Kampiranje in aktivnosti na prostem v počitniški deželi Nemčij

Datum objave
Kategorija
Statistika

Čim se temperature dvignejo, nas začne vleči v naravo – kaj pa je lepšega kot preživeti noč na prostem? Počitniška dežela Nemčija se ponaša z bogato ponudbo kampov: od čisto klasičnih do prav posebnih. Gotovo boste našli pravega zase in vašo družino. Kampirate seveda lahko v šotoru, počitniški prikolici ali pa se na popotovanje po Nemčiji odpravite kar z avtodomom.

Kampiranje z družino v Nemčiji

Spanje v šotoru ali mobilni hišici v objemu narave je pravo doživetje tudi za otroke. Številni kampi v Nemčiji so posebno prijazni družinam, saj ponujajo posebne atrakcije za otroke in mladino ter pester animacijski program.

Na voljo so raznovrstne dejavnosti za vso družino: od jahanja ponijev in pustolovskih igrišč do šole jadranja in večernih predstav.

V pestri ponudbi kampov boste gotovo našli pravega za vaše naslednje družinske počitnice; najsi bo to na obali Baltskega morja v kampu Rosenfelder Strand Ostsee Camping  ali v bujnih gozdovih Extertala na počitniški kmetiji Buschhof, ki ima celo lasten majhen živalski vrt.

Posebni nemški kampi

Kamp, do katerega se pripeljete s čolnom? Campinginsel Buchau je otoški kamp na jezeru Staffelsee na Zgornjem Bavarskem, do katerega drugače kot s čolnom ni mogoče priti. Na otoku ni avtomobilov, zato pa vas tam čakata neokrnjena narava in majhen pivski vrt. Če iščete mir in tišino, je ta kamp prava izbira za vas.

Če ste bolj pustolovskega duha in se ne bojite višine, bo za vas zanimivejši naravni park Saar-Hunsrück v Posarju. Tam lahko namreč prenočite v cloefhängerju – šotoru, ki visi med drevesi na višini dveh metrov in iz katerega boste imeli dih jemajoč razgled na rečni okljuk Saarschleife.

Kampiranje ob nemških jezerih

Na vroč poletni dan se je najprijetneje osvežiti s skokom v prijetno hladno vodo. Na srečo se vse nemške regije ponašajo s številnimi čudovitimi jezeri, primernimi za kopanje, ob nekaterih pa so tudi lepo urejeni kampi.

Kaj pravite na kampiranje ob jezeru Waginger See, najtoplejšem jezeru za kopanje na Zgornjem Bavarskem? Jezero leži na vznožju Alp in je idealno za aktivne počitnice, saj je v bližini veliko možnosti za pohodništvo in kolesarjenje.

Prelepe kampe lahko najdete tudi v Posarju, najmanjši nemški zvezni deželi. Ob Bostalseeju, največjem jezeru v Posarju, boste tisti, ki iščete sprostitev, našli čudovit kamp, ki goste navdušuje z idilično lokacijo v naravnem parku Saar-Hunsrück.

Obiščite Nemčijo in uživajte v njenih lepotah - več o počitniški ponudbi Nemčije izveste na spletni strani www.germany.travel