Najem električnih koles Elan pri As Sport Outlet v Ljubljani

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kampiranje in kolesarjenje sta v zadnjih letih postali kar povezani aktivnosti in večina kampistov ima s seboj kolesa ali pa si jih pred odhodom na dopust izposodi. V trgovini AS Sport Outlet, ki jo poznamo po odlični ponudbi smuči, športnih oblačil in obutve, po novem omogočajo tudi najem električnih koles Elan.

Električna kolesa so vse bolj priljubljena in po nekaterih podatkih je v hribovitih regijah v Avstriji že 70% vseh vseh koles električnih, podobno je opaziti tudi v kampih ob Gardskem jezeru.

Največja prednost e-koles je, da tudi običajnim rekreativnim kolesarjem omogočajo, da v enem dnevu prevozijo več kot 50 kilometrov, ob tem pa uživajo v ogledu raznolikih krajev, skočijo še na kakšen hrib ali dva in se potem po krožni poti vrnejo na izhodišče.

Koliko se boste med uporabo električnega kolesa utrudili, pa določa kar kolesar sam, saj lahko nastavi moč pomoči motorja, ki potem pomaga do zakonsko določene hitrosti vožnje 25 km/h.

Pri Elanu so že lansko leto v svojo ponudbo dodali tudi gorska električna kolesa in trenutno sta na voljo dva modela koles:

- Elan Mantis 1 v klasični elanovi zeleni barvi, velikosti S, M, L in XL

- Elan Mantis 2 v odtenkih sive ali modre barve, velikosti S, M, L in XL (največji model samo v sivi barvi)

Oba modela sta prednje-vzmetena in postavljena na 29 palčna kolesa, kar nudi veliko udobja tudi med vožnjo po gozdnih cestah. 

Model Mantis 1 je nekoliko bolje opremljeno kolo (menjalnik Shimano XT, zavore Shimano SLX, vzmetenje FOX) z novejšim Shimano motorjem, ki je tudi malce lažji. Pri obeh kolesih je motor moči 250 W in navora 85 Nm. Model Mantis 2 je še vedno zelo dobro opremljeno kolo, da pa odličen kompromis med ceno in opremo.

Obe kolesi sta že v osnovi opremljeni s kolesarskim računalnikom, kjer so hitro dostopne vse potrebne informacije o porabi baterije, predvidenem dosegu, enostavno je tudi upravljanje z nastavitvami moči motorja ( 5 stopenj, možnost pomoči motorja pri hoji s kolesom).

E-kolesa Elan Mantis so dostopna z baterijama kapacitete 531 Wh ali 600 Wh (priporočamo močnejšo verzijo), teža kolesa z baterijo pa je med 22 in 23 kg.

Najem električnih koles Elan s popustom na kamping kartico

Trgovina As Sport Outlet (lokacija Celovška cesta 172, Šiška – Ljubljana) omogoča najem električnih koles, tako da jih lahko samo testirate za en dan ali pa jih za več dni vzamete s seboj na dopust.

Na voljo je več modelov koles glede na velikost, tako da lahko izberete tudi kolesa za najstnike ali odrasle osebe, na voljo so tudi ženski modeli.

Cena najema električnih koles je odvisna od modela kolesa, tipa baterije in dolžine najema. Cene se gibljejo od 21 do 41 € na dan, najnižje cene pa so za min. 4 dnevni najem. Celoten cenik pa objavljamo spodaj.

Za imetnike Avtokampi kartice nudijo 5% popust na najem električnega kolesa.

Več informacij o najemu električnih koles Elan- www.assportoutlet.si