Novice

Kategorija

Prikazano: 1 - 24 od 262 novic

Pogled: Mreža

 • Mreža (trenutni pogled)
 • Seznam

Razvrstitev: Datum ()

Novice:

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Kaj vse gre lahko narobe na počitnicah? Podelili smo celoletno zavarovanje NLB Vita Tujina Multitrip

  Ne glede na to, ali se odpravljate na dopust v kamp, v apartma ali v hotel, nezgoda nikoli ne počiva. Sproščeno okolje in z mislimi na odklop velikokrat pozabimo na previdnost, čeprav nezgode prežijo na nas morda celo bolj kot doma. Preberite, kaj vse se vam lahko pripeti na počitnicah in kaj je v vaši moči, da se nezgodam izognete oz. jih rešite brez dodatnih skrbi in stroškov.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Reka Kolpa prestopila bregove in poplavila tudi kampe

  V petek, 16. septembra, je deževje zajelo tudi južni del Slovenije in sredi dneva se je vodostaj reke Kolpe pričel hitro dvigovati in tako poplavil kar nekaj cest in tudi nižje dele kampov ob reki.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Kako z avtom ali avtodomom na festival piva Oktoberfest?

  München bo tudi letos od 17. septembra do 3. oktobra prestolnica piva. V tem času poteka največji festival piva - Oktobefest. Pripravili smo koristne podatke, kako Oktoberfest obiskati z avtomobilom ali avtodomom.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Greš z avtodomom v Katovice navijat za slovenske odbojkarje?

  Svetovno prvenstvo v odbojki poteka v Ljubljani in na Poljskem. Slovenska reprezentanca je prikazala odlične igre in se skupaj z reprezentanco Italije uvrstila v zaključne dvoboje, ki pa bodo potekali v soboto in nedeljo v Katovicah. Zbrali smo informacije, kako na ogled odbojkarske tekme z avtodomom.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Smučišče Obertauern - odlično smučišče za celotno družino

  Smučišče Obertauern je odlično avstrijsko smučišče, ki vabi ljubitelje smučanja na 100 kilometrov vrhunsko urejenih smučarskih prog, kjer imajo sneg od konca novembra do začetka maja, moderne žičniške naprave poskrbijo, da ni gneče, v številnih kočah pa za odlično gastronomsko ponudbo. Objavljamo cene smučarskih kart za sezono 2022 / 2023.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Šolske počitnice in prazniki - sprememba pri krompirjevih in zimskih počitnicah

  Kampiste, ki imajo šoloobvezne otroke, že ob začetku šolskega leta zanima, kakšen bo šolski koledar, kdaj bodo šolske počitnice ter na katere dneve pridejo prazniki in dela prosti dnevi. Praznike lahko združite z vikendom in tako podaljšate počitnice. Letošnja sprememba je datum krompirjevih počitnic, ki bodo potekale prvi teden v novembru, zimske počitnice v letu 2023 pa bodo nekoliko prej - zadnji teden v januarju in prvi teden v februarju. Sprememba je tudi pri prvomajskih počitnicah, ki bodo za šolarje in zahodne in osrednje Slovenije za en dan daljše.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Depo za avtodome, prikolice in čolne v Grosuplju in Novem mestu

  Številni lastniki avtodomov, počitniških prikolic in čolnov se soočajo s težavo, kje varno parkirati vozilo ali plovilo v času neuporabe. V podjetju Avtotransporti Kastelec so na lokaciji Grosuplje in Novo mesto uredili dve večji varovani parkirišči oz. depoja za počitniška vozila.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Pelješki most odprt – kako izgleda vožnja po njem (video)

  Pelješki most je bil odprt 26. julija in nekaj dni kasneje smo se v večernih urah tudi sami zapeljali po mostu, saj smo želeli preveriti, za koliko je hitrejša pot na relaciji Ploče – Orebić ali Dubrovnik.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Aktualne informacije o prestopu meja po Evropi in covid ulrepih

  Številne evropske države so že maja in junija ukinile obvezna covid potrdila na mejah. Zadnja med njimi je Francija, ki od 1. avgusta omogoča vstop brez posebnih potrdil, zaščitne maske pa so obvezne samo še v zdravstvenih ustanovah.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  3, 2, 1 … Ste pripravljeni na dopust?

  Ste že začeli s pripravami na letošnji dopust? Ne glede na to, kam se boste odpravili in koliko vnaprej ter kako skrbno načrtujete svoj oddih, se lahko še vedno kaj zalomi. Lahko se poškodujete, izgubite prtljago, ukradejo vam lahko denarnico in dokumente …

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Zdravstvene storitve na Hrvaškem – turistične ambulante so plačljive

  Za vse, ki boste počitnice preživeli na Hrvaškem, je dobrodošla informacija glede uveljavljanja zdravstvenih storitev. V večini turističnih krajev v poletnih mesecih odprejo turistične ambulante, ki pa ne sodijo v javno zdravstveno mrežo, zato vam evropska zdravstvena kartica ne bo veljala, zdravljenje pa boste morali plačati.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Pelješki most – svečana otvoritev 26. julija

  Pelješki most na Hrvaškem je bil dokončan že konec januarja, sedaj pa se gradijo še povezovalne ceste po samem Pelješcu ter most in predor pri Stonu. Svečana otvoritev mostu na Pelješac bo potekala 26. julija 2022.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Savinjsko – Šaleška regija vabi na kolesarski festival - 17. do 23. junij

  V Zgornji Savinjski in Šaleški dolini bo letošnji junija kolesarsko obarvan. Potekal bo Festival SAŠA kolesari, ki bo regijo povezal z aktivnostmi na dveh kolesih. Nova je tudi mobilna aplikacija Savinjska2Go, ki bo odlična pomoč in vodnik po kolesarskih poteh v tem delu Slovenije.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  ELPEC eBikes vabi na preizkus električnih koles - sobota, 18. junij

  Električna kolesa niso več samo hit, ampak jih vsako leto uporablja več ljubitelj kolesarjenja. V centru električnih koles Elpec eBikes za imetnike Avtokampi kartice nudijo posebne popuste. V soboto, 18. junija, bodo imeli v trgovini v Ljubljani in Mariboru dan odprtih vrat, ko vas vabijo na predstavitev in preizkus električnih koles.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  SUP deske Spinera – novi modeli za sezono 2022

  Ljubitelji kampiranja smo tudi na dopustu radi aktivni. Največkrat za kamping počitnice izberemo kampe ob morju, jezerih in rekah, kar nam omogoča, da uživamo tudi v veslanju stoje ter se kar na SUP deski odpravimo do kakšnih samotnih zalivov. Preverili smo nove modele SUP desk, ki so jih pripravili pri nemškem podjetju Spinera.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Vipavska dolina in dolina Soče gostita svetovno prvenstvo v Ultra X maratonu

  Vipavska dolina in dolina Soča bosta med 6. in 10. junijem prizorišče svetovnega prvenstva v Ultra X maratonu, ki se ga udeležuje 122 najboljših svetovnih tekačev, ki se jim je uspelo kvalificirati na to tekmovanje. Čaka jih 5 tekaških etap, skupno 250 kilometrov in več kot 10.000 metrov višinske razlike, tekmovalci pa bodo prenočevali tudi v kampu Ajdovščina.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Italija s 1. junijem ukinja covid potrdila za vstop v državo

  Italija je bila še ena redkih držav, ki je v mesecu maju od potnikov zahtevala covid potrdila. Ta pa od 1. junija za vstop v Italijo ne bodo več potrebna, bodo pa na določenih mestih še potrebne zaščitne maske.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  Dolina Soče vabi na ogled slovenskega dela Gira – kje parkirati, kampirati in kdaj bodo zapore ceste

  V petek, 27. maja, bodo Giro d'Italia z najboljšimi kolesarji prišel tudi v dolino Soče. Po slovenskih cestah bodo kolesarji prevozili 35 km in organizatorji pričakujejo tudi do 50 tisoč navijačev. Največ jih bo ob cesti na vzponu na Kolovrat, ki velja za enega najtežjih odsekov na letošnji trasi Gira. Kolesarski praznik se bo potem nadaljeval še čez cel vikend, zato smo preverili najboljše možnosti za kampiranje in zbrali vse dodatne informacije za gledalce.

 • Objavljeno v kategoriji Info dne

  CampMap – digitalnih zemljevidi kamping parcel

  Ljubitelji kampiranja dobro vemo, kako pomemben je zemljevid kampa z vrisanimi in oštevilčenimi parcelami. Do sedaj smo poznali klasične zemljevide in potem njihove elektronske oblike za uporabo na spletnih straneh.

Prikazano: 1 - 24 od 262 novic