Obiskali smo kampe na Makarski rivieri

Datum objave
Kategorija
Statistika

V začetku letošnje kamping sezone smo obiskali kampe na Makarski rivieri, ki je znana po številnih lepih prodnatih plažah. Obiskali smo vse kampe na 50 km razdalji od Brele, mimo Makarske do Podace. Na žalost je bilo še kar nekaj kampov zaprtih.

Ob poležavanju na plažah vam na Makarski rivieri priporočamo, da si ogledate center Makarske s cerkvijo Sv. Marka, se sprehodite po znameniti ulici Kalelarga in obiščete Malakološki muzej školjk.

Ljubitelji hribov boste gotovo obiskali pogorje Biokovo in z 1.764 metri nad morjem najvišji hrib Sv. Jure, do katerega pelje tudi asfaltirana cesta. Je pa potrebno za vstop v park Biokovo plačati 50 kun oz. 6,50 € na osebo.

Kamp Medora Orbis – Podgora
»Bazno postojanko« smo tokrat imeli v povsem prenovljenem kampu Medora Orbis (gre za bivši kamp Sutikla), ki leži na južnem delu Podgore. Zaradi slabše vremenska napovedi smo najeli eno do mobilnih hišic, ki so postavljene na pobočju nad kamping parcelami. Kamp je od dveh prekrasnih prodnatih plaž, od katerih ima ena tudi senco borovcev, oddaljen le 50 m. Sam kraj Podgora je lepo urejen, nova sprehajalna pot zaprta za promet, ob njej pa številni lokali ter restavracije.

Za goste s prikolicami in avtodomi so urejene peščene parcele (elektrika, voda, odtok), manjši del pa je neparceliran in tako primeren za šotoriste. Sanitarije so vrhunske, gostom je na voljo tudi prostor z električnim žarom in otroško igrišče.

Odločite se lahko za najem mobilnih hišic za 4 ali 6 oseb – prve imajo dve, druge pa tri spalnice, vse so zelo moderno urejene z velikimi terasami. 7 mobilnih hišic ima tudi privaten bazen z ogrevano vodo. V ponudbi so tudi glamping šotori – nekakšne spalnice v obliki kupole za 2 osebi, ob njih pa še dodaten prostor z mini kuhinjo in kopalnico.

Imetnikom naše kamping kartice nudijo poseben popust - 20 € je cena nočitve za 2 osebi in psa na parceli z elektriko v terminih do 15.6. in po 15.9., v glavni sezoni pa nudijo od 5 – 10% popust na redne cene.

Kamp Baško Polje

Obiskali smo kamp, ki je znan po odlični senci borovcev in lepih prodnatih plažah, vendar pa celotno območje v zadnjih letih vidno propada. Kamp parcele so od morja oddaljene 300 m od morja, vendar je bilo ob našem obisku na parcelah še veliko vejevja od podrtih borovcev.

V kampu omogočajo tudi najem mobilnih hišic – sam kamp ima mobilne hišice le 50 m od morja, agencija Adriatic Kampovi, ki nudi tudi popust na našo kamping kartico, pa ima hišice v osrednjem delu kampa.

Kamp Krvavica

Od Baške Vode je kamp Krvavica oddaljen 6 km in ima v manjših terasah urejenih okoli 40 senčnih parcel. Na voljo sta dva manjša sanitarna objekta in skupen prostor z žarom. Od morja in prodnate plaže je kamp oddaljen 150 m, prav tako tudi od marine.

Kamp Riviera – Makarska

Ob robu Makarske je v odlični senci borovcev urejen kamp Riviera, ki nudi terasaste parcele, ki jih od morja loči le obmorska sprehajalna pot. Lokacija je odlična za ogled Makarske, saj je do centra le 15 minut hoje po poti, ki je primerna tudi za skiroje ali rolanje. Za kolesarjenje pa je poleti na poti ob morju preveč gneče.

V kampu je bilo kar nekaj obiskovalcev, saj je kamp za ta del Dalmacije lepo urejen, ima tudi moderen sanitarni objekt, ki vključuje otroške sanitarije. Jih je pa malce težje dobiti po telefonu ali mailu, tako da se je najbolje kar brez rezervacije zapeljati v kamp.

Mobilne hišice Poseidon

V bližini kampa Riviera je urejeno naselje mobilnih hišic Poseidon, kjer nudijo tudi nekaj apartmajev. Na voljo so mobilne hiške za 4 – 6 oseb opremljenih z dvema ali tremi spalnicami. Ob hišicah so urejeni tudi bazeni, so pa hišice od morja oddaljene 150 m. Najem mobilnih hišic omogoča tudi agencija Adria Holidays.

Kamp Dole

Nekaj kilometrov naprej od kraja Živogošče je največji kamp Dole, kjer pa so večji del parcel ob morju namenili mobilnim hišicam. Celoten kamp leži ob lepi prodnati plaži. Kamping parcele so večinoma urejene v gornjem senčnem delu, ki je od morja oddaljen 150 – 200m. Nekaj parcel je tudi na sončnem travniku, ki je takoj za mobilnimi hišicami. Sanitarije so v slabem stanju in potrebne prenove.

V kampu več agencij nudi najem mobilnih hišic za 4 – 6 oseb, med njimi tudi Adria Holidays in Gebetsroither. Za cene najema in morebitne akcije je najbolje preveriti njihove spletne strani.

Kamp Boban

Tik ob kampu Dole leži tudi kamp Boban, ki pa je bil ob našem obisku še zaprt. Terasaste parcele imajo odlično senco, je pa nekaj parcel v prvih vrstah zasedenih s pavšalnimi prikolicami. Sanitarij žal nismo mogli preveriti. Plaža v kampu je prodnata, so pa cene v tem kampu v zadnjih letih kar poskočile.

Kamp Male Čiste

Edini kamp na tem območju, ki je odprt čez celo leto. Prijeten manjši kamp z dobro senco na večini parcel in lepo urejeno plažo. Po celotnem kampu je veliko rož, za katere skrbi prijazna šefica kampa. Dva manjša sanitarna objekta sta vrhunsko urejena, sama lokacija pa je zelo mirna. Gostom je na voljo tudi manjši lokalček za kakšno kavico ali doma pripravljene likerje.

Kamp Čiste

Ob našem obisku je bil kamp še zaprt in ni bilo opaziti sprememb, saj smo bili v tem kampu na obisku le dve leti nazaj. Nekaj večji od sosednjega kampa Male Čiste z veliko sence in prav tako lepo plažo.

Kamp Milo Moje

Pravo nasprotje obeh prejšnjih kampov pa je kamp Milo Moje, ki nima skorajda nič sence, na parcelah ob morju pa omogoča najem mobilnih hišic opremljenih z dvema ali tremi spalnicami. Gre za moderne mobilne hiške Adria z velikimi terasami, ki jih lahko najamete tudi pri agenciji Adria Holidays

V gornjem delu so urejene kamping parcele opremljene z elektriko, vodo in odtokom, tako da so primerne predvsem za avtodome in prikolice. V poletnih mesecih v kampu deluje restavracija in lokal ob prodnati plaži.

Kamp Viter- Zaostrog

V kraju Zaostrog je lepo urejen kamp Viter, kjer se pogosto ustavijo popotniki na poti proti Črni gori, Albaniji in Grčiji. Travnate parcele v senci oljk in v bližini prodnate plaže senco, od katere jih loči le lokalna cesta. Sanitarije so sicer starejše, vendar lepo urejene, nudijo tudi možnost pranja perila. V bližini kampa je kar nekaj lokalov in restavracij.

Gostom z našo kamping kartico omogočajo v terminih do 30.6. in po 1.9. kampiranje 2 oseb na parceli z elektriko po ceni 18€.

Kamp Dalmacija

V Zaostrogu deluje tudi kamp Dalmacija, ki pa je bil še v prenovitvenih delih oz. kamp je prevzel nov upravitelj. Obljubili so, da bodo kamp malce uredili, vsaj deloma prenovili sanitarije, leseni bungalovi pa so bili že v funkciji najema. Škoda za tako super lokacijo, da se ne izkoristi in uredili lep manjši kamp.

Kamp Uvala Borova

Še eden od kampov z odlično senco in terasastimi parcelami. Najboljše so zagotovo tiste parcel tik ob morju, vendar je tam le 8 parcel. Vse ostale so urejene med lokalno cesto in jadransko magistralo.

Plaža je sicer prodnata, levi del pa je o novem urejena plaža hotela, ki so ga zgradili v zadnjih letih. Sanitarni objekt je eden, sicer starejši, vendar je bilo ob našem obisku vse čisto in funkcionalno. V spodnjem delu kampa deluje tudi restavracija. Na kamping kartico nudijo 5% popusta.

Kamp Podaca

V vasici Podaca je lepo urejen manjši kamp s peščenimi parcelami urejenimi v terasah. Dostop do kampa je kar strm, saj je od magistrale do vstopa v kamp cca 200 m klanca. Kamp ima parcele za avtodome, kombije in prikolice urejene v dveh terasah, tretja pa je namenjena le šotoristom. Za senco poskrbi nasad oljk.

Do plaže je le nekaj korakov po stopnicah in lahko rečemo, da boste ob takih prodnati plaži resnično uživali. V kampu je tudi manjši lokal oz. bolje rečeno kar prostor za druženje . Na Avtokampi kamping kartico nudijo od 5 - 10% popusta.