Obiskali smo kampe in glamping na otoku Krk

Datum objave
Kategorija
Statistika

V času velikonočnih praznikov smo obiskali nekaj kampov na otoku Krk, ki je zaradi bližine zelo priljubljen pri slovenskih kampistih.

Kampiranje, mobilne hišice in glamping na Krku

Na otoku Krk je 20 kampov in med najbolj znanimi so kampi Njivice, Ježevac, Krk, Pila, Baška in Škrila. Na otoku sta tudi dva nudistična kampa in sicer FKK Bunculuka v Baški in FKK Konobe v bližini Punata, kamp Škrila pa ima urejeno FKK plažo.

Večina kampov omogoča tudi najem mobilnih hišic. Najbolj moderne mobilne hiške imajo v kampih Krk, Ježevac, Baška in Omišalj, v kampu Njivice pa imajo tudi mobilne hišice z lastnim bazenom v prvi vrsti ob morju.

Otok omogoča tudi bivanje v glamping namestitvah. V kampu Krk v bližini morja nudijo družinski glamping šotor za 6 oseb, lani pa je bil na zahodni strani otoka odprt tudi Krk Glamping Village z devetimi glamping šotori za 4 – 5 oseb in vsak šotor ima tudi lasten mini bazen. Glamping šotore za 4 – 5 oseb imajo tudi v kampu Slamni v Klimnem.

Ob kampu Njivice pa so odprli nove glamping vile - Marbera Flora Green Villas, ki razvajajo z moderno opremljenostjo in velikimi steklenimi površinami. Manjše hišice so namenjene parom, večje pa družinam in skupinam prijateljev.

Kamping Kartica

Kar 15 kampov nudi popuste na našo Avtokampi kamping kartico, ki jo lahko brezplačno naročite in takoj prejmete na mail. Tako lahko v pred sezoni za samo 18 € kampirata 2 osebi v kampih Glavotok, Njivice in Slamni, v kampih Omišalj in Bor je cena 20 €, v preostalih avtokampih pa nudijo od 5 - 10% popust.

Ogled kampov na otoku Krku

Velika noč je bila zelo lepa, tako da smo obiskali kar nekaj kampov in eno glamping naselje ter preverili letošnje novosti. Na otoku Krk se predvsem ob vikendih veliko dogaja. Vse dogodke na otoku si lahko ogledate na enem mestu - www.ala-su.com

Kamp Ježevac – mesto Krk

Kamp Ježevac je priljubljen zaradi dobre sence in bližine kraja, saj je od mesta Krk oddaljen le 5 minut hoje. V zadnjih letih so kamp prenovili, ob našem obisku pa so potekala zadnja dela pri urejanju novega športnega centra in tržnice.

Kamp nima več neparceliraneg dela, saj so na tem delu pod borovci uredili 60 novih kamping parcel z elektriko in vodo. Tik ob tem delu pa bo urejena nova tržnica in animacijski prostor. Pod recepcijo so postavili še nekaj modernih mobilnih hišic, povsem na novo pa je urejena tudi desni prodnati zaliv.

Kamp je zanimiv tudi izven glavne sezone, saj imajo dva manjša bazena in tobogana, kjer je voda ogrevana, tako da je možno kopanje že aprila. Ob bazenih je tudi restavracija. Prenovljen športni center bo imel igrišča za košarko, nogomet in odbojko na mivki, na plaži je možno tudi najeti kajake in SUP deske.

Baška je zanimiva zaradi lepših plaž in številnih možnosti aktivnega preživljanja dopusta.  Od 26. do 28. aprila bo v Baški potekal festival cvetja Baška rožica, ko bodo v večernih urah tudi koncerti klap. 1. maja ob 20.30 uri bo v šotoru pri hotelu Corinthia koncert Čukov, od 17. do 19. maja pa tradicionalna prireditev Crna ovca s številnimi aktivnostmi, predstavitvami avtohtonih opravil, bogato gastronomsko ponudbo in večernimi koncerti.

Kamp Baška – bivši kamp Zablaće

Največji kamp v Baški bo do sredine junija dobil nove bazene z ogrevano vodo in tobogani v gornjem delu kampa. Gre za dopolnite v ponudbe predvsem za otroke. Kamp ima tudi prenovljen sanitarni objekt in skupen prostor z žari, ki vključuje tudi sedežno garnituro, tako da lahko gostje uživajo v pravem pikniku.

Letos so prenovili parcele v delu ob morju in znani 2 km dolgi prodnati plaži. Nam je bil najlepši skrajno desni del kampa, kjer so travnate parcele, je pa res, da je malo senčnih parcel.

Gornji del kampa je namenjen gostom v mobilnih hišicah, ki so opremljene z dvema spalnicama, dvema kopalnicama, kuhinjo in dnevnim prostorom. Vse hišice imajo veliko teraso in so klimatizirane. V določenih so dovoljeni tudi kužki. V kampu Baška agencija Gebetsroither omogoča tudi najem počitniških prikolic.

FKK kamp Bunculuka – Baška

Na samem koncu Baške je v zalivu s terasastimi parcelami urejen kamp Bunculuka. Miren srednje velik kamp, ki se sedaj že lahko pohvali tudi s senčnimi parcelami in manjšim neparceliranim delom pod borovci. Ljubitelji nudističnega kampiranja pridejo  predvsem zaradi prekrasne prodnate plaže.

Ob kampiranju v kampu nudijo tudi najem mobilnih hišic in najem agencijskih počitniških prikolic. Sanitarije so lepo urejene, v kampu je tudi nekaj športnih igrišč in mini golf, omogočajo najem kajakov in SUP desk.

Ob plaži je restavracija z lepo teraso in pogledom na morje. Zanimivo je, da v sklopu lokala omogočajo tudi nakup sadja, zelenjave in pekovskih izdelkov.

Kamp Mali

Eden najmanjših kampov na Hrvaškem ima le 30 parcel in je urejen 100m od prodnate plaže. Prijazna gostitelja poskrbita za prijetno počutje, zato se predvsem lastniki avtodomov radi vračajo.

Urejene parcele, lep sanitarni objekt z možnostjo uporabe mini kuhinje, otroško igrišče in prijetna »kamping« atmosfera navdušijo.

Krk Glamping Village

Za ljubitelje drugačnih počitnic, predvsem pa miru in odklopa od vsakdanjega stresa, priporočamo najem glamping šotora v Krk Glamping Village. Ta je odmaknjen od morja in leži v majhni vasici Kapovci na zahodni strani otoka.

Šotori za 4 -5 oseb so postavljeni v nasad oljk skozi katerega teče voda, ki daje posebno vzdušje. Vsi šotori imajo dve spalnici, kuhinjo in kopalnico, s terase pa lahko kar skočite v manjši bazen. Šotori so klimatizirani, pri njih pa so dobrodošli tudi kužki.

Do morja je približno 5 km, lokacija pa omogoča različne izlete po otoku, sprehode in kolesarske ture.