Kampi, kjer boste lahko spremljali EURO 2024

Datum objave
Kategorija
Statistika

Nogometni navdušenci že odštevajo dneve do začetka prvenstva EURO 2024. Ker se dogodek začne tik pred poletnimi počitnicami, konča pa sredi julija, mnoge zanima, v katerih kampih bodo tekme lahko spremljali na velikih zaslonih v pravem navijaškem vzdušju. Spodaj boste našli nekaj naših predlogov.

Letošnje evropsko prvenstvo v nogometu v Nemčiji se začne 14. junija in traja do 14. julija. Na njem sodeluje 24 reprezentanc, med njimi tudi Slovenija. V času prvenstva bodo mnogi na počitniškem kampiranju in gledanje tekme na svojem televizorju nikoli ni tako zabavno kot navijanje v družbi. Kdor je že kdaj spremljal tako pomemben športni dogodek v pisani množici gledalcev iz cele Evrope, ve, kakšna evforija in adrenalin zajameta navijače obeh reprezentanc, ki se merita na zaslonu. Od športnih zbadljivk do polaganja stav in dogovora, da navijači poražene ekipe plačajo rundo zmagovalcem.

Ker bodo destinacije na Hrvaškem poleg domačih in slovenskih gostov preplavili tudi gostje iz drugih držav, so se v številnih kampih odločili, da organizirajo gledanje tekem na velikih zaslonih, poleg prenosov pa bodo ponekod pripravili tudi bogat spremljevalni program. Vsi pa so nam zagotovili, da piva ne bo zmanjkalo.

Zahodna obala Istre

Verjetno najbolj domiselna ideja za spremljanje tekem prihaja iz kampa Mon Perin med Rovinjem in Barbarigo. V tem kampu, ki slovi po vrhunskih nastanitvah in izjemni ponudbi, ki jo od letos dopolnjuje še nov wellness center z notranjimi in zunanjimi bazeni ter savnami, so se odločil postaviti velik zaslon sredi morja, nedaleč od obale. Tako bodo gostje lahko sedeli na plaži oz. v beach baru Babaloo in uživali v izjemni kulisi, ki jo bo ob večernih tekmah dopolnil še čudovit sončni zahod. Namignili so nam tudi, da morda ljubiteljem wellnessa za spremljanje tekem sploh ne bo treba zapustiti bazenskega kompleksa (več o tem izveste v samem kampu). Seveda pa bo poskrbljeno tudi za hrano in pijačo.

Ne pozabite: s kartico Avtokampi v Mon Perinu tudi v glavni sezoni za 7+ nočitev prejmete 10 % popusta na osebo pri kampiranju.

Poleg Mon Perina pa boste tekme lahko spremljali tudi v Maistrinih kampih. Na voljo vam bodo številni televizorji na več lokacijah v kampih (blizu hrane in hladnega piva).

V kampu Polari pa bodo pripravili večje prizorišče, kjer bodo gostje tekme lahko spremljali na velikem platnu.

Kampi blizu Zadra

Kamp Falkensteiner Premium Zadar bo prav tako organiziral spremljanje tekem na številnih velikih zaslonih, prenose pa bo dopolnjeval spremljevalni program. V kampu, kjer so zavezani dobremu počutju in sprostitvi, bodo poskrbeli, da bo navijanje potekalo v sproščenem in prijateljskem vzdušju, gledalci pa bodo lahko svoje veselje po zmagi ali razočaranje po porazu ohladili z nočnim kopanjem ali sprehodom do središča Zadra.

Ostajamo v bližini Zadra: tudi v kampu Zaton Holiday Resort so nam potrdili, da bodo gostje deležni prave nogometne mrzlice. Prenosi tekem ter njihova izjemna animacijska ekipa bodo poskrbeli, da bo vzdušje skozi celoten tekmovalni mesec idealno za spremljanje napetih bojev.

Dalmacija

Tudi južneje vzdolž hrvaške obale so nam iz kampov Jezera na Murterju ter Stobreč pri Splitu že sporočili, da bodo gostje lahko tekme spremljali v živo na velikih zaslonih. V kampu Stobreč bodo organizirali ogled tekem v restavraciji in na terasi poleg nje, prav tako pa tudi v bližnjem lokalu.

Vsi omenjeni kampi predstavljajo le nekatere možnosti za spremljanje tekem med kampiranjem, zagotovo se jim bodo pridružili še drugi. 

Javno spremljanje tekem na trgih

Ne le v kampih: med dopustom lahko tekme evropskega prvenstva spremljate tudi na več mestnih trgih po Hrvaški. Največji dogodek je seveda organiziran na trgu Bana Jelačića v Zagrebu, kjer med vrhunci (zlasti derbija Hrvaška : Španija 15. junija ter Hrvaška : Italija 25. junija v skupinskem delu) pričakujejo do 50.000 ljudi.

Poleg Zagreba pa spremljanje tekem organizirajo tudi na trgu Zvončac v Splitu, dogovori pa potekajo tudi za organizacijo dogodkov na trgu v Osijeku. Vsi, ki se boste med dopustom znašli še južneje, pa lahko tekme spremljate tudi med obiskom Mostarja, če boste za kak dan pobegnili z obale.