Otok Krk vabi na kampiranje in zanimive dogodke v maju

Datum objave
Kategorija
Statistika

Otok Krk ima 22 kampov in med njimi jih je nekaj z odlično ponudbo, ki ob uporabi kamping kartice nudijo dodatne popuste. V maju bo na otoku veliko zanimivih dogodkov s poudarkom na gastronomiji in lokalnih običajih.

Krk je zaradi bližine zelo priljubljen pri kampistih, še posebej ker imajo na otoku nekaj odličnih kampov. Tukaj je spisek vseh kampov na Krku.

Prireditve na Krku v mesecu maju

Njivice - Festra – festival tradicije 3 zaporedni vikendi v maju (10 – 12.5., 17. – 19.5. in 24. – 26.5.)

Predstavitve starih običajev, delavnice, folklorni nastopi, lokalna gostinska ponudba…

Gastonomska ponudba - Okusi pomladi – traja do 31.5.

20 znanih restavracij z otoka Krk omogoča posebne pomladanske menije iz lokalne hrane in odlična otoška vina. Poizkusite jagnjetino, škampe, ribe, domače sire, krški pršut, olivno olje, šparglje…

V Njivicah sodeluje znana restavracija Rivica, ki nudi 10 različnih špargljevih menijev, v Malinski obiščite restavracijo Mulino in konobo Bracera, vrhunska konoba Pod prevolt najdete v vasici Milohnići, še malo naprej pa v restavraciji v kampu Glavotok poizkusite posebne menije iz jagnjetine. Spisek vseh restavracij in menijev najdete tukaj – okusi otoka Krk

Krk Bike Story v Baški, Punatu in Krku – 17. do 19.5.

Rekreativno kolesarjenje s pokušino lokalnih dobrot. Program:

- Petek kolesarjenje po Baški – start ob 17h (Heritage Hotel Forza), dolžina 17 km, 180m skupnega vzpona

- Sobota kolesarjenje po Punatu – start ob 10h (riva), dolžina 36 km, 690m skupnega vzpona

- Nedelja kolesarjenje po okolici mesta Krk – start ob 10h (riva), dolžina 35km, 700m skupnega vzpona

Več o kolesarski prireditvi na Krku izveste na - www.krk.hr

Baška – Crna ovca – 17. – 19. 5.

Festival jagnjetine, tradicionalnih običajev, športa in glasbe. V soboto ovčarski pohod po okolici Baške, čez dan številne kreativne delavnice, ogled striženja ovc in predelave volne v izdelke. Večerni koncerti – vrhunec sobotni koncert Let3 & El Combo.

Kampiranje na otoku Krk

Vrhunski kamp s 5 zvezdicami je kamp Krk, ki leži v bližini mesta Krk in gostom ob urejenih parcelah nudi najbolj moderne mobilne hišice ob katerih so tudi bazeni z ogrevano vodo. Na drugi strani mesta je kamp Ježevac, ki je letos dobil novo tržnico, prenovljen del kampa z novimi parcelami, prav tako pa ima moderne mobilne hišice za 2 4 in 6 oseb. Lanska novost so tudi manjši bazeni in prenovljena plaža. Ob kampa nudita v maju 7,5% popust na kampiranje z Avtokampi kamping kartico.

Ob robu mesta Krk leži kamp Bor, ki je družinsko voden kamp in priporočamo miren kamp v bližini mesta. Restavracija je v kampu, kjer postrežejo vrhunsko domače vino.

Kamp Omišalj ima tudi 5 zvezdic in goste razvaja z lepo urejeno plažo, možnostjo kampiranja tik ob morju in modernimi hišicami ob morju ali ob bazenih - v maju imajo do 20% popust na najem mobilnih hišic, cena kampiranja 2 oseb pa že od 20 €.

Prenovljen je tudi kamp Njivice, ki otrokom nudi lepo urejen igrišče z igrali in plezali ter manjši bazen s toboganom. Ob kamping parcelah (cena na kamping kartico 18 € za 2 osebi) imajo tudi mobilne hišice za 4 - 6 oseb, katerih akcijska cena v maju se prične pri 40 €.

Svoj mir boste našli na zahodni strani otoka Krk in sicer na senčnih parcelah v kampu Glavotok. Dva lepa prodnata zaliva, otroški bazen z ogrevano vodo, lokal na plaži, restavracija in zelo lepo naravno okolje privabljajo kampiste. Cena kampiranja 2 oseb za kamping kartico je le 18 €

Na drugi strani otoka je v vasici Klimno leži kamp Slamni. Gre za majhen kamp, kar imajo rade družine z otroki, saj nudi veliko varnosti in je brez prometa. Peščen zaliv, ob njem lokal z otroškim igriščem in majhnim bazenom, v ponudbi pa parcele, najem mobilnih hišic in lani postavljenih glamping šotorov. cena kmapiranja v maju - 18 € za 2 osebi.

V Baški imamo tri kampe - dva tekstilna - kamp Baška (ex Zablače), ki je velik z urejenimi parcelami, prenovljenimi sanitarijami in modernimi hišicami, in kamp Mali, ki je popolno nasprotje, saj je majhen in bolj "romantičen". Kamp Bunculuka pa je namenjen nudistom, ki radi uživajo ob prodnati plaži.

Skorajda v centru Punata je urejen kamp Pila, ki je še vedno zelo naraven, saj še čaka na prenovo, na poti proti Stari Baški pa je podoben nudistični kamp Konobe, ki navduši z neokrnjeno naravo. V obeh nudijo 10% popust na vsaj 3 nočitve.

Najlepšo plažo pa po našem mnenju nudi kamp Škrila na začetku Stare Baške. Sicer kamp nima veliko sence, ima pa nekaj prekrasnih prodnatih zalivov. Eden je namenjen nudističnemu kopanju, imajo pa tudi pasjo plažo. Izberite eno od kamping parcel, kjer nudijo popust na kamping kartico ali pa mobilno hišico, ki so postavljene blizu morja.

Za malce drugačno kamping izkušnjo pa obiščite Krk Glamping, kjer omogočajo najem glamping šotorov za 4 - 6 oseb s privatnim bazenom. V maju in juniju nudijo 10% popust na kamping kartico.