Kamp Valkanela - družinsko kampiranje v Vrsarju

Datum objave
Kategorija
Statistika

Vrsar je zanimiv turistični kraj v Istri, ki nudi obilo možnosti kampiranja. Družinam je zelo prijazen kamp Valkanela, ki ob urejenih parcelah nudi tudi najem mobilnih hišic. Odlična je animacija ter športna ponudba, prenovljena pa je bila tudi osrednja plaža. V kampu imajo tudi bazene, gostom z Avtokampi kamping kartico pa nudijo dodaten popust.

Kamp Valkanela leži na pol poti med Funtano in Vrsarjem, ki oba kraja povezuje z lepo urejeno sprehajalno in kolesarsko potjo. Tik ob kampu je tudi za otroke zanimiv zabaviščni center - Dinopark.

Gre za zelo velik kamp, ki deluje pod okriljem podjetja Maistra in ima okoli 1.800 urejenih kamping mest. Večinoma gre za parcele, del kampa pa je še vedno neparceliran in tako cenovno nekoliko ugodnejši. Omogočajo tudi najem modernih mobilnih hišic, ki pa so postavljene na dveh območjih - v bližini bazena in v zgornjem delu kampa.

Gostje so navdušeni nad senco in urejenimi parcelami, med katerimi izstopajo novo urejene parcele na polotoku in ob osrednji plaži, ki so dodatno opremljene tudi z vodo, nekatere pa imajo še odtok. Šotoristi običajno raje uživajo v osrednjem delu kampa.

Kar nekaj sanitarnih objektov je bilo v zadnjih letih prenovljenih, za preostale pa lahko rečemo, da so čisti in funkcionalno zelo dobro urejeni.

Plaža v kampu Valkanela je zelo dolga in raznolika - osrednji del je prodnat, na levem delu zaliva je na dveh mestih tudi mivka, tako da se najmlajši kampisti lahko igrajo v pesku. Preostali del plaže je kamnit z urejenimi mesti za kopanje, je pa na dveh mestih tudi lepo urejena ter označena pasja plaža. Lastniki čolnov imajo ob robu kampa tudi urejeno marino.

Najem mobilnih hišic Valkanela

Mobilne hišice v kampu Valkanela so priljubljene pri družinah, saj so klimatizirane, opremljene z lastno kopalnico in kuhinjo, tako da nudijo veliko udobja.

Največje so mobilne hišice model Family, ki so opremljene s kar tremi spalnicami in veliko teraso. Gostom, ki radi uživajo, priporočamo mobilno hišico Delux za 4 +2 osebi, ki ima na terasi lasten jacuzzi z vročo vodo.

Mobilne hišice Premium so sicer malo dlje od morja, vendar imajo urejene manjše bazene, hišice Standard pa imajo malce manj sence, vendar pa je lokacija v bližini večjega bazenskega kompleksa, restavracije in osrednje plaže.

V določenih mobilnih hiškah so dovoljeni tudi psi, cena najema pa vključuje tudi posteljnino, brisače in zaključno čiščenje.

Dodatna ponudba kampa Valkanela

Otroci čez dan najbolj uživajo na bazenih, kje se igrajo, plavajo in skačejo v vodo. Na voljo je večji plavalni bazen, manjši bazen z nizko vodo za otroke ter bazen s skakalnico. Voda v bazenih sicer ni ogrevana, vendar otrok to nič ne moti, da ne bi prišli uživat in se kopat. Ob bazenih je urejen lokal in tudi restavracija ter velik prostor za sončenje.

Otroška animacija je urejena v senci borovcev v bližini osrednje plaže, kjer je na voljo tudi nekaj igral. V bližini je tudi športni center s teniškimi igrišči, igriščem za odbojko na mivki, mini golfom, namiznim tenisom, omogočajo pa tudi najem koles, kajakov in SUP desk. Na plaži deluje tudi lokal, v bližini pa je še ena restavracija, sicer je pa v kampu tudi večja trgovina in ribarnica.

Lokacija kampa Valkanela je zelo priljubljena pri kolesarjih, saj se lahko z otroki odpravite na izlet do Vrsarja in Limskega kanala, v nasproti smeri pa do Funtane, Bijele Uvala in vse do Poreča. Pot je namreč speljana ob morju, tako da ni prometa in je zelo varna tudi za otroke.

Ob večerih pa priporočamo obisk romantičnega Vrsarja, kjer se lahko sprehodite do cerkvice na vrhu hriba in uživate ob prekrasnih sončnih zahodih.

Akcija kampiranja in najema mobilnih hišic

Imetniki Avtokampi kamping kartice že dobro vedo, da lahko v kampu Valkanela uživajo po ugodnejših cenah:

 > 18€ za 2 osebi in psa na parceli Standard v terminu 23.4. - 25.6. & 29.8. - 2.10. + pozna odjava iz kampa do 22. ure

> 10% popust na ceno osebe in parcele v terminu 23.4. - 9.7. & 29.8. - 2.10.

> 5% popust na ceno osebe in parcele v terminu 10.7. - 28.8.

Cene najema mobilnih hišic so seveda višje od kampiranja, vseeno pa omogočajo nekaj popustov:

> do 15% popust za najem min. 3 noči v terminih 1.6. - 1.9.

> do 10% popust za najem min. 8 dni  - velja čez celo sezono

Več informacij o kampu Valkanela - Vrsar > www.maistracamping.com