Bela krajina vabi na Vinsko vigred, Okuse Bele krajine in kampiranje ob reki Kolpi

Datum objave
Kategorija
Statistika

V Beli krajini prireditvami želijo ob začetku turistične sezone privabiti goste. Tako lahko v mesecu maju kamping vikend povežete z vinskim festivalom Vinska vigred, kjer ne bo manjkalo odlične belokranjske hrane in vrhunskega vina, junija pa bo potekal gastronomski dogodek Okusi Bele krajine. V bližini je odprtih veliko kampov, ta ko da lahko prireditve povežete s spomladanskim kampiranje ob Kolpi.

Bela krajina je slovenska regija, ki se lahko pohvali s številnimi kampi in kjer vsako leto skorajda polovico nočitev ustvarijo ravno v kampih ob reki Kolpi. 

Več ko t 70% gostov prihaja iz Slovenije, vsako leto pa je več tudi se več pa je tudi tujcev, predvsem turistov iz Nemčije, Nizozemske in Belgije, ki želijo uživati v lepi naravi, raziskovanju manjših krajev, kolesarjenju in uživanju na Kolpi.

V regiji želijo z zanimivimi prireditvami popestriti turistično ponudbo. Sredi maja že tradicionalno v Metliki poteka Vinska vigred, kjer bo pestro tridnevno dogajanje s številnimi koncerti in degustacijami. V začetku junija pa bo v Gostišču Veselič v Podzemlju potekal gastronomski dogodek Okusi Bele krajine.

42. Vinska vigred – Metlika, 17. do 19. maj 2024

Vikend med 17. in 19. majem si rezervirajte za največji vinski festival v Sloveniji. V Metliki bo potekala že 42. Vinska vigred, ki jo lahko povežete s kampiranjem v katerem od bližnjih kampov v okolici Metlike npr. kamp Lovšin, kamp Big Berry, kamp Bela krajina – Podzemelj ...

Vinska vigred je največja prireditev v regiji, ki vsako leto privabi več kot dvajset tisoč obiskovalcev. Od petka do nedelje bo po trgih Metlike zadišalo po belokranjskih dobrotah, lahko pa boste poizkusili tudi najboljša belokranjska vina.

Vse tri dni bo v Hiši dobrot Bele krajine potekala delavnica peke belokranjske pogače, v nedeljo tudi izbor najboljše pogače, degustacijami nagrajenih vin, šolskimi in folklornimi nastopi, plesna parada in večerni koncerti:

> petek koncert Dejan Vunjak & Brendijeve barabe

> sobota koncert Ansambel Jureta Zajca ter Ines Erbus s spremljevalno skupino

> nedelja koncert vokalne skupine Kvintet Dolc

Celoten program letošnje Vinske vigredi - vinska-vigred.si

Nasvet za izlet v Beli krajini  - izvir reke Krupe >

Okusi Bele krajine – petek, 7. junija 2024

S prireditvijo Okusi Bele krajine želijo gostom predstaviti belokranjsko kulinariko iz lokalno pridelanih in sezonsko svežih sestavin lokalnih pridelovalcev na malce bolj sodoben način.

Ker pa v Beli krajini ni kulinarike brez vina, bodo ob hrani ponudili tudi lokalna vrhunska vina.

Prvi dogodek Okusi Bele krajine bo letos poteka 7. junija v Gostišču Veselič - Podzemelj. Obvezna rezervacija mize po telefonu na št. 031 391 517

Jeseni se bodo nadaljevali dogodki še restavracijah:

7.9. 2024 - Kamp Bela krajina, Podzemelj

27. 9. 2024  - Gostilna Müller, Črnomelj

16. 11. 2024 - Gostišče Kapušin, Krasinec

30. 11. 2024 - Gostišče Veselič, Podzemelj

Spisek kampov v okolici Metlike

Za ogled prireditev v Beli krajini lahko za prenočevanje izkoristite bližino kampov, ki so večinoma urejeni ob reki Kolpi:​

Kamp Lovšin - Metlika (kamping parcele & najem glamping šotorov)

Kamp Big Berry - Primostek (kamping parecle & najem mobilnih hišic)

Kamp Bela krajina – Podzemelj (kamping parcele & najem mobilnih in glamping hišic)

Kamp Krasinec (kamping parcele & najem mobilne hišice)

Glamping Kolpa resort - Krasinec (kampiranje, najem glamping šotorov in lesenih hišic)

Glamping Malerič - Dragatuš

(najem glamping hišic z wellnessom)