Nova odpiranja na področju gostinstva in turizma, karanteno bo možno prekiniti s PCR testom

Datum objave
Kategorija
Statistika

Vlada je v sredo, 12.5., sprejela nekaj novih ukrepov oz. bolje rečeno sprostitev glede delovanja turističnih kapacitet, restavracij in prehajanja državne mej, ob tem pa vseeno podaljšala epidemijo še za 30 dni.

Največ naših obiskovalcev zanima kako je z odprtjem kampov po Sloveniji in prehajanjem državne meje.

Po novem bodo slovenski kampi v vseh regijah lahko zasedeni do 70 % namestitvenih kapacitet (prej 50 %), vendar še vedno ob upoštevanju PCT pogojev, ko morajo obiskovalci zadostiti pogojem glede prebolelosti, cepljenja ali testiranja.

Ob vstopu v Slovenijo brez negativnega testa ali dodatnih potrdil o cepljenju ali prebolelosti iz držav na rdečem seznamu bo od sobote znova možno odpraviti 10 dnevno karanteno z negativnim PCR testom narejenim v Sloveniji, vendar šele peti dan po napotitvi v karanteno.

Lokali in restavracije bodo po novem lahko odprte med 5 – 22h, za isto mizo pa bodo lahko sedeli tudi več kot 4 osebe, če gre za ljudi iz istega gospodinjstva in so med njimi otroci. Razdalja med robovi miz v notranjosti mora biti najmanj 3 m, razdalja med osebami za mizo pa ni več določena.

Ponovno bo omogočeno obratovanje igralnih salonov in prirejanje posebnih iger na srečo med 5. in 22. uro pod pogojem PCT (prebolelost, cepljenje, testiranje). Igralni saloni lahko ponujajo do 50 % razpoložljivih kapacitet.

Glede zbiranja oseb bo po novem dovoljenju zbiranje do 50 oseb, ob testiranju, dokazilu o prebolelosti ali cepljenosti pa se sproščajo omejitve, povezane s kulturnimi in športnimi dogodki. Sedišča bodo lahko zasedena 50 %, v primeru stojišč pa je pogoj 10 m2 na obiskovalca za dogodke na prostem in 20 m2 v zaprtem prostoru.