Kranjska Gora vabi na kampiranje in družinska doživetja

Datum objave
Kategorija
Statistika

Družine zelo dobro poznajo zimsko ponudbo Kranjske Gore, je pa ta del Slovenije vse bolj priljubljen tudi poleti. Gostijo tri raznolike kampe: Špik, Kamne in Natura Eco camp ter dve postajališči za avtodome, celotna dolina pa nudi številne aktivnosti od kolesarjenja, pohodništva in doživetij za otroke.

Kranjska Gora je imela letos zelo veliko snega in kar nekaj ga je še v hribih. Sicer pa je že vse pripravljeno na poletno sezono, ko pričakujejo tako ljubitelje kampiranja kot tudi vse turiste, ki si želji preživeti aktivne počitnice.

Družinski izleti v Kranjski Gori in okolici

Kolesarjenje Mojstrana - Gozda Martuljek - Kranjska Gora - Planica

Za družinsko kolesarjenje je zelo primerna kolesarska pot, ki je urejena na trasi stare železnice od Mojstrane mimo Gozd Martuljka do Kranjske Gore. Pot se v tem smeri počasi vzpenja, je pa celotna trasa ločena od ceste, tako da je zelo varno tudi za najmlajše kolesarje. Velik del poti ima dobro senco, ob kolesarski poti je tudi nekaj manjših lokalov s sladoledom in pijačo. Celotna trasa je dolga 13 km oz. 5 km od kampa Špik v Gozd Martuljku.

Otroci, ki radi smučajo, bodo kolesarjenje z veseljem podaljšali do znane smučarske strmine v Podkorenu, kjer vsako letos tekmujejo najboljši smučarji. Samo nekaj minut naprej pa so za ogled zanimivi še Zelenci, kjer je izvir reke Save Doline.

Kolesarska pot poteka naprej tudi na italijanski del do Belopeških jezer, lahko pa že v Ratečah zavijete levo proti skakalnicam v Planici. Za vse navijače naših orlov je to poseben kraj in otroci se z veseljem sprehodijo po strmini planiške letalnice in občudujejo, kje pristajajo najboljši skakalci.  Če boste imeli nekaj sreče, boste lahko pri poletnem treningu opazovali tudi naše junake, najpogumnejši pa bodo šli na planiški zip-line. Gre za vožnjo po jeklenici, ko boste poleteli samo nekaj metrov nad letalnico.

Povratek nazaj bo lažji, saj se pot lepo spušča proti Mojstrani, tako da lahko skočite še do jezera Jasna, ki je od Kranjske Gore oddaljen samo nekaj minut kolesarjenja. V njem se lahko tudi kopate, samo priporočamo, da prehodno preverite temperaturo vode, saj gre za alpsko jezero.

Kolesarski navdušenci pa ne bodo mogli brez odlično urejenega Bike park - Kranjska Gora pod sedežnico Vitranc1.

Na voljo so štiri proge, od katerih je ena primerna tudi za otroke, urejene so skakalnice, dropi in leseni mostovi, tako da bo za vse zelo adrenalinsko. Omogočajo tudi najem koles, na voljo pa so paketi za eno vožnjo, štiriurno kolesarjenje ali pa vstopnica za cel dan.

Družinska doživetja v Kranjski Gori in Mojstrani

Za družine, ki si želijo samostojno raziskovati Zgornjesavsko dolino, so pripravili Trip in the Bag - lov na skriti zaklad Kranjske Gore. V izletu, ki traja 4 - 5 ur, bo sodelovala celotna družina, saj je primeren tudi že za petletnike, ki se bodo najbolj zabavali ob reševanju ugank in izzivov. Družina prejme nahrbtnik z navodili, pot je mogoče opraviti z avtomobilom ali kolesom, delno pa bo potrebno iti tudi peš.

Za najmlajše obiskovalce priporočamo obisk Kekčeve dežele, kjer v objemu gora živijo Vandotovi junaki Kekec, Rožle, Mojca, teta Peha, hudobni Bedanc in modri Vitranc. Pustolovščina traja 2 uri, saj vas v skrito deželo popeljejo z Bedanc busom.

Najbolj pogumni bodo šli na spust po sankališču Besna Pehta. S sedežnico Vitranc 1 vas popeljejo do Bedančevega doma, od tam pa se nazaj v Kranjsko Goro spustite po sankaških tirnicah.

Če pa vas bo na počitnicah presenetila popoldanska nevihta, pa skočite v Mojstrano v Slovenski planinski muzej, kjer se otroci lahko z AR očali spustijo s Triglava in v najdaljšo slovensko kraško jamo, v bivaku preživijo nevihto in skozi celoten muzej zbirajo planinske žige.

Celotna družina se lahko preizkusi v odpiranju Triglavskega izziva ali pa odpravijo na pustolovščino v bivak pred muzejem, kjer se nahaja Soba pobega - Escape room. 

Kje kampirati ali parkirati avtodom v Kranjski Gori

Na relaciji od Mojstrane do Kranjske Gore in Planice imamo tri zanimive kampe ter dve postajališči za avtodome.

Kamp Kamne - Dovje pri Mojstrani

Gre za manjši in zelo miren kamp, ki ga radi obiščejo predvsem ljubitelji gora, saj je odlično izhodišče za planinske izlete. Ob urejenih parcelah omogočajo tudi najem dveh lesenih hišic za dve osebi, bungalovov in apartmajev.

Na kampiranje z Avtokampi kartico nudijo 10% popust.

Kamp Špik – Gozd Martuljek

Eden najboljših in najlepše urejenih kampov, ki gostom kar direktno s parcel omogoča prekrasen pogled na Špik. Lepo urejene sanitarije in za otroke mini adrenalinski park.

Odlično izhodišče za kolesarjenje po urejeni kolesarski poti do Kranjske Gore.

5% popust na Avtokampi kamping kartico velja izven glavne sezone, gostom kampa pa nudijo tudi popust na bazene v bližnjem hotelu in v bazenih v hotelu v Kranjski Gori.

Natura Eco kamp - Kranjska Gora

Na malce skriti lokaciji, je sicer samo slab kilometer od Kranjske Gore oddaljen Natura eco kamp. Prostor za kampiranje je urejen na sončni jasi, omogočajo pa tudi najem glamping šotorov in drevesnih šotorov.

Gre za ekološki kamp, tako da ni možen priklop na elektriko (omogočajo le polnjenje mobitelov, baterij fotoaparatov...), je pa gostom na voljo skupna kuhinja in lepo urejen sanitarni objekt.

Parkirišče za avtodome Kranjska Gora

Na parkirišču pod smučiščem je dovoljeno tudi parkiranje avtodomov, vendar ni omogočena oskrba. Cena parkiranja avtodoma za 24h je 12 €.

Parkirišče za avtodome Planica

Ob skakalnicah je v Planici urejeno parkirišče za avtodome, kjer je omogočen tudi priklop na elektriko, sveža voda, izpust odpadne vode in izpraznitev wc kasete. Cena parkiranja za 24h je 12 €.