Festival pohodništva v dolini reke Soče

Datum objave
Kategorija
Statistika

V dolini reke Soče so pripravili Festival pohodništva, s katerim vabijo vse ljubitelje lepe narave in čudovitih razgledov na obisk. Odločite se lahko tudi za kampiranje, saj je odprtih še kar nekaj kampov ob reki Soči.

Konec septembra in v začetku oktobra vsako leto v dolini reke Soče pripravijo Festival pohodništva. V okoFestival pohodništva - avtokampi.silici Tolmina, Kobarida in Bovca bodo do 7. oktobra pripravili številne pohode, vodene izlete, tečaje nordijske hoje in strokovna predavanja. Veliko pohodov je primernih tudi za družine.

Organizirani pohodi bodo potekali ob smaragdnih tolmunih Soče, Tolminke in Lepence, za bolj zahtevne pa bodo organizirali tudi vzpone po Julijskih Alpah. Tako bodo pripravili pohode na Svinjak, Zajavor in Breški Jalovec, si s pohodom po buških stezah ogledate okolico Bovca, spoznate magični slap Kozjak in ob tem tudi delček zgodovine Soške fronte.

Prvi oktobrski vikend (6. – 7.10.) bodo v Kobaridu (lokacija kampa Koren) organizirali vikend nordijske hoje, ki vključuje dva vodena izleta in tudi učenje pravilne hoje in uporabe palic. kampiranje Bovec - kamp Liza - avtokampi.si

V soboto, 6. oktobra, bo v Kobaridu potekal tudi »Jestival okusov in umetnosti«. Gre za nekakšno odprto kuhinjo, ki predstavlja poklon tradiciji priprave lokalnih jedi in spodbuja njihovo prisotnost na menijih v lokalnih restavracijah. Priporočamo vsem ljubiteljev kobariških štrukljev, idrijskih žlikrofov in ostalih lokalnih dobrot. Ob 18.30 pa sledi še koncert, ko se bosta Omar Naber in Oto Pestner predstavila v vlogi glasbenih velikanov Las Vegasa.

Kampiranje v dolini reke Soče
Obiskovalci Festivala pohodništva se lahko odločijo tudi za kampiranje v katerem od še odprtih kampov v Posočju. Tako imamo v Bovcu čez celo leto odprt kamp Liza, ki poleg kampiranja omogoča tudi spanje v lesenih glamping hišicah ali pa v sobah.

Odprta sta tudi še kampa Vodenca in Polovnik, v samem Bovcu oz. pri gondoli za Kanin pa je urejeno tudi postajališče za avtodome. V vseh treh kampih imajo imetniki Avtokampi.si kamping kartico dodaten popust na kampiranje.
kamp Koren - avtokampi.si


V Kobaridu vam priporočamo kampiranje v kampu Koren, ki je le 5 minut hoje oddaljen od centra Kobarida. Imetnikom naše kamping kartice nudijo posebno ceno kampiranja – 19€ za 2 osebi na parceli z elektriko, lahko pa se odločite tudi za najem lesene apartmajske hiše za do 6 oseb ali pa najem lesene hišice in lesenega igluja za 2 osebi.


Program pohodov v času zadnjih dveh vikendov Festivala pohodništva

Sobota, 29. 9.Festival pohodništva - avtokampi.si
- Skriti biser ob Tolminki -  nezahtevno - 5 ur
- Ogled megalitskih krogov pod Krnom - nezahtevno - 5 ur
- 24. tradicionalni pohod Breginj – Muzec - Breški Jalovec – Brezje  - tri različne poti (čez prelaz Prekopa, čez Nizki vrh ali preko Muzca) -  od nezahtevne do zahtevne od 3 do 6 ur

Nedelja, 30. 9.
- Zajavor v grebenu Muzcev, krožna pot – nezahtevno - 7 - 8 ur
- Po poteh rapalske meje -  nezahtevno - 4 - 5 ur

Sobota, 6. 10.
- 6. pohod po tematski poti Na svoji zemlji – nezahtevno - 4 ure
- 17. hoja po buških stezah – nezahtevno - 4 - 5 ur
- Vikend nordijske hoje v Kobaridu – 2x 3 – 4 ure pohoda (doplačilo)

Nedelja, 7. 10.
- Riverwalk po dolini Lepence – nezahtevno - 3 ure