Odlična sezona v kampu Jezero Kočevsko

Datum objave
Kategorija
Statistika

Kočevje že nekaj let beleži zelo dobre turistične rezultate na območju celotne destinacije, ki so posledica vse bolj razvite turistične ponudbe, kamor sodi tudi kamp Jezero Kočevsko.

V Kočevju med namestitvami največ nočitev beležijo ravno v kampu Jezero Kočevsko, kjer ob urejenih parcelah omogoča tudi najem simpatičnih glamping hišic za 2 – 4 osebe.

Gostom z avtodomi je čez celo leto omogočena tudi uporaba parkirišča za avtodome, kjer omogočajo oskrbo počitniškega vozila. Da pa je kampiranje še nekoliko cenejše, pa poskrbi Avtokampi kartica, ki nudi 10% popust na nočitev.

V sklopu kampa je urejen tudi večji objekt s sanitarijami in kuhinjo, na voljo je žar in nekaj lesenih igral

Celotna regija Kočevsko je postala zelo priljubljena pri kolesarjih, ki zelo radi obiščejo MTB kolesarski park, za družine pa je kar nekaj lepo urejenih in označenih kolesarskih poti, kjer je možno varno kolesarjenje, ki je primerno tudi za otroke.

Največkrat je izhodiščna točka za kolesarjenje prav kamp Jezero Kočevsko, ki leži v neposredni bližini vsako leto lepše urejenega Kočevskega jezera.

V sezoni 2021 so v kampu zabeležili skorajda 80 % več nočitev kampistov oz. za 186 % več kot pred dvema letoma. Odličen rezultat je posledica nove turistične ponudbe in seveda tudi turističnih bonov, ki so jih slovenski ljubitelji kampiranja z veseljem porabili v kampu v Kočevju.

Kamping sezona se je letos pričela šele maja, kljub temu pa so do novembra v kampu Jezero Kočevsko zabeležili 5.217 nočitev, od tega pa so kar 61 % nočitev ustvarili domači gostje. Zanimiv je tudi podatek, da je 38 % prihodov od nočitev kamp pridobil s plačilom s turističnimi boni.

Med tujimi kampisti v Kočevju prednjačijo Nemci (42 %) in Nizozemci (19 %), sledijo gostje iz Italije, Švice, Avstrije in Belgije.

Več informacij o ponudbi kampa Jezero Kočevsko >>

Več informacij o turistični ponudbi destinacije Kočevsko >>