Bohinj je odlična destinacija za aktivne kamping počitnice

Datum objave
Kategorija
Statistika

Bohinj je raj za ljubitelje hribov, lepe narave in kampiranja. Dva odlična kampa imajo: Danica in Bohinj (bivši kamp Zlatorog), novega upravljalca pa je dobilo tudi postajališče za avtodome v Bohinjski Bistrici. Bohinj priporočamo vsem, ki si želijo preživeti aktivne kamping počitnice z družino ali prijatelji.

V Bohinj prihajajo predvsem ljubitelji pohodništva, kolesarjenja, plezanja in drugih adrenalinskih športov. Celotna okolica je polna urejenih kolesarskih in pohodniških poti, družine se rade odpravijo peš do slapu Savica ali pa z gondolo na Vogel in potem na pohod po smučišču.

Za družinsko kolesarjenje priporočamo odlično urejeno pot, ki iz Bohinjske Bistrice oz. kar iz kampa Danica poteka po levem bregu Save Bohinjke do Bohinjskega jezera in naprej do Ukanca. Pot je zelo primerna je tudi za otroke, saj samo krajši del poteka po lokalni neprometni cesti, vse ostalo pa je urejena kolesarska pot.

Pohodnikom priporočamo pohod po kateri od treh etap daljinske pohodniške poti Julijana trail . Gre za daljšo pohodniško pot, ki skupno meri kar 267 km, del poti pa poteka tudi na območju Bohinja. To so naslednje etape:

6. etapa Goreljek (Pokljuka) - Stara Fužina, dolžina 21,6 km, čas 4:40 h

7. etapa Stara Fužina - Bohinjska Bistrica, dolžina 11,3 km, 2:30 h (zelo primerna trasa za družine)

8. Bohinjska Bistrica – Podbrdo, dolžina 13,7 km, čas 5 h

Seveda pa v poletnih mesecih ne gre brez kopanja v čudovitem Bohinjskem jezeru, kjer je vedno veliko veslačev, ki radi uživajo na vodni gladini s pogledom na prekrasne Julijce.

Več informacij o aktivnostih, pohodniških poteh ter prireditvah v Bohinju izveste na spletni strani - www.bohinj.si

Novo v Bohinju – prenovljeno Gostiče Danica

Med največjimi novostmi v Bohinju je potrebno omeniti povsem prenovljen objekt Gostiče Danica, ki vrata odpira 20. junija. Ob vstopu v prenovljeno restavracijo, ki stoji na vstopu v kamp Danica, bo goste preplavil prijeten občutek domačnosti in bohinjske tradicije.

Za dodatno toplino bo v hladnejših mesecih poskrbela kmečka peč in mogočen kamin na novo zastekljeni terasi. V ponudbi gostišča bodo imele prednost lokalne jedi in sestavine, ki so pridobile certifikat Bohinjsko.

S prenovo gostišča pa so v nadstropju pridobili prostor za ureditev novih nastanitvenih kapacitet. Na voljo bosta dva apartmaja za 4 – 6 oseb in pet sob za 2 – 3 osebe. Vse nove namestitve so urejene v lokalnem stilu, vsaka s svojo bohinjsko zgodbo.

Kampiranje v Bohinju

V Bohinju imamo dva raznolika kampa, eno postajališče za avtodome, ker pa so pogosto sredi poletja vse kapacitete zasedene, je potem še možnost kampiranja v manjšem kampu na Soriški planini.

Kamp Danica – Bohinjska Bistrica

Lepo urejen kamp s prostorom za kampiranje na travniku tik ob reki Savi Bohinjski. V zadnjih letih so kamp prenovili, ob reki uredili premium parcele, prenovili sanitarije, uredili možnost najema lesene apartmajske lesene hišice za dve osebi. Gostom, ki v kamp pridejo brez opreme, omogočajo tudi najem šotora.

Lokacija kampa Danica je odlična za izhodišče kolesarskih in pohodniških izletov, za otroke je urejeno igrišče in lesena igrala, v bližini pa je tudi vodni park z bazeni, tobogani in wellnessom.

Akcija na Avtokampi kamping kartico - 20 € za 2 osebi na neparceliranem delu z elektriko v terminih 1.1. - 7.7. & 1.9. - 31.12.

Več o ponudbi kampa Danica >>

Kamp Bohinj – Zlatorog, Ukanc

Če želite kampirati v enem od najbolj naravnih kampov v Sloveniji, potem pridite v Ukanc. Kamp Bohinj oz. po starem kamp Zlatorog je urejen tik ob Bohinjskem.
V prvem delu kampa so urejene parcele, drugi del pa je namenjen samo šotoristom, ki si v gozdičku najdejo svoj prostor za postavitev šotora.

Lani so v kampu uredili novo otroško igrišče s plezali v krošnjah dreves. Za najmlajše imajo tudi lesena otroška igrala, v kampu deluje restavracija, omogočajo najem SUP desk, kanujev in koles. Še posebej pa so v kampu dobrodošli kužki, saj so v kampu brezplačno.

Lokacija je super za uživanje ob in na Bohinjskem jezeru, z ladjico, ki vozi iz kampa se lahko odpeljete po jezeru, čisto blizu pa je tudi gondola za Vogel, in začetek pešpoti do slapu Savica.

Na Avtokampi kamping kartico nudijo 10% popust na kampiranje v primeru min. bivanja 2 noči.

Več o kampu Bohinj >>

Postajališče za avtodome Bohinjska Bistrica

V Bohinjski Bistrici je pri železniški postaji urejeno postajališče za avtodome PZA Bohinj, ki nudi 22 parkirnih mest za avtodome. Od letošnjega poletja je nov upravljalec, tako da bo ponudba boljša in PZA bo odprt čez celo leto.

Ob popolni oskrbi avtodomov omogočajo tudi uporabo wc-ja, brezplačen wifi, na voljo je zajtrk z lokalnimi dobrotami, ki ga dostavijo na postajališče, nakup slovenski vin in najem koles ter skirojev. Poskrbijo tudi za dodatne aktivnosti kot so kolesarski in pohodniški zemljevidi, prijava na rating in soteskanje.

Lokacija je zanimiva tudi za zimski čas, ko je možno smučanje na Voglu ali pa smučarski tek v Bohinju.

Več o postajališču za avtodome Bohinj >>

Kamp Soriška planina

Če pa se vam bo zgodilo, da bo v Bohinju zmanjkalo prostora v kampih, pa se lahko odpeljete na Soriško planino, kjer imajo na travniku pod smučiščem urejenih 30 mest za kampiranje.

Urejen je manjši sanitarni objekt, omogočen je priklop na elektriko, letošnja novost pa je otroški mini adrenalinski park z lesenimi plezali. Ob kampu je tudi gostišče Lajnar, kjer poskrbijo za hrano in pijačo.

Imetniki Avtokampi kartice imajo 105 popust na kampiranje v primeru min. 2 nočitev.

Več o kampu Soriška planina >>