Prideš ta vikend v Tinjan na Mednarodni sejem pršuta?

Datum objave
Kategorija
Statistika

Od petka, 13. oktobra, do nedelje, 15. oktobra, bo v Tinjanu v bližini Pazina v osrednji Istri potekal že tradicionalni sejem pršuta. Ob degustacijah pršuta so pripravili tudi pester spremljevalni program s kolesarjenjem in večernimi koncerti. Za obiskovalce z avtodomi so pripravili tudi parkirišče, dodajamo spisek kampov v bližini.

Sejem pršuta Tinjan 2023 - Avtokampi

Ena največjih jesenskih prireditev v Istri je zagotovo Mednarodni sejem pršuta v Tinjanu, ki se prične že v petek, potem pa traja vse do nedelje zvečer.

Na enem mestu se zberejo najboljše pršutarne iz Hrvaške, Slovenije, Italije, Španije, Portugalske, Avstrije, Madžarske in Črna gore , ki prinesejo s seboj odlične pršute ter druge mesne proizvode, seveda pa ne bo šlo brez drugih istrskih dobrot od sirov do vrhunskih lokalnih vin.

Skupno pričakujejo okoli 40 proizvajalcev pršuta in še pred otvoritvijo bodo ocenili pršute ter potem med otvoritvijo v petek ob 13. uri tudi razglasili najboljše.

Že v petek ob 22. uri bo koncert skupine Replay band in pevke Severine, ob 23. uri bo tudi velik ognjemet.

V soboto se sejem odpre ob 11.uri, ob 13. uri sledi streljanje glinastih golobov, ob 14. uri pa skupinsko iskanje pršuta. Zvečer bo imel koncert pevec Luka Basi in skupina Night Express.

V nedeljo bo ob 10. uri potekalo rekreativno kolesarjenje po 30 km dolgi poti primerni za gorska kolesa - obvezne prijave . Po 11. uri, ko se odpre sejem, sledijo vodene degustacije pršuta in vina, predstavitev pršuta Evrope, cornhole / štrbunk  turnir, nastopi folklornih skupin in ob 20. uri koncert skupine Gustafi.

Vse tri dni si bo v Hiši istrskega pršuta v Tinjanu mogoče ogledati avtohtono zbirko Enrica Depiere. V petek bodo pripravili degustacijo pijač Rossi, v soboto in nedeljo pa degustacije pršuta in ostalih proizvodov.

Cena vstopnic

Vstopnice za vse tri festivalske dneve stane 20 €, enodnevna vstopnica 8 €, otroci do 14 let gratis.

Možnost parkiranja avtodomov

Z organizatorji smo se dogovorili, da bo vse dni možno parkirati avtodome na parkirišču, ki je namenjen tudi avtobusom. Lokacija je pod pokopališčem v Tinjanu (točna GPS lokacija)

Kampi v bližini

  • Kamp Banki Green Istrian – samo najem glamping šotorov za 4 ali 6 oseb z jacuzzijem
  • Kamp Vita Mia v bližini Pazina – parcele in najem mobilnih hišic
  • Kamp Terre, Sveti Lovreč - parcele
  • Kamp Polidor, Funtana – parcele, hiške z bazenom ali jacuzzijem, glamping šotori
  • Kamp Istra Premium, Funtana -  parcele, hiške, glamping šotori
  • Kamp Porto Sole, Vrsar – parcele in mobilne hišice