Novice

Kategorija

Prikazano: 1 - 24 od 257 novic

Pogled: Mreža

 • Mreža (trenutni pogled)
 • Seznam

Razvrstitev: Datum ()

Novice:

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  3, 2, 1 … Ste pripravljeni na dopust?

  Ste že začeli s pripravami na letošnji dopust? Ne glede na to, kam se boste odpravili in koliko vnaprej ter kako skrbno načrtujete svoj oddih, se lahko še vedno kaj zalomi. Lahko se poškodujete, izgubite prtljago, ukradejo vam lahko denarnico in dokumente …

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Zdravstvene storitve na Hrvaškem – turistične ambulante so plačljive

  Za vse, ki boste počitnice preživeli na Hrvaškem, je dobrodošla informacija glede uveljavljanja zdravstvenih storitev. V večini turističnih krajev v poletnih mesecih odprejo turistične ambulante, ki pa ne sodijo v javno zdravstveno mrežo, zato vam evropska zdravstvena kartica ne bo veljala, zdravljenje pa boste morali plačati.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Kaj vse gre lahko narobe na počitnicah?

  Ne glede na to, ali se odpravljate na dopust v kamp, v apartma ali v hotel, nezgoda nikoli ne počiva. Sproščeno okolje in z mislimi na odklop velikokrat pozabimo na previdnost, čeprav nezgode prežijo na nas morda celo bolj kot doma. Preberite, kaj vse se vam lahko pripeti na počitnicah in kaj je v vaši moči, da se nezgodam izognete oz. jih rešite brez dodatnih skrbi in stroškov.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Pelješki most – svečana otvoritev 26. julija

  Pelješki most na Hrvaškem je bil dokončan že konec januarja, sedaj pa se gradijo še povezovalne ceste po samem Pelješcu ter most in predor pri Stonu. Svečana otvoritev mostu na Pelješac bo potekala 26. julija 2022.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Savinjsko – Šaleška regija vabi na kolesarski festival - 17. do 23. junij

  V Zgornji Savinjski in Šaleški dolini bo letošnji junija kolesarsko obarvan. Potekal bo Festival SAŠA kolesari, ki bo regijo povezal z aktivnostmi na dveh kolesih. Nova je tudi mobilna aplikacija Savinjska2Go, ki bo odlična pomoč in vodnik po kolesarskih poteh v tem delu Slovenije.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  ELPEC eBikes vabi na preizkus električnih koles - sobota, 18. junij

  Električna kolesa niso več samo hit, ampak jih vsako leto uporablja več ljubitelj kolesarjenja. V centru električnih koles Elpec eBikes za imetnike Avtokampi kartice nudijo posebne popuste. V soboto, 18. junija, bodo imeli v trgovini v Ljubljani in Mariboru dan odprtih vrat, ko vas vabijo na predstavitev in preizkus električnih koles.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  SUP deske Spinera – novi modeli za sezono 2022

  Ljubitelji kampiranja smo tudi na dopustu radi aktivni. Največkrat za kamping počitnice izberemo kampe ob morju, jezerih in rekah, kar nam omogoča, da uživamo tudi v veslanju stoje ter se kar na SUP deski odpravimo do kakšnih samotnih zalivov. Preverili smo nove modele SUP desk, ki so jih pripravili pri nemškem podjetju Spinera.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Vipavska dolina in dolina Soče gostita svetovno prvenstvo v Ultra X maratonu

  Vipavska dolina in dolina Soča bosta med 6. in 10. junijem prizorišče svetovnega prvenstva v Ultra X maratonu, ki se ga udeležuje 122 najboljših svetovnih tekačev, ki se jim je uspelo kvalificirati na to tekmovanje. Čaka jih 5 tekaških etap, skupno 250 kilometrov in več kot 10.000 metrov višinske razlike, tekmovalci pa bodo prenočevali tudi v kampu Ajdovščina.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Aktualne informacije o prestopu meja po Evropi

  Številne evropske države so že ukinile preverjanje covid potrdil na mejah. Zadnja med njimi je covid ukrepe ukinila Bosna in Hercegovina, od junija pa tudi Italija, Nemčija in Španija. Na spisku držav brez covid potrdil so še Slovenija, Hrvaška, Avstrija, Madžarska, Češka, Slovaška, Švica, Nizozemska, Danska, Norveška, Švedska, Islandija, Velika Britanija, Irska, Latvija, Poljska, Srbija, Severna Makedonija, Grčija, Albanija, Črna gora in Romunija.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Italija s 1. junijem ukinja covid potrdila za vstop v državo

  Italija je bila še ena redkih držav, ki je v mesecu maju od potnikov zahtevala covid potrdila. Ta pa od 1. junija za vstop v Italijo ne bodo več potrebna, bodo pa na določenih mestih še potrebne zaščitne maske.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Dolina Soče vabi na ogled slovenskega dela Gira – kje parkirati, kampirati in kdaj bodo zapore ceste

  V petek, 27. maja, bodo Giro d'Italia z najboljšimi kolesarji prišel tudi v dolino Soče. Po slovenskih cestah bodo kolesarji prevozili 35 km in organizatorji pričakujejo tudi do 50 tisoč navijačev. Največ jih bo ob cesti na vzponu na Kolovrat, ki velja za enega najtežjih odsekov na letošnji trasi Gira. Kolesarski praznik se bo potem nadaljeval še čez cel vikend, zato smo preverili najboljše možnosti za kampiranje in zbrali vse dodatne informacije za gledalce.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  CampMap – digitalnih zemljevidi kamping parcel

  Ljubitelji kampiranja dobro vemo, kako pomemben je zemljevid kampa z vrisanimi in oštevilčenimi parcelami. Do sedaj smo poznali klasične zemljevide in potem njihove elektronske oblike za uporabo na spletnih straneh.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Po dveh letih zaključena dela na mostu na otok Krk

  Dve leti so na Krškem mostu potekala večja obnovitven dela, zaradi kateri so bile pogosto daljše kolone, saj je bil na mostu postavljen semafor. Dela so sedaj zaključena in promet zopet poteka dvosmerno.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Najem avtodoma Carthago pri RENT na OFF

  Počitnice ali pa vsaj kratek dopust z avtodomom je želja vsakega ljubitelja popotovanj in kampiranja. Izberite najem modernega avtodoma Carthago pri RENT na OFF in se zapeljite na ogled lepih krajev, plaž in zabaviščnih parkov - omogočajo plačilo najema tudi s turističnimi boni.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Matsport trgovina vabi na dan odprtih vrat – sobota, 21.5.

  V trgovini Matsport, kjer so ob prodaji pnevmatik, platišč in dodatkov za vozila specializirani tudi za ponudbo avtomobilskih nosilcev koles, strešnih kovčkov in strešnih šotorov, bodo v soboto, 21. maja, pripravili dan odprtih vrat.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Vozni red trajektov na Hrvaškem in cene za leto 2022

  Kampiranje na hrvaških otokih je zelo priljubljeno, saj kampisti vedo, da so na tam najlepše plaže, dopust pa je nekoliko bolj umirjen. Objavljamo vozni red trajektov na Hrvaškem za leto 2022 in nove cene trajektnih kart, ki so se konec aprila povišale, kar je posledica višjih cen goriva v zadnjih mesecih.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Camino Krk - 7 dnevna pohodniška pot po otoku

  Camino Krk je pohodniška pot, ki v dolžini 152 kilometrov poteka po celotnem otoku Krk. Izhodišče je v mestu Krk pri stolnici. Etape potem najprej potekajo po po zahodni strani otoka proti Glavotoku, Malinski, Njivicam in Omišlju ter se nadaljuje po vzhodni do Dobrinja, Vrbnika in Baške, končna pa se v vasi Kornić pri Punatu. Sredi maja bodo na otoku Krk pripravili tridnevni Camino Krk Story, ki vključuje brezplačen pohodniški vikend program, tematska predavanja in prevoz na in z destinacije.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Poskrbite za brezskrben dopust v tujini

  Ne glede na to, kako dobro se pripravite na dopust in kako skrbno ga načrtujete, gre lahko še vedno marsikaj narobe. Padec s kolesom ali skirojem, poškodba na plaži ali bazenu in posledično visoki stroški pri zdravstveni oskrbi ali prevozu domov. Da boste v neprijetnih in nepredvidljivih trenutkih v tujini čim prej prišli do pomoči, še pred odhodom na dopust sklenite turistično zavarovanje.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Šolske počitnice in prazniki - sprememba pri krompirjevih in zimskih počitnicah

  Kampiste, ki imajo šoloobvezne otroke, že ob začetku leta zanima, kakšen bo šolski koledar, kdaj bodo šolske počitnice ter na katere dneve pridejo prazniki oz. dela prosti dnevi. Tako lahko združijo praznike z vikendom in malce podaljšajo počitnice. Letošnja sprememba je datum krompirjevih počitnic, ki bodo potekale šele prvi teden v novembru, zimske počitnice v letu 2023 pa bodo zadnji teden v januarju in prvi v februarju.

Prikazano: 1 - 24 od 257 novic