Jesensko kampiranje v okolici Zadra

Datum objave
Kategorija
Statistika

Slovenija je obočje Zadra prestavila na oranžni seznam, kar pomeni, da ob povratku ni karantene ali testiranja. Ker je na tem severnem delu Dalmacije še kar nekaj odprtih kampov, smo preverili ponudbe jesenskega kampiranja in najema mobilnih hišic.

jesensko kampiranje - Zadar

V drugi polovici oktobra so napovedane dnevne temperature okoli 19 do 21 °C, morje pa ima še vedno prijetnih 19 - 20 °C, tako da najbolj pogumni se bodo zagotovo še kopali ali pa vsaj veslali na SUP deskah in v kajakih.

Celotna regija Zadar izven sezone nudi odlične možnosti dnevnih izletov, odločite se lahko za samo enostavne sprehode ob morju ali pa nekoliko bolj zahtevne planinske poti v Paklenici. Priporočamo kolesarske izlete in zemljevide urejenih in označenih kolesarskih poti v okolici Zadra dobite tukaj >>

Kamp Šimuni – otok Pag >>

Kamp je odprt nekje do sredine novembra in vabi na urejene kamping parcele ob peščeni plaži, omogočajo pa tudi najem modernih mobilnih hišic za 2, 4 ali 6 oseb. Lokacija kampa je zanimiva za kolesarske izlete po otoku Pag, obisk starega dela mesta, pohod na najvišji vrh na otoku – 349 m visok Sv. Vid in sprehode ob morju.

Na jesensko kampiranje nudijo 30% popust na cene parcel + brezplačno biva pes. Cena za 2 osebi na parceli ob morju kampirali že od 13 €. Cena najema mobilne hišice za 2 osebi stane 42 €, za 4 osebe od 40 do 58 €, za 6 oseb pa od 62 do 80 €.

Kamp Odmoree – Rtina >>

Gre za manjši kamp na delu pod Pagom, kjer je urejen na zahodni strani vasice Rtina. Na voljo 11 kamping parcel in 3 mobilne hišice, ob kampu deluje lokal, tik po njim pa je tudi lepo urejena plaža. Idealna lega za mirne počitnice, uživanje na toplem soncu in sprehodu po samotnih plažah.

Cena kampiranja s kamping kartico je izven sezone 20 € za 2 osebi in vključuje parcelo z elektriko in vodo. Cena najema mobilne hišice za 4 – 6 oseb je od 46 do 53 €.

Kamp Falkensteiner – Zadar >>

Lani prenovljen kamp na severnem delu Zadra je odprt čez celo leto. Zanimiva lokacija predvsem za ogled starega dela Zadra, izlet do peščenih plaž v Ninu in Privlaki ter obisk Paklenice in kanjona reke Zrmanje.

Cena kampiranja s kamping kartico za 2 osebi že od 20 €, cena najema mobilnih hišic za 2 osebi 47 €, za 4 osebe od 63 do 72 €.

Kamp Park Soline – Biograd >>

Lokacija kampa je na južnem delu Biograda s katerim je povezan z lepo obmorsko sprehajalno potjo. Zelo primerno za najmlajše, ki lahko uživajo na kolesih, skirojih ali rolerjih. Od 21. do 25. oktobra v Marini Kornati v Biogradu poteka Boat Show Biograd, kjer bodo na ogled številni čolni in jadrnice.

Kamp, ki je odprt do konca novembra, nudi urejene parcele pod borovci, nekaj je tudi bolj sončnih primernih za jesensko kampiranje. Letos so prenovili sanitarije, za otroke pa je lepo urejeno otroško igrišče.  Krompirjeve počitnice lahko izkoristite za najem mobilnih hišic za 4 – 6 oseb.

Cena kampiranja 2 oseb z avtokampi kamping kartico izven glavne sezone stane le 19 € in vključuje tudi parcelo z elektriko. Najem mobilne hišice za min. 3 noči stane 40 € oz. ob morju 49 €, ob tem pa še dodatno nudijo akcijo - bivate 4 noči, plačate samo 3. Tako vas 4 nočitve oz. kar 5 dni bivanja v mobilni hišici stane samo 120 €.

Kamp Ugljan >>

Novo urejen kamp na zahodni strani otoka Ugljan je odprt vse do 31. oktobra. Moderno urejen kamp ob zalivu, ki nudi bolj sončne parcele in tudi najem mobilnih hišic za 2, 4 ali 6 oseb. Zelo mirna lokacija omogoča raziskovanje otoka.

Cena kampiranja za 2 osebi na parceli z elektriko je na kamping kartico samo 20 €. Najem mobilne hišice je v terminu krompirjevih počitnic cenejši za 40% in manjše hišice za 2 + 2 osebi stane 40 €, večje hišice za 4 osebe 47 €, hišice s tremi spalnicami za 6 oseb pa 53 €. Cena že vključuje zaključno čiščenje.

Kamp Kozarica – Pakoštane >>

Kamp Kozarica ostaja odprt do konca oktobra, ko na parcelah pod borovci nudijo urejene parcele in mobilne hišice. Nekaj parcel na levi strani kampa je tudi na sončnem delu, tako da gostje lahko izbirajo. Lokacija je zanimiva za kolesarje, saj je v okolici veliko možnosti izletov, predvsem okoli Vranskega jezera in v smeri Biograda.

Cena jesenskega kampiranja s kamping kartico je 18 € za 2 osebi, cena najema mobilne hišice za 2 osebi je od 31 €, za 4 osebe od 43 do 69 €, v prvi vrsti ob morju 79 €.

Kamp Vransko jezero - Pakoštane >>

Ob nabrežju Vranskega jezera pri Pakoštanih je urejen kamp, ki je odprt do konca oktobra. Lokacija je še posebej zanimiva za ribiče, zaradi pogostega vetra pa sem radi pridejo tudi surfarji. Od kampa vodi kolesarska pot okoli celotnega jezera, priporočamo pa tudi obisk hriba nad jezerom od koder je lep pogled na sončni zahod.

Cena kampiranja s kamping kartico je za 2 osebi samo 18 € na noč, cene mobilnih hišic pa so znižali za 25%, tako da najem hišice za 2 osebi stane 45 €, za 4 osebe pa od 52 do 60 €.