Oglasi:

Kamp s plažo za pse

Vse o hrvaških kampih

Odgovor Napisal/-a: Gretel

Brez avatarja
Gretel je odsoten
Gretel
Prispevki: 6
Pridružen: Pe Feb 01, 2019 2:01 pm

Kamp s plažo za pse

Objavljeno: Če Jul 04, 2013 12:00 pm

Pozdravljeni,

Zanima me, če mi lahko kdo iz lastnih izkušenj predlaga kak kamp, ki je DEJANSKO psom in njihovim lastnikom prijazen (zanima me Lošinj, Cres). Zakaj pišem tako?

Smo družina z otroci in seveda psom, ki gre z nami tudi na dopust. In ker s svojim kosmatincem nočemo biti vsiljivi ostalim obiskovalcem kampa (razumem in sprejemam, da ljudje različno dojemamo pse), bi se radi umaknili na del plaže, ki je namenjena tudi psom. Žal pa imamo izkušnje, da so takoimenovane "pasje plaže" več ali manj odročni, težkodostopni deli obale. Gre lahko za skalnate plaže skoraj nemogočim dostopom do morja ali blatno plažo posuto s črepinjami in smetmi (Lopari - Mali Lošinj).

Take plaže so popolnoma neprimerne za psa, da ne govorimo o otrocih.

Skratka...želim iti na dopust v kamp, kjer lahko gremo vsi skupaj (mi, otroci in pes) brez skrbi na plažo, brez težav dostopamo do vode tako otroci kot pes, se tam kopamo in poležimo na brisačah (obenem pa ne motimo nobenega, ki si psa v svoji bližini ne želi). Hkrati smo pa brez skrbi, da se ne poškodujemo na črepinjah ali stojimo, ker brisače v blato preprosto ne moreš položiti.

Pa še kritika nekaterim lastnikom psov:
V kampu Lopari (Lošinj) je en del kampa neurejen in neprimeren za kampiranje. To pot so (smo) lastniki psov izkoriščali za jutranje in večerne sprehode. Zgroženo smo ugotovili, da je potka dobesedno zasuta s pasjimi kakci. Kakec naše psičke sem včasih skoraj dobesedno brskala iz ostalih, da sem lahko za njo počistila. Žalostno res. Mislim, da je popolnoma jasno, da nas potem vse lastnike psov gledajo grdo. Vem, da bi tudi sama odregirala podobno.

Uf sem se razpisala...torej..kamp, kjer je pes dobrodošel tudi na plaži v pravem pomenu besede.
Hvala.



Odgovor Napisal/-a: Majčika

Brez avatarja
Majčika je odsoten
Majčika
Prispevki: 15
Pridružen: Pe Feb 01, 2019 2:03 pm

Kamp s plažo za pse

Objavljeno: Če Jul 04, 2013 5:58 pm

Pozdravljena!
Lani smo kampirali v kampu Straško na Pagu. Sicer nismo (še) lastniki kužka, bomo pa v bližnji prihodnosti, zato smo na dopustu vedno pozorni, kako je poskrbljeno za pse. Ko smo raziskovali kamp, smo šli pogledat tudi del plaže, ki je namenjen lastnikom psov in zdel se nam je kar ok: urejen, dober dostop v vodo, res pa malo odmaknjen od glavnega dogajanja. Kar se pa tiče kamp parcel, so psi, če se ne motim, dovoljeni povsod.
Lp,
Maja

Odgovor Napisal/-a: avtokampi.si

Uporabniški avatar
avtokampi.si je odsoten
avtokampi.si
Prispevki: 2224
Pridružen: Pe Feb 01, 2019 1:59 pm

Kamp s plažo za pse

Objavljeno: Pe Jul 05, 2013 6:07 am

Ja kamp Straško bi bil res dobra izbira, ker ima tudi urejene tuše za pse in dovolj sence na večini parcel.

Smo pa na naši strani kampe, ki imajo "urejeno" plažo za pse in tudi tuše, označili s posebno ikono "psi dobrodošli". Ker sami nimamo kužka bomo z vsakim predlogom na to temo veseli in bomo kamp dodali ali pa odvzeli to ikono. Spisek kampov, kjer so psi dobrodošli je tukaj: http://www.avtokampi.si/kampi.asp?drzava=0&s47=1

Odgovor Napisal/-a: Gretel

Brez avatarja
Gretel je odsoten
Gretel
Prispevki: 6
Pridružen: Pe Feb 01, 2019 2:01 pm

Kamp s plažo za pse

Objavljeno: Pe Jul 05, 2013 6:52 am

Maja in Admin pozdravljena in hvala za nasvet. Čeprav je neka želja, da bi šli na Cres ali Lošinj, bomo vsekakor v ožji izbor vključili tudi Straško. Še posebej zato, ker iz prve roke lahko poveste, da je ok.

Maja želim vam, da se vam kuža kmalu pridruži. :-)

Admin: Najprej morem pohvaliti spletno stran, ker tukaj dobim vse in še več za vsak kamp, ki me zanima. Res veliko informacij na enem mestu.
Glede oznak "dog welcome" sem pa malo previdna: (govorila bom le o kampu Lopari na Malem Lošinju, saj smo videli na lastne oči) V glavnem fajn kamp s super urejenim wc-jem in prijaznim osebjem, tako na recepciji, kot v trgovini in restavraciji. Kužki so res dobrodošli. Tudi na terasi restavracije so lahko poleg.
Pasja plaža tam, je pa druga zgodba: blatna, smdeča, polna črepinj in smeti. Za družinsko poležavanje nikakor.
Košev za pasje iztrebke veliko premalo ( mislim, da sem srečala dva) in vrečko z iztrebkom moraš včasih nositi s seboj kar precej časa, da jo lahko odvržeš v temu namenjen smetnjak (čeprav mi to ni bilo tako zelo moteče).
Pasji tuši: iz tuša teče ne samo mrzla (to ne bi bil problem), ampak super ledeno mrzla voda, zato psov nismo (še nekaj drugih lastnikov, ki sem jih srečala) splahovali pri tuših.

Vsekakor je oznaka "dog welcome" dobrodošla, vendar je po mojem vseeno posebna previdnost. Edina in najbolj pomembna stvar pri dog welcome kampih mi je, da sem lahko s družino in s psom na plaži. Ostalo je vse rešljivo.

Še ekrat hvala za pomoč in lep pozdrav :-)

Odgovor Napisal/-a: avtokampi.si

Uporabniški avatar
avtokampi.si je odsoten
avtokampi.si
Prispevki: 2224
Pridružen: Pe Feb 01, 2019 1:59 pm

Kamp s plažo za pse

Objavljeno: Pe Jul 05, 2013 8:23 am

Drugače je kamp Slatina na Cresu eden najboljših kar se tiče sobivanja kampistov in psov. Kot vem so dobili tudi nekaj nagrad za to.

Kar se tiče oznake psi dobrodošli..pa bomo upoštevali vse vaše predloge in o tem obvestili tudi uprave kampov.
avtokampi.si2013-07-05 10:24:00

Odgovor Napisal/-a: MiMar

Brez avatarja
MiMar je odsoten
MiMar
Prispevki: 55
Pridružen: Pe Feb 01, 2019 1:59 pm

Kamp s plažo za pse

Objavljeno: Pe Jul 05, 2013 11:14 am

Iz izkušenj letos konec junija lahko rečem, da je tudi v kampu Kovačine na Cresu lepo poskrbljeno za pse. Plaža za pse je označena, res je poleg priveza za čolne, vendar je prostora dovolj tudi za poležavanje, tudi nekaj sence se najde. Košev in vrečk za iztrebke je dovolj. Lep dopust.

Odgovor Napisal/-a: alamar

Brez avatarja
alamar je odsoten
alamar
Prispevki: 120
Pridružen: Pe Feb 01, 2019 1:59 pm

Kamp s plažo za pse

Objavljeno: So Jul 06, 2013 7:23 am

Seveda ni za pričakovat, da bo pasja plaža zasedla najboljšo plažo v kakšnem kampu, a vseeno večinoma pretiravajo in postavijo te plaže v najslabše kotičke. Beri skalnate ali blatne polne umazanije. Spet drugje so pogosto v bližini ali dejansko tam, kjer so privezi za plovila, kjer je seveda zraven ponavadi prepoved kopanja ljudi. Te plaže so znane tudi po oljnatih madežih, ki plavajo po površju.


Kovačine so sicer lep primer, kjer je dobro poskrbljeno za pse, a pasja plaža ima to slabost, da ima malo sence (razen, če je v prvi vrsti nezasedeno z avtodomi, kar pa v sezoni seveda ni za pričakovati). In, da je seveda prekratka, kar v sezoni, kadar je kamp poln, povzroči precejšnjo gnečo psov tam.

Takole zgleda tam



Drugače pa je prva izbira na Cresu za pse seveda kamp Slatina. Vendar, ker ni v bližini mesta (blizu je le ena vasica s par restavracijami), se tam praktično nič ne dogaja, če vam je pomembno na dopustu.


Odgovor Napisal/-a: Gretel

Brez avatarja
Gretel je odsoten
Gretel
Prispevki: 6
Pridružen: Pe Feb 01, 2019 2:01 pm

Kamp s plažo za pse

Objavljeno: So Jul 06, 2013 9:46 pm

Admin, Hvala. Upam, da se oglasi še kdo, ki je bil dejasnko tam.
MiMar...hvala.
Alamar: Točno to! Nevem zakaj upravniki kampov tega ne pogruntajo. Ogromno je kampov, ki so kao psom prijazni. Seveda: imajo koše in vrečke za iztrebke, tuše za pse. Potem plaža pa taka, da je nikakor ne moreš koristiti.
Ne rabim, da je nevem kašna plaža in to v centru kampa. Z veseljem se umaknem na obrobje samo, da je čisto in da je normalen vstop v morje za otroke in tudi za našo dolgonogo nerodo. ;-)
Tudi senca mi ni nujno potrebna, ker tako ali tako dolgo na plaži ne zdržimo.
Aja in hvala za fotko. Se mi pa poraja eno vprašanje. Na fotki vidim znak "dovoljeno za pse". Ok. Nad tem znakom pa "prepovedano plavanje". Kako zdaj spet to? Peljem psa na plažo in jaz in otroci ne smemo v vodo. Jao ...hahahah...no comment.
Še enkrat hvala vsem za komentarje in lp-

Odgovor Napisal/-a: alamar

Brez avatarja
alamar je odsoten
alamar
Prispevki: 120
Pridružen: Pe Feb 01, 2019 1:59 pm

Kamp s plažo za pse

Objavljeno: Ne Jul 07, 2013 3:57 pm

Tabla prepovedano plavanje za ljudi je zato, ker so privezi za čolne tam. Praktično povsod, kjer so ti privezi ponavadi stojijo table za prepovedano plavanje zaradi varnosti. Sicer smo se mi in ostali vseeno kopali in ni nobeden nič rekel. Vključno s odgovornim za pobiranje čolnarine. Pač paziš, da se umakneš iz vode, če kdo prihaja ali odhaja s plovilom.


Še eno lokacijo s pasjo  plažo sem se sedaj spomnil in sicer kamp Njivice na Krku ima dokaj dobro urejeno. Potem pa je še malo naprej izven kampa pri naselju Kijac prava plaža za pse. Veliko sence, dovolj prostorna, precej udoben vhod v morje in čisto morje. Edini slabosti sta seveda, da se je treba tam zapeljat z avtom, ker je le malo dlje od kampa in, da so podvodni izviri vode in je zato voda nekoliko hladnejša.

Odgovor Napisal/-a: Gretel

Brez avatarja
Gretel je odsoten
Gretel
Prispevki: 6
Pridružen: Pe Feb 01, 2019 2:01 pm

Kamp s plažo za pse

Objavljeno: Če Jul 11, 2013 8:16 am

Aha alamar ...razumem.

Hvala še za dodatno lokacijo. Zdaj se bomo morali pa res odločiti. ;-)

Odgovori