Turistična skupnost osrednje Istre vabi na brezplačne vodene oglede

Datum objave
Kategorija
Statistika

Turisti, ki obiščejo osrednjo Istre, največkrat iščejo aktivne počitnice in avtentična doživetja. Oglede kulturnih znamenitosti povezujejo z odlično gastronomsko ponudbo Istre, radi kolesarijo in se odpravijo na pohodniške izlete. V juniju, avgustu in septembru bodo v osrednji Istri pripravili brezplačne vodene oglede po zanimivih krajih. Objavljamo termine in možnosti kampiranja v bližini.

Turistična skupnost osrednje Istre bo letos organizirala brezplačne vodene oglede "Central Istria free walk tour", ko boste izvedeli več o krajih: Sveti Petar u Šumi, Tinjan, Pazin, Sveti Lovreč, Gračišće in Pićan.

Izleti bodo zanimivi tudi za ljubitelje kampiranja, saj imajo na destinaciji tri raznolike kampe:

Kamp Banki Green Istrian Village (kampiranje, mobilne hišice, glamping šotori in wellness) - povsem novo urejen kamp, ki ima tudi zunanji bazen, restavracijo, omogoča pa tudi najem modernih hišic in šotorov z jacuzziji. Odlično izhodišče tudi  za kolesarske izlete

Kamp Vita Mia, Pazin (parcele in mobilne hišice)

Kamp Terre, Sveti Lovreč  (parcele in prostor za šotore)

Vodeni ogledali krajev v osrednji Istri bodo potekali v terminih od 1. do 15. junija ter od 1. avgusta do 15. septembra 2024 vsak teden od ponedeljka do četrtka, ko se bodo udeleženci ob dogovorjeni uri dobili za začetni točki, potem pa bodo skupaj z vodnikom obiskali znamenitosti kraja. 

Ogledi bodo potekali v hrvaškem in angleškem jeziku.

Ponedeljki (ob 18h) bodo rezervirani za ogled krajev Pićan in Gračišće, zborno mesto pa bo v parku pred kapelo Sv. Roka v kraju Pićan. Po predhodni najavi in doplačilu (22 € na osebo) je možna lahka istrska večerja, degustacija likerjev in craft gina vinske kleti Bažon.

Ob torkih ( ob 10h) bo potekal voden ogled Pazina, zbor pa bo pred župnijsko cerkvijo Sv. Nikole. V sklopu ogleda je ob doplačilu (2,50 €) možen tudi ogled Etnografskega muzeja Istre in Muzeja mesta Pazin.

Srede (ob 18h) so namenjene ogledu krajev Sveti Petar u Šumi in Tinjana, zbor bo na trgu pred Pavlinskim samostanom v Svetem Petru u Šumi. Udeleženci si bodo v Tinjanu ogledali tudi zbirko Enriko Depiera, ki skozi stare predmete prikazuje življenje nekoč v notranjosti Istre. Ob doplačilu (18 €) je v Tinjanu možen tudi ogled in degustacija pršuta v lani odprti Hiši istrskega pršuta + kozarec vina.

Ob četrtkih (ob 18h) bo čas za ogled kraja Sveti Lovreč, ko se bodo udeleženci zbrali pred kavarno Bar Dom (Istrska ulica), ogled pa v terminih od 27.6. do 29.8. vključuje tudi obisk prireditve "Gušti Lovreča"

Več informacij je na voljo na spletni strani www.central-istria.com, prijave pa sprejemajo po mailu info@contineo.com.hr ali pokličite +385 52 621 045.

Pridite in odkrijte zgodbe očarljivih mest v osrednji Istri!

Ideje za oglede v osrednji Istri >