelo primerna tudi za družinsko kolesarjenje.

Kampiranje v Valkaneli

V kampu Valkanela so vam na voljo številne kamping parcele, ki so urejene vzdolž obale. Večina parcel ima dobro senco, so pa tudi lokacije, kjer so urejene bolj sončne parcele npr. pri marini in v osrednjem delu kampa.

Gre za zelo prostorne parcele, ki so opremljene z elektriko, določeni tipi parcel pa imajo tudi vodo in odtok. Manjši del na desni strani kampa je še vedno neparceliran.

V zadnjih letih so prenovili sanitarne objekte in sicer št. 2, 5, 8, 10, 12, 13, dodatno so letos prenovili prostor za oskrbo avtodomov in ga opremili s PZA stebričkom.

Najem mobilnih hišic in glamping šotorov v kampu Valkanela

Mobilne hišice v kampu Valkanela so priljubljene pri družinah, saj so klimatizirane, opremljene z lastno kopalnico in kuhinjo, tako da nudijo veliko udobja.

Na voljo so raznoliki modeli mobilnih hišic za 2, 4 ali 6 oseb z eno, dvema ali celo tremi spalnicami.

Najbolj priljubljene so mobilne hiške Superior View za 2 ali 4 osebe, ki so postavljene v neposredni bližini morja.

Družinam bodo zanimive hišice Forest Escape za 4+2 osebi, saj so ob hišicah postavili zanimiva otroška igrala.

So pa potem na voljo še hišice, ki so postavljene v bližino manjših bazenov, hišice s privatnim jacuzzijem, v samem kampu pa tudi nekaj agencij omogoča najem njihovih hišic.

Glamping šotori so dodatna agencijska ponudba za malce drugačne počitnice pod platnom. Na voljo so šotori z dvema spalnicama za 4 osebe ali pa klimatizirani šotori s tremi spalnicami za 6 oseb.

Več o najemu hišic in šotorov v kampu Valkanela - mobilnahisica.si

Novo športno - rekreacijska cona

Konec junija so odprli povsem nov center športa in rekreacije, kjer bodo lahko mladi porabili svojo odvečno energijo, uživali v športu in se družili. Celotno igrišče je osvetljeno, tako da bo predvsem ob večerih zelo živahno. Lokacija centra je desno od recepcije, kjer so tudi agencijski glamping šotori.

Na voljo je veliko multifunkcijsko igrišče, kjer sta urejeni dve igrišči za košarko, večje igrišče za nogomet, na voljo so tudi manjši goli, tako da se lahko uredi več manjših nogometnih igrišč.

Dodatno sta na voljo še dve manjši igrišči za tenis ali badminton, dve mizi za namizni tenis in dve mizi za Teqball, kjer gre za kombinacijo nogometa in namiznega tenisa.

Ob igriščih je na voljo tudi zunanji fitnes in tudi proga za mini oviratlon, tako da boste lahko z otroki tekmovali, kdo je močnejši.

Za dodatno družinsko zabavo poskrbi veliko atraktivno mini golf igrišče in družabne igre štiri v vrsto, in šah, na voljo je tudi igralo namenjeno plezanju in pa otroška igralna hiška.

Uporaba vseh športnih novih igrišč je brezplačna, 5 € se plača samo najem nogometne ali košarkarske žoge, če nimate svoje, plača se samo uporaba mini golf igrišča.

Še vedno pa obstaja tudi športni center v bližini plaže, kjer so peščena teniška igrišča, igrišče za odbojko na mivki in mini golf.

Plaža in bazeni

Plaža v kampu Valkanela je zelo dolga in raznolika - osrednji del je prodnat, na levem delu zaliva je na dveh mestih tudi mivka, tako da se najmlajši kampisti lahko igrajo v pesku in uživajo na igralih na plaži. V zalivu je dodatno na voljo tudi aquapark z napihljivimi igrali.

Preostali del plaže je večinoma betoniran, del pri marini tudi kamnit z urejenimi mesti za vstop v morje, na treh mestih tudi lepo urejena ter označena pasja plaža s tušem za pse. Na desni strani osrednjega zaliva je urejena klančina za lažji vstop v morje invalidnih oseb.

Lastniki čolnov imajo ob levem robu kampa tudi urejeno marino.

V Valkaneli pa bodo na svoj račun prišli tudi ljubitelji bazenov, saj imajo velik plavalni bazen, manjši bazen na najmlajše ter še en dodatni bazen ob lokalu.

Akcija kampiranja s kamping kartico

Imetniki Avtokampi kamping kartice že dobro vedo, da lahko v kampu Valkanela v času nižje sezone uživajo po ugodnejših paketnih cenah ali pa izberejo dodaten popust:

 > 21 € na parceli Standard za 2 osebi in psa (max. število oseb je 2, doplačilo za dodatne osebe ni možno) v terminih od 19.4. do 27.6. & 1.9. do 6.10.

ali

> popust 10% na vse vrste parcel (vključuje parcelo in bivanje do max. 6 oseb) v terminih od 19.4. do 27.6. & 8.9. - 6.10.

Več informacij o kampu Valkanela - Vrsar > www.maistracamping.com