Funtana vabi na kampiranje in ribiške veselice

Datum objave
Kategorija
Statistika

V Funtani bodo tudi leto pripravili številne prireditve, med njimi se turisti najbolj veselijo ribiških veselic. Prva bo na sporedu že v petek, 24. maja, potem pa še nekaj poletnih petkovih večerov, ko se bo dobro jedlo, pilo in zabavalo. V okolici Funtane imamo 5 raznolikih kampov, tako da prireditev povežete s kampiranjem.

Funtana je prijeten manjši kraj, ki leži med Porečem in Vrsarjem. V okolici imamo kar nekaj zanimivih in zelo raznolikih kampov, vsako leto pa pripravijo zanimive ribiške veselice, ki večinoma potekajo ob petkih zvečer.

Gre za prijetno druženje ob lokalni gastronomski ponudbi ribjih jedi in prijetni glasbi. "Ribarske fešte" se dogajajo na lokaciji pri marini oz. tik ob kampu Puntica, kjer postavijo oder, stojnice in mize ter klopi.

Za otroke pripravijo tudi poseben kotiček, kjer potekajo ustvarjalne delavnice, postavljene bodo tudi stojnice lokalnih društev, kjer boste lahko kupili domače proizvode.

Na prvem letošnjem dogodku bosta za glasbo skrbela Alfa Time banda in Pop Gunz band.

V letu 2024 bodo ribiške veselice v Funtani potekale: 24. maja, 7. in 28. junija, 19. julija, 2. in 23. avgusta ter 6. septembra 2024.

Vse skupaj se pričenja po 18. uri in traja običajno do polnoči.

V okolici Funtane je veliko kampov, kjer lahko uživate na kampiranju ali pa najamete mobilno hišico ali glamping šotor. V vseh kampih v določenih terminih nudijo popust na Avtokampi kartico - popust je napisan pri opisu kampa.

Kamp Istra Premium - leži na polotoku pred Funtano, tako da lahko na dogodek pridete peš. Vrhunski kamp za družinsko kampiranje s številnimi igralnicami, otroškimi igrali, bazeni z ogrevano vodo, tobogani, dvema prodnatima plažama ... Nudijo urejene kampping parcele, mobilne hišice za 2, 4 ali 6 oseb in glamping šotore za 2 - 6 oseb.

Kamp Puntica - leži tik ob marini v Funtani, kjer tudi potekajo veselice, tako da ste v centru dogajanja. Prijeten manjši kamp z veliko sence, v zadnjem delu kampa je tudi možno najeti mobilno hišico.

Kamp Polidor - od Funtane oddaljen 1,5 km, sicer pa zelo prijeten manjši kamp s parcelami (tudi z jacuzzijem), mobilnimi hišicami (tudi z jacuzzijem ali privatnim bazenom) in glamping šotori.

Kamp Bijela Uvala - velik kamp, ki je od Funtane oddaljen 1 km. Ima veliko sence, več bazenov, od letos tudi otroška vodna igrala, novo igralnico in otroško igrišče, raznoliko plažo. Odločite se lahko za kampiranje na parcelah ali najem mobilne hišice.

Kamp Valkanela - še en velik kamp z odlično senco na parcelah, omogoča pa tudi najem mobilnih hišic v prvi vrsti ob morju ali v gornjem delu kampa. V začetku junija bodo odprli nov športni park, sicer pa ima kamp velik bazenski del, plaža pa je kombinacija prodnate, betonirane in skalnate. Manjši del plaže, kjer so otroška igrala, ima tudi mivko.