Bela krajina vabi ob Kolpo na Okuse Bele krajine in Vinsko vigred

Datum objave
Kategorija
Statistika

V Beli krajini prireditvami želijo ob začetku turistične sezone privabiti goste. Tako lahko v mesecu maju kamping vikend povežete s prireditvami Okusi Bele krajine in Vinska vigred, kjer ne bo manjkalo odlične belokranjske hrane in vrhunskega vina.

Bela krajina je slovenska regija, ki se lahko pohvali s številnimi kampi in kjer vsako leto skorajda polovico nočitev ustvarijo ravno v kampih ob reki Kolpi. Večina gostov prihaja iz Slovenije (78%), vse več pa je tudi tujcev, predvsem turistov iz Nemčije, Nizozemske in Belgije, ki želijo uživati v lepi naravi, raziskovanju manjših krajev, kolesarjenju in uživanju na Kolpi.

V regiji želijo z zanimivimi prireditvami popestriti turistično ponudbo. V mesecu maju bo v Krasincu potekal gastronomski dogodek Okusi Bele krajine, teden dni kasneje pa v Metliki še Vinska vigred, kjer bo pestro tridnevno dogajanje s številnimi koncerti in degustacijami.

Okusi Bele krajine – petek, 12. maja 2023

S prireditvijo Okusi Bele krajine želijo gostom predstaviti belokranjsko kulinariko iz lokalno pridelanih in sezonsko svežih sestavin lokalnih pridelovalcev na malce bolj sodoben način.

Ker pa v Beli krajini ni kulinarike brez vina, bodo ob hrani ponudili tudi lokalna vrhunska vina.

Okusite srčno stran krožnika v gostilni Kapušin - Krasinec

Tokrat bodo štirje belokranjski gostinci združili moči in kuhali skupaj: Gostilna Kapušin, Gostilna Müller, Hotel Bela krajina in Gostišče Veselič. Večer bo popestrila Tamburaška skupina Melos.

Lokacija gostilna Kapušin - Krasinec, 12.5. ob 19. uri

Obvezna rezervacija mize (040 621 575), cena štiri-hodnega menija s pozdravom iz kuhinje 35 €, vinska spremljava 20 €.

41. Vinska vigred – Metlika, 19. do 21. maj

Vikend med 19. in 21. majem si rezervirajte za največji vinski festival v Sloveniji. V Metliki bo potekala že 41. Vinska vigred, ki jo lahko povežete s kampiranjem v katerem od bližnjih kampov v okolici Metlike npr. kamp Lovšin, kamp Big Berry, kamp Bela krajina – Podzemelj ...

Vinska vigred je največja prireditev v regiji, ki vsako leto privabi več kot dvajset tisoč obiskovalcev. Od petka do nedelje bo po trgih Metlike zadišalo po belokranjskih dobrotah, lahko pa boste poizkusili tudi najboljša belokranjska vina.

Dogajanje se bo pričelo že v petek popoldne, ko bo v Hiši dobrot Bele krajine potekala delavnica peke belokranjske pogače (enako bo potekala tudi v soboto in nedeljo), degustacijami nagrajenih vin, zvečer pa sledi še svečana otvoritev, podelitev nagrad, kronanje kraljice metliške črnine in koncerti: Tamburaški orkester Dobréč, skupina Vigor in DJ Tomy Vertigo.

V soboto dopoldne bo potekal Urbanov tek, popoldne pa nastopi glasbenikov, folklornih skupin in večerna zabava z ansamblom Pogum in pevko Nino Donelli.

V nedeljo dopoldne bo potekala maša za dobro letino, javno ocenjevanje za najboljšo pogačo, srečanje harmonikarjev, parada plesa, ob 16. uri pa tudi otroški program. Do večera sledi še nastop skupine Pivo in čevapi - Balkan brass band, nastopili pa bodo tudi člani Društva Žumberčanov in prijateljev Žumberka Metlika. Celoten program letošnje Vinske vigredi - vinska-vigred.si

Nasvet za izlet v Beli krajini  - izvir reke Krupe >

Spisek kampov v okolici Metlike

Kamp Lovšin - Metlika (kamping parcele & najem glamping šotorov)

Kamp Big Berry - Primostek (kamping parcle & najem mobilnih hišic)

Kamp Bela krajina – Podzemelj (kamping parcele & najem mobilnih in glamping hišic)

Kamp Krasinec (kamping parcele & najem mobilne hišice)

Glamping Kolpa resort - Krasinec (najem glamping šotorov in lesenih hišic)