Primerjava cen kampiranja v Istri v sezoni 2019

Datum objave
Kategorija
Statistika

Cene kampiranja so vsako leto višje in naredili smo primerjavo cen kampiranja 4 članske družine v 34ih kampih v Istri. Cene se zelo razlikujejo in se začnejo pri 32.20 € na noč.

Kampi v Istri sodijo med najbolje opremljene kampe na Hrvaškem. V letu 2018 je v Istri kampiralo nekaj več kot 1.3 milijona kampistov, ki so ustvarili 9.9 milijona nočitev, kar je 51% vseh nočitev v hrvaških kampih. V istrskih kampih radi kampiramo tudi Slovenci, saj smo lani ustvarili kar 1.3 milijona nočitev.

Najboljši kampi v Istri

Kvaliteta kampov v Istri se vsako leto dviguje in tako imajo kar štiri kampe z nazivom ADAC Superplatz, kar jih uvršča med najboljših 115 kampov v Evropi. To so kamp Aminess Maravea, kamp Lanterna, kampa Val Saline in FKK kamp Valalta.

Med slovenskimi kampisti je bil lani najbolj priljubljen kamp Valkanela, ki je v izboru Naj kamp Adria osvojil prvo mesto. Sledita mu kampa Lanterna in kamp Zelena Laguna. Med manjšimi kampi so zelo priljubljeni kamp Polidor, kamp Puntica in Kranjski kamp.

Novosti v kampih v Istri za sezono 2019

V Istri je vsako leto tudi največ novosti v ponudbi kampov. Te  bodo večinoma dokončane do sredine junija, ko se tudi pričenja glavna kamping sezona.

V kampu Aminess Maravea Resort v Novigradu urejajo nov bazenski kompleks, prenovili so tudi enega od večjih sanitarnih objektov. V kampu Aminess Sirena prenavljajo dva sanitarna objekta. V kampu Park Umag so v ponudbo dodali možnost najema glamping šotorov.

Kamp Lanterna je dobil nove kamping parcele, mobilne hišice, dodatno še dva bazena in sprehajalno pot ob morju. Lani odprt kamp Santa Marina v Vabrigi pa so dodatno povečali.

V Funtani bodo 1. junija odprli največjo novost v Istri -  popolnoma prenovljen kamp Istra Premium Resort, ki je do zdaj deloval kot nudistični kamp, sedaj pa bo urejen kot kamping resort. Gostom bo nudil 670 urejnih parcel, možnostjo najema mobilnih hišic in glamping šotorov ter bazene s tobogani. 

Kampa Polari bo do sredine junija dobil tri prenovljene sanitarne objekte. V kampu Mon Perin v Balah bo sredi maja odprt Paleo park, ki ga sestavljajo bazeni s tematskim parkom o dinozavrih.

V kampu Pineta Fažana so na parcelah uredili vodo, prenovili sanitarije v osrednjem delu in ogradili celoten kamp. Kamp Arena Kažela pa ima nove zunanje bazene s tobogani, nove mobilne hišice in recepcijo.

Primerjava cen kampiranja v Istri za sezono 2019

Preverili smo koliko bo letos stalo družinsko kampiranje v 34 istrskih kampih. Za primerjavo smo vzeli družino - 2 odrasli osebi in 2 otroka stara 4 in 11 let, ki v glavni sezoni kampirajo na parceli z elektriko, z elektriko in vodo oz. na parcelah ob morju.  V izračunu nismo upoštevali zneskov turističnih taks in prijave oseb.

V povprečju je cena družinskega kampiranja na parcelah z elektriko v Istri 54.50€ (lani je bila ta cena 53.90€), so se pa precej bolj podražile najboljše parcele ob morju, kjer je povprečna cena kampiranja 68.30 €, kar je za 5.4% več kot lani.

Najnižje so cene v kampih Tunarica in Dvor na vzhodni strani istrske obale, kje so cene od 32 do 35 € na noč. Ugodnejše cene (37 do 41 €) so tudi v kampih na jugu Istre npr. v kampih Pineta, Brioni in Arena Runke.

Najvišje so cene v najbolje urejenih kampih, ki se nahajajo ob morju v osrednjem delu istrskega polotoka v okolici Novigrada, Poreča in Rovinja. V teh kampih vas bo družinsko kampiranje stalo nekje od 55 do 65 €.

V kampu Lanterna in novem kampu Istra Premium Resort pa bo kampiranje na največjih parcelah ob morju preseglo "magično" mejo 100€. Gre za parcele namenjene večjim avtodomom in prikolicam, ki ob popolni opremljenosti z elektriko, vodo in odtokom nudijo tudi lasten žar, tuš in ležalnike.

Cenejše kampiranje z Avtokampi kamping kartico

Ceno kampiranja si lahko znižate z uporabo Avtokampi kamping kartice, ki nudi popust v več kot 170 kampih na Hrvaškem, v Sloveniji, BiH, Srbiji in Črni gori. Gre za edino brezplačno kamping kartico, ki jo enostavno naročite na spletu in takoj prejmete po elektronski pošti. Spisek vseh popustov, ki jih nudi kamping kartica >>

Ostale primerjave cen kampiranja:

Kampi Kvarner - primerjava cen kampiranja

Primerjava cen kampiranja v 40ih kampih v Dalmaciji