Otok Krk vabi z zanimivim poletnim dogajanjem

Datum objave
Kategorija
Statistika

Med hrvaškimi otoki je otok Krk zagotovo najbolj priljubljen pri slovenskih gostih in ljubiteljih kampiranja. Številne odlične kampe imajo, v poletnih meseci pa v pripravijo zanimive prireditve od koncertov do predstavitev, kako so včasih živeli na otoku, folklornih nastopov in ogledov mest. Preverili smo, kaj se bo v Baški, Krku, Omišlju in NJivicah dogajalo v avgustu.

Kampiranje na Krku

Otok Krk ima 22 raznolikih kampov in izbirate lahko med večjimi, ki sodijo tudi med najboljše kampe na Hrvaškem npr. Kamp Krk Premium, Kamp Ježevac, Kamp Aminess Atea Resort, Kamp Omišalj, lahko pa izberete tudi katerega od manjših kampov npr. Kamp Slamni, Kamp Marta, Kamp Punta Jerta …

Številni kampi na otoku Krku nudijo tudi možnost najema mobilnih hišic, ki nudijo trdno streho, klimatizirano notranjost in seveda veliko udobja.

V času glavne sezone so kampi na Krku odlično zasedeni, zato je potrebno predhodno preveriti, če so parcele ali mobilne hišice še proste.  Spisek vseh kampov na otoku Krk >

Prireditve na otoku Krk na portalu Ala Šu​

Krk je zanimiv za turiste, saj se čez celo leto nekaj dogaja. V avgustu je seveda vrhunec sezone, tako da je v tem mesecu tudi največ prireditev. Spisek vsega dogajanja na otoku ne najbolje spremljati kar na enotnem portalu Ala Šu, kjer so zbrane informacije za celoten otok Krk.

Izpostavljamo samo nekaj najbolj zanimivih prireditev, ki bodo na Krku potekale v avgustu

Baška – Ribiški dan od 11. do 13. 8.

Pridite v Baško na tradicionalno prireditev, kjer bodo prikazali ribiške spretnosti, lokalno gurmansko ponudbo, ob večerih pa boste lahko uživali na koncertih.

V petek od 19. ure naprej prikaz izdelovanja šurlic, vezanja morskih vozlov, popravljanja ribiških mrež, izdelave cvetličnih venčkov, pisanja v glagoljici, nastop folklorne skupine, parada čolnov in ribiških ladij, tekmovanje v vlečenju vrvi, koncert klapa Cambi ob 21.30, ob 23. uri koncert Neno Belan & Fiumens

V soboto bo med 10 in 12. uro potekala mala šola ribištva, ob 17. uri pa povorka ribičev ob spremljavi godbe, vlečenje ribiških mrež iz morja, promenadni nastop godbe Flavtiste, sledi koncert skupine Venus, ob 22. uri tekmovanje v hoji na gredi, ob 20.30 koncert Reaktiva cover band, ob 23. uri koncert Grupa Venus, ognjemet ob 23.30.

V nedeljo bo dopoldne potekala šola ribištva, turnir v briškuli in trešeti, od 17. ure naprej bo potekala panoramska vožnja z ladjico Baška, ob 20.30 pa še koncert Klapa Zvonimir.

Vse prireditve so brezplačne.

Druge prireditve v Baški:

- 17. – 19.8. tradicionalni Baška International Guitar Festival

-  20.8. ob 20. uri koncert ženske klape Vejanke

Več Visit Baška >

Mesto Krk > Triola Fest - Good Vibes

5.8. ob 21. uri, Triola fest - Good Vibes koncert skupine Nadzorni odbor (rock), lokacija Trg krčkih glagoljaša v mestu Krk

499. Krški sejem – Lovrečeva od 8. do 10.8.

Tridnevni tradicionalni dogodek v mesto Krk privabi številne turiste, saj gre za najstarejšo prireditev na otoku, ki vsako leto poteka ob prazniku Sv. Lovre (10.8.). Nekoč je te dni potekal sejem, kjer so lokalni proizvajalci prodajali svoje izdelke, sedaj pa gre za družaben dogodek s prikazom življenja v srednjem veku, predstavitvijo lokalnih društev in večernimi koncerti.

Torek bo namenjen raznolikim delavnicam s prikazi pridelave medu, izdelovanja venčkov iz suhega cvetja, razstavo viteške opreme, izdelavo lutk, od 18. ure naprej bodo potekali viteški dvoboji, procesija krških knezov Frankopanov, ognjeni show, folklorni nastopi, od 21.30 naprej pa tudi koncerti Mauro Staraj in La Banda ter Nočni ekspres.

V sredo bo od 17. ure naprej potekala izdelava lutk, predstavitev pletenja pletenic, viteška predstava in turnir, ognjena predstava, predstavitev lokalnega kulturnega društva in večerni koncerti.

V četrtek bo ob viteški razstavi tudi predstavitev obdelave ovčje volne (ob 18 uri), potekali bodo viteški dvoboji, lokostrelski turnir, zvečer ob 22. uri pa koncert znane skupine Psihomodo Pop in zaključni ognjemet ob polnoči.

Voden ogled mesta Krk - 10.8.

10.8. ob 21.30 - voden ogled starega dela mesta Krk "Od krša do zlata", ki bo potekal v angleškem jeziku. Zborno mesto Trg krčkih glagoljaša (pred samostanom), obvezna prijava na telefon + 386 51 220 226 ali mail tic@tz-krk.hr.

26. Krčka jedra – od 13. do 15.8.

V mestu Krk bo potekal tridnevna prireditev, kjer bodo prestavili tradicionalne lesene barke, spremljevalni program pa vključuje tudi koncerte in delavnice.

Največ dogajanja bo 14. avgusta, ko bo ob 10. uri potekala delavnica mornarskih veščin, omogočen bo ogled jadrnic in panoramske vožnje, zvečer pa še nastop ženske klape Luka in nočni ples bark ter ognjemet.

Več informacij o dogodkih v mestu Krk - www.tz-krk.hr

Omišaljska rozeta – festival ženskih klap 4.8. ob 21. uri

V kraju Omišalj na začetku Krka vsako leto poteka festival ženskih klap. Prireditev se odvija na omišaljski Placi pri cerkvi v starem delu mesta.

Omišalj – Craft Beer festival 6. in 7.8. od 21. ure naprej

Ste ljubitelj craft piva? Potem morate v začetku avgusta obiskati Omišalj in preveriti okuse raznolikih craft piv, ki prihajajo iz majhnih hrvaških pivovarn. Poskrbljeno bo tudi za hrano in dobro glasbo.

Omišalj – ribiški vikend 11. in 12. 8.

Če imate radi morske dobrote, druženje in dobro glasbo, potem pridite v petek ali soboto v Omišalj, kjer bo potekala ribiška veselica. Na stojnicah bodo nudili ribje jedi, v petek bo koncert skupine Koktelsi in v soboto skupine Point. Pričetek koncertov ob 21. uri.

Njivice – koncerti v avgustu

V Njivicah letos stavijo na glasbene dogodke, ki bodo potekali ob morju v centru kraja:

9. avgust, ob 21. uri – skupina Blu kanu band

11. avgust, ob 21 . uri – DJ Alex Sabattini

14. avgust, ob 21. uri – Antonio Krištofić

21. avgust, ob 21. uri – Klapa Šufit

V petek, 18. avgusta, bo v Njivicah potekala ribiška fešta s ponudbo morskih dobrot in koncertom skupine Fotunal.

Več o prireditvah v Omišlju in Njivicah > www.visit-omisalj-njivice.hr