Nemčija vabi - lahkih nog ali na kolesu po Porurju

Datum objave
Kategorija
Statistika

Odkrijte Nemčijo in pokrajino Halden, porursko gorovje z bogato zgodovino. Ta spomenik rudarstvu je zdaj zelen in prepreden z urejenimi pohodniškimi in kolesarskimi potmi. Na vsakem koraku se skriva kakšna zgodovinska ali naravna znamenitost, predvsem pa lahko tam končno pobegnete v mir in naravo in svobodno zadihate.

#MYRUHRVALLEY - lahkih nog po Porurju

Svež zrak in insajderski nasveti lokalcev

V številnih ustvarjalnih četrteh na nekdanjem premogovniškem območju regije RUHR zdaj lahko najdete sodobne kavarne in bare ter ateljeje in oblikovalske delavnice.

Vse v znamenju upcyclinga in individualnega dizajna. Regijo odlikuje edinstven preplet starega in novega, tradicionalnega in sodobnega. Industrijsko kulturo tu lahko spoznate iz prve roke na ogledih nekdanjih premogovnikov, jeklarn in drugih spomenikov povsem drugačnemu času.

Porurci imajo celo festival, posvečen industrijski preteklosti tega območja: ExtraSchicht. Enkrat letno se na neverjetnih zgodovinskih prizoriščih odvijajo koncerti v živo, gledališke in plesne predstave, slami (pesniški dvoboji in literarni večeri) in še veliko več – tako Porurci obiskovalce z vsega sveta ozaveščajo, da so še pred nekaj leti tukajšnji ljudje trdo garali.

Odkrijte Halden, porursko gorovje z bogato zgodovino. Ta spomenik rudarstvu je zdaj zelen in prepreden z urejenimi pohodniškimi potmi.

Na vsakem koraku se skriva kakšna zgodovinska ali naravna znamenitost, predvsem pa lahko tam končno pobegnete v mir in naravo in svobodno zadihate.

Čaka vas urbano pohodništvo na obrobju mest ali v slikovitih mestih samih, predvsem pa dih jemajoči razgledi!

Če radi skrenete z uhojenih poti, stran od množic turistov, je najbolje, da se za nasvet obrnete kar neposredno na odprte prebivalce te raznolike regije. Z njimi lahko pogovor začnete zlahka in kjerkoli – v trafiki, restavraciji ali ko po regiji potujete s kolesom ali vlakom.

V tradicionalnih porurskih točilnicah trinkhallen pa ne dobite le nasvetov, ampak tudi kaj sladkega in steklenico lokalnega piva za na pot.

Kolesarjenje v Porurju – radrevier.ruhr

Zanimivosti, kot so zapuščene železniške proge in kanalske poti, je najbolje raziskovati s kolesom – brez zastojev in stran od prometa.

Porurje obiskovalcem ponuja široko paleto možnosti za preživljanje počitnic: od čudovite narave do pisanih mest. Zato je izvrstna destinacija za dnevne izletnike in kolesarje. Slednji lahko Porurje raziskujejo na več kot 1.200 kilometrih urejenih kolesarskih poti.

Posebno priljubljene kolesarske poti so: 10 km dolga kolesarska pot »The Erzbahntrasse«, na zahodu najbolj priljubljena med kolesarji »The Rheinische Bahn«, v osrčju RuhrtalRadweg (kolesarska pot po Porurju) 5 km dolga kolesarska pot »The Nordsternweg Route« in z 12. Kilometri najdaljša kolesarska pot »The HOAG-Trail«.

Porurje obiskovalcem ponuja široko paleto možnosti za preživljanje počitnic: od čudovite narave do pisanih mest. Zato je izvrstna destinacija tudi za dnevne izletnike in kolesarje.

Slednji lahko Porurje raziskujejo na več kot 1.200 kilometrih urejenih kolesarskih poti. Posebno priljubljene kolesarske poti so Ruhr valley (kolesarska pot po Porurju), Römer-Lippe-Route (pot mimo rimskih ostankov in reke Lippe) in Route of industrial heritage (pot industrijske dediščine). RuhrtalRadweg je s 240 kilometri ena najbolj razgibanih in priljubljenih nemških kolesarskih poti ob reki.

Nekdanje vlečne poti, po katerih so konji vlekli ladje po Ruhru, omogočajo kolesarjenje neposredno ob reki. Pot vodi skozi čudovito naravno krajino Sauerlanda in kulturno metropolo Ruhr, mimo srednjeveških gradov, slikovitih starih mest, vznemirljivih muzejev in impresivnih industrijskih spomenikov. Zgodovinski parni vlak ter izleti s čolnom ali kanujem še dodatno popestrijo dogajanje.

Da na poti ne manjka kulture, poskrbi umetniška pot Kunstpfad Ruhr s 17 umetniškimi deli na temo energije. V obe smeri so ob poti postavljene table za lažjo orientacijo in veliko zabave. RuhrtalRadweg je zato primerna tudi za družine z otroki.

Za enodnevne izlete je popolnih kar nekaj tematskih poti Revier.RUHR.

Trajnostne nastanitve

Počitniška dežela Nemčija svojim gostom ponuja več kot 1.000 certificiranih trajnostnih nastanitev in restavracij. Široki nabor trajnostnih nastanitev sega od kampov in tradicionalnih gostišč vse do luksuznih hotelov.

Trajnostne nastanitve odlikujejo skrbna raba virov, trajnostna gradnja, regionalna kuhinja ter dostojni delovni pogoji za zaposlene in dober odnos do lokalnega prebivalstva.

Kampiranje z družino

Spanje v šotoru ali mobilni hišici v objemu narave je pravo doživetje tudi za otroke. Številni kampi so posebno prijazni družinam, saj ponujajo posebne atrakcije za otroke in mladino ter pester animacijski program v naravi.

Na voljo so raznovrstne dejavnosti za vso družino: od jahanja ponijev in pustolovskih igrišč v sožitju z naravo in kulturo do večernih predstav. V pestri ponudbi kampov boste gotovo našli pravega za vaše naslednje družinske počitnice. Ali bi poizkusili kaj popolnoma odštekanega?

Presenečeni boste nad ponudbo inovativnih in povsem nenavadnih nočitvenih možnosti. Poizkusite!

Nemška turistična organizacija

Nemčija - počitniška dežela