Vrsar vabi na Ribiško fešto in uživanje v morskih dobrotah

Datum objave
Kategorija
Statistika

V okolici Vrsarja imamo kar nekaj kampov, ki privabljajo goste in ob pričetku turistične sezone so v Turistični skupnosti Vrsar objavili spisek ribiških veselic, ko bodo obiskovalcem kar v centru kraja pripravljali morske dobrote, otroško ribiško animacijo, za pestro vzdušje pa bodo poskrbela živa glasba.

Vrsar je pri ljubiteljih kampiranja zelo priljubljen kraj, saj ima kar nekaj raznolikih kampov, ki ležijo v neposredni bližini kraja ali pa so z njim povezani s kolesarsko potjo.

Spisek kampov v Vrsarju:

- Kamp Valkanela je odličen velik kamp približno 2 km pred samim Vrsarjem

- Kamp Tina manjši kamp na začetku Vrsarja, ki omogoča najem mobilnih in glaming hišic

- Kamp Orsera srednje velik kamp je urejen na začetku Vrsarja, na prostoru tik pod cerkvijo

- Kamp Porto Sole celo leto odprt kamp, ki leži tik ob Vrsarju, zato je najboljša lokacija za obisk in ogled mesta

- FKK kamp Koversada najstarejši nudistični kamp na Jadranu je urejen ob robu Vrsarja in Limskega kanala

Ribiški praznik v Vrsarju

V letošnjem letu bo Vrsar gostil kar 8 Ribarskih fešt – veseli v čast lokalnim ribičem, ko se bo od popoldneva do večera veliko dogajalo, predvsem pa dobro jedlo in plesalo. Vse zabave bodo potekale ob petkih, prva pa že 28. aprila, tako da lahko vsi, ki preživljate prvomajske počitnice v Istri, pridete na ogled Vrsarja.

Točni datumi Ribiških fešt v Vrsarju v letu 2023 – vse se pričenjajo ob 18. uri in trajajo do poznega večera:

28.4., 26.5. 23.6., 14.7., 28.7., 4.8., 1.9., 22.9.

Lokacija dogajanja je tik ob morju v samem centru Vrsarja, kjer bo zadišalo po na žaru pečenih belih in plavih ribah, školjkah, lignjih, ne bo manjkalo tudi odlične lokalne malvazije. Nepogrešljiva jed vsake Ribarske fešte v Vrsarju je tudi brodet.

Za otroke pripravijo brezplačno animacijo na morsko tematiko, tako da bodo lahko risali, izdelovali akvarij, lovili ribe. Animacija bo potekala med 17.30 in 19.30 uro.

Če želite poskusiti, podariti ali odnesti domov kakšno izvirno istrsko dobroto, bodo za to poskrbeli istrski OPG-ji, ki bodo svoje izdelke npr. olivno olje, žganje, naravno kozmetiko, ročno izdelane lesene izdelke predstavili na tržnici lokalnih proizvodov.

Več o dogajanju v Vrsarju www.infovrsar.com