V Karlovcu odprli sladkovodni akvarij Aquatika

Datum objave
Kategorija
Statistika

V Karlovcu so odprli velik sladkovodni akvarij z več kot 100 ribjimi vrstami, od katerih je 40 zelo redkih. Obisk akvarija je zanimiv tudi za družine, saj je za otroke urejena igralnica in igrišče.

Številni turisti se spominjate Karlovca po dolgih kolonah vozil, ki so še pred izgradnjo dalmatinske avtoceste polnile tamkajšnje ulice. Sedaj je povsem drugače in Karlovac želi z dodatno ponudbo postati tudi turistom zanimivo mesto skozi katerega tečejo karAkvarij Aquatika Karlovac - avtokampi.si štiri reke: Kolpa, Korana, Mrežnica in Dobra.

Konec oktobra je Karlovac dobil eno največjih turističnih atrakcij na Hrvaškem - sladkovodni akvarij Aquatika. Gre za edinstven prikaz življenja v rekah, ki goste popelje vse od rečnega izvira do podzemlja in izliva. Namenjen je turistom, ki bodo lahko spoznali raznoliko rečno življenje, in tudi domačim obiskovalcem, ki bodo veliko izvedeli o pomenu ohranjanja rek.

Akvarij Aquatika je urejen tako, da gosti vstopijo v objekt s trga tik ob reki Korani in se potem med ogledom in popotovanjem po reki spustijo tudi v tri kletne prostore, kjer so uredili prikaz jamskih voda in močvirja. Skupno je  na ogled 25 velikih akvarijev z več kot 100 različnimi sladkovodnimi ribami, raki in školjkami od katerih je kar 40 vrst zelo redkih. Skupno je v vseh akvarijih na ogled več kot 5.000 živali.

V sklopu akvarijskega dela je tudi konferenčna dvorana in znanstveno raziskovalni center, kjer organizirajo različne prireditve. Otrokom sta na voljo igralnica in zunanje otroško igrišče. Tako je obisk sladkovodnega akvarija v Karlovcu primeren kot družinski izlet, kjer bodo otroci ob zabavi veliko izvedeli tudi o ekologiji in ohranjanju okolja.
Akvarij Aquatika Karlovac - avtokampi.si
Odprtje akvarija je tudi pomembno iz turističnega smisla, saj Karlovac leži ob avtocesti Zagreb - Reka oz. Split, po kateri se številni tuji turisti peljejo na morje proti Kvarnerju in Dalmaciji. Tako ogled akvarija ne vzame preveč časa. Se pa lahko turisti odpravijo proti morju tudi naprej po stari liški magistrali od Karlovca proti Plitvicam in si tam ogledajo še Nacionalni park Plitviška jezera.

Akvarij Aquatika je odprt čez celo leto, razen za praznične dni - božič, novo leto in veliko noč. V terminu od 15.6. do 15.9. je ogled akvarija možen od 10. do 20. ure, v preostalem času pa od 10. do 18. ure. Cena vstopnice za odrasle osebe je 60 kun, 35 kun za otroke stare od 3-18 let, 40 kun za študente in upokojence. Družinska vstopnica za dve odrasli osebi in dva otroka stane 120 kun.

V samem Karlovcu še ni urejenega kampa, so pa v neposredni bližini trije manjši kampi - kamp Slapić v Dugi resi, kamp Radonja v kraju Tušilovići in kamp Srakovčić. Če se boste odpeljali naprej proti Plitvicam, vam priporočamo postanek v kampu Turist Grabovac, ki poleg kampiranja omogoča tudi najem mobilnih hišic, indijanskih šotorov, apartmajev, bungalov in sob.

Več informacij o ponudbi samega akvarija Aquatika in o prireditvah, ki jih pripravljajo izveste na spletni strani www.aquariumkarlovac.com