Iz prve roke: Vikend z družino v mobilni hišici

Datum objave
Kategorija
Statistika

Objavljamo zapis o oddihu v mobilni hišici z družino, ki si ga je za vikend privoščil eden od naših kolegov. Izbrali so kamp Park Umag (bivši Ladin Gaj). Uporabne informacije o samem kampu in o bivanju v mobilnih hišicah, zlasti z vidika staršev majhnih otrok.

​O mobilnih hišicah

Naša otroka rada hodita v kampe. Hčerka je stara dve leti, sin pa pet in si še ne upamo kampirati v šotoru, vendar pa nameravamo to zagotovo poskusiti kdaj v prihodnosti. Do takrat so mobilne hišice za nas zelo priročna rešitev. Ponujajo udobje, ki ga potrebujemo, hkrati pa lahko uživamo v vseh prednostih bivanja v kampu.

Želeli smo pobegniti iz mesta in preživeti vikend v naravi ob morju. Med brskanjem sem naletel na popolnoma nove mobilne hišice v kampu Park Umag - Adria Blue Seaside in Adria Garden.

Že slike so bile videti zelo obetavne. Gre za povsem nove mobilne hišice, ki so jih v kampu postavili pred nekaj tedni. Na voljo sta dve vrsti - Adria Blue Seaside so bližje morju, Adria Garden pa so od morja oddaljene približno 200 metrov. Ker so bile cene zelo ugodne, smo se odločili, da jih preizkusimo. Lepa lokacija, veliko zabave za otroke (obožujeta bazene) in nekaj sprostitve tudi za naju. Rezervacija je bila preprosta, trajala je nekaj več kot 2 minuti. Kmalu zatem smo prejeli potrditveno e-pošto, kar je pomenilo, da je bil čas, da začnemo pakirati. Ta del potovanj mi ni niti malo všeč, a ko sem otrokoma pokazal nekaj slik, kam gremo, sta nama z veseljem pomagala.

Prijava

Izbrali smo hišico Adria Blue Seaside zaradi njene lokacije. Prvi vtis ob prihodu je bil zelo pozitiven. Prijavili smo se neposredno pri ponudniku poleg glavne recepcije kampa. Parkirate lahko neposredno ob recepciji, kar je precej priročno. Gospod Ivo je bil zelo prijazen, sproščen in nam je na zemljevidu pokazal, kje je hišica, ki bo naš dom za naslednja dva dni. Občutek sem imel, da smo navezali pristen stik in ni bilo pristopa "dajmo čimprej opraviti", kar zelo cenim.

Opomba vnaprej: kamp je precej velik, vendar zelo dobro označen. Zlahka se znajdeš in tudi mi nismo imeli težav z iskanjem naše mobilne hiške. Na poti do tja smo se peljali mimo enega od otroških bazenov, zato je bilo treba otroke precej prepričevati in smo se lahko odpeljali naprej šele, ko sva obljubila, da bomo hitro razpakirali in nato šli naravnost k bazenu.

Prvi vtis

Kot pove že ime, je bila naša hišica Adria Blue Seaside postavljena blizu morja. Prva stvar, ki smo jo takoj opazili, je bila sodobna oprema: sploh ni spominjala na mobilno hišico. Vse je bilo kot novo, visoke kakovosti, nič ni škripalo in tudi v obeh kopalnicah nisi imel občutka, da ne gre za grajeno enoto, kar se pogosto zgodi pri mobilnih hiškah.

V dnevnem prostoru je miza s štirimi stoli, kuhinja pa je zelo dobro opremljena. Na voljo so vsi kuhinjski pripomočki, ki si jih lahko zamislite, tudi aparat za filter kavo (vključno z nekaj filtri v omari) in čajnik. V kuhinjskem prostoru je velik hladilnik z zamrzovalnikom (ki ga poleti ne gre podcenjevati). Klimatska naprava je bila vključena v ceno. Postelji v manjši sobi (v našem primeru v otroški sobi) sta bili ločeni in ju je bilo mogoče preprosto premakniti, kar se nam je zdelo zelo praktično. Naša hči je šele pred kratkim začela spati v sobi s starejšim bratom in nam je ljubše, če lahko postelji postavimo skupaj in ju imamo na eni strani ob steni (zaradi varnosti).

Zelo priročno je tudi, da smo lahko avto parkirali tik ob mobilni hišici. Saj veste, da moramo vedno vsaj še enkrat nazaj k avtu, da vzamemo iz njega nekaj, kar bi morali vzeti že prej.

Vrhunec mobilne hišice

Absolutni vrhunec mobilne hišice (in o tem smo se vsi strinjali) je 26 m2 velika terasa. Ker smo bili v prvi vrsti ob obali, smo imeli pogled na morje, vmes pa je bil velik travnik. Otroka sta tu igrala nogomet, s kredo risala po cesti in, kar je najpomembneje, ves čas sva ju imela na očeh. Pravzaprav smo večino časa preživeli na terasi, bodisi smo se igrali, poležavali na ležalnikih, opazovali sončni zahod, zajtrkovali ali plezali po letvicah, kot lahko vidite na slikah (ta del je bil najmlajši še posebej všeč).

Omeniti pa moram še postelje. Vzmetnice so odlične. Moja žena je zelo občutljiva, ko gre za udobje postelje, vendar sva na dopustu redko spala tako dobro kot tukaj. Nad posteljo so praktične svetilke - to bodo cenili vsi, ki pred spanjem radi berejo. Prhe v obeh kopalnicah imajo veliko prostora in, kot že omenjeno, nisem imel občutka, da bivam v mobilni hiši.

Kaj smo pogrešali

Vratca za teraso bi prišla prav. Čeprav je promet na območju, kjer smo bili, vse prej kot gost, majhnih otrok ne moreš spustiti izpred oči. Veliko gostov uporablja trik, pri katerem na mesto vrat postavijo ležalnik. To se precej dobro obnese in videl sem, da ljudje to uporabljajo tudi za hišne ljubljenčke.

NASVET:

Ker je kamp precej velik, vsekakor priporočamo, da imate s seboj dodatno prevozno sredstvo, zaradi otrok. Ne glede na to, ali gre za manjše kolo ali skiro, vam ne bo žal. Še posebej, če so otroci manjši, kot sta naša.

O kampu

Park Umag je eden največjih kampov na Hrvaškem. Prva stvar, ki smo jo opazili na poti do naše mobilne hišice, je obilo zelenja. Narava je čudovita, povsod je zelo čisto in kamorkoli pogledaš, lahko vidiš žive meje, rože, trato in drevesa.

Bazeni in plaža

Na zemljevidu smo že vnaprej poiskali bazenske komplekse - dejansko sta tu dva. Prvi je ob recepciji tik ob vhodu, sestavljen iz otroškega bazena s piratsko ladjo, manjšega bazena in nekoliko večjega, v katerem lahko preplavate tudi nekaj dolžin. Ob bazenih je bar, kjer se lahko okrepčate ali kaj prigriznete. Absolutni vrhunec za nas je bil seveda mali bazen s piratsko ladjo. Tu smo preživeli večino časa in se lahko zares sprostili. Ladja je zelo zanimiva, tako da nas je (no, otroke) zabavala več ur. Ker bazen ni globok, nama ni bilo treba biti ves čas v polni pripravljenosti, ampak sva se lahko sprostila na ležalnikih ob robu bazena.

Drugi dan smo obiskali nov, večji bazenski kompleks, ki je prav tako čudovit. Ta kompleks ima velik, neskončni bazen, zabaven otroški bazen z vodnim parkom (vključno s tobogani in škropilnicami) ter majhen bazen za najmlajše. Ta nam je bil najbolj všeč, ker je bil pokrit s senčnikom, ki je poskrbel za zaščito pred soncem. Tik ob majhnem bazenu je prijetna majhna restavracija z barom - če ste lačni, lahko naročite nekaj za pojest, si privoščite kavo ali sladoled. Samo majhen nasvet: naj vas vaši malčki ne prepričajo v dve kepici - ena je več kot dovolj, saj so ogromne!

Pod bazenskim kompleksom Canova je plaža Canova. Tu boste našli majhno peščeno igrišče in ležalnike za sproščanje. Plaža ima modro zastavo.

Preganjanje dolgčasa

V kampu Park Umag lahko uživate v zabavi in animaciji. Na žalost je bil začetek teh dejavnosti načrtovan šele dan po našem odhodu (10. junija), zato jih nismo mogli preizkusiti. Smo pa malo raziskali in ugotovili, kaj vse je na voljo, kar nam bo v prihodnje v veliko pomoč.

Od 10. junija do konca avgusta je v kampu na voljo Klub 4, ki je kot nalašč za otroke, stare od 8 mesecev do 4 let. Za otroke od 4 do 8 let je na voljo Mini klub z vsakodnevnimi ustvarjalnimi delavnicami in igrami. Za nekoliko starejše otroke pa sta na voljo Junior klub (od 9 do 12 let) in Teens klub (od 13 do 17 let). Zvečer je na voljo zabavni večerni program, v katerem lahko uživa vsa družina. Za odrasle pa so na voljo joga, pilates in Aqua Fit.

Hrana in pijača

Kar zadeva restavracije v kampu, smo v času našega kratkega bivanja jedli le ob bazenih, saj smo tam preživeli večino časa. Sicer smo si kosila kuhali sami v mobilni hišici. Kot smo že omenili, smo imeli vse, kar smo potrebovali, v obrokih pa smo najraje uživali v miru in tišini na terasi hiške. Če potrebujete na primer sveže sadje in zelenjavo, sta v kampu tudi stojnica z zelenjavo in dobro založen supermarket. Poleg več restavracij, picerije in barov ob bazenih so na voljo tudi manjše okrepčevalnice s hitro prehrano, krofi in hamburgerji ter pekarna. Če morate po nakupih, je mesto Umag s številnimi velikimi supermarketi oddaljeno le 5 minut vožnje.

O cenah

Preveril sem cene za teden dni v mobilnih hišicah Adria Blue Seaside in Adria Garden v visoki sezoni (julij in avgust), ki jih najdete spodaj. Tako boste bolje vedeli, kaj lahko pričakujete.

Povzetek

Na kratkem oddihu v Umagu smo resnično uživali. Otroka sta ob odhodu jokala in nista hotela domov. Popolnoma ju razumem, saj bi z veseljem ostali dlje, ker smo se kljub kratkemu času, ki smo ga preživeli tukaj, resnično sprostili.

In nekaj je zagotovo - prihodnja potovanja in družinske počitnice nameravamo preživeti v kampu. Ponudba zabave in dejavnosti za otroke je izjemna in je ni mogoče najti nikjer drugje. Ker otroke počasi navajamo na kampiranje in spanje v šotoru, so mobilne hišice za nas idealna rešitev. In zelo nam je bila všeč nova Adria Blue Seaside v kampu Park Umag, ki je izpolnila vsa naša pričakovanja. Zdaj se moramo samo še odločiti, kdaj se bomo vrnili. Če bi bilo to odvisno od najinih otrok, bi šli že danes nazaj.