Ogled Plitviških jezer, kdaj so najcenejše vstopnice in kje na Plitvicah kampirati ali najeti mobilno hišico

Datum objave
Kategorija
Statistika

Narodni park Plitviška jezera je odprt čez celo leto, spomladi in jeseni pa pripravijo posebno akcijo, ko so nižje cene vstopnic za ogled jezer in slapov. Ker je letos velika noč že konec marca, se je veliko kampov na Plitvicah že odprlo, tako da lahko izkoristite akcijo in si ogledate park ter uživate v ponudbi Like.

Odkrijte čarobnost Plitviških jezer - narodni park, ki očara s svojo lepoto

Plitviška jezera so najstarejši in največji narodni park na Hrvaškem, so prava paleta naravnih lepot.  Ob priporočamo ljubiteljem lepe narave, saj je na ogled 16 jezer, ki se v barvah spreminjajo od smaragdno zelene do modre, in več kot 90 manjših in večjih slapov.

Park je odprt čez celo leto, skrivnostne poti pa vas vodijo skozi gozdove in ob jezerih ter nudijo čudovite razglede v vseh letnih časih. V zimskem času, ko zapade sneg, slapovi pa zamrznejo, je obisk Plitvic nekaj posebnega.

Plitviška jezera so bila že leta 1979 uvrščena na seznam svetovne dediščine UNESCO, kar priča o njihovi izjemni naravni vrednosti. 

Ponujajo nešteto možnosti za raziskovanje, od sprehodov po urejenih lesenih mostovih do vožnje z električnim čolnom po jezeru Kozjak (krajša linija pelje po potrebi, daljša linija vsakih 30 minut). Na določenih odsekih se lahko zapeljete tudi s turističnim vlakcem (vozi vsakih 30 minut), da sam ogled ni preveč naporen.

Za ogled Plitviških jezer si morate vzeti vsaj 3 - 4 ure, lahko pa se odločite tudi za celodnevni izlet, saj je po parku urejenih več kot 20 km sprehajalnih poti, zato je priporočljivo imeti športna oblačila in obutev.

Cene vstopnic za ogled Plitviških jezer

Cene vstopnic za ogled Plitviških jezer so v poletni sezoni kar visoke, zato pa se splača izkoristiti ponudbe v nizki sezoni oz. akcije.

Običajen urnik odprtja parka je v dnevnem času, tako da pozimi neke med 8 - 17h, spomladi in jeseni med 7 - 19h, v poletnih mesecih pa med 7 - 21h. Vstopnice je zaradi omejenega števila turistov priporočljivo kupiti pred prihodom na spletni strani parka.

Cene vstopnic:

- v termini 1.1. – 31.3. & 1.11. – 31.12. je cena vstopnice 10 € na osebo, otroci 7-18 let 4 €, študentje 6 €

- v termini 1.4. – 31.5. & 1.10. – 31.10. je cena vstopnice 23 € na osebo, otroci 7-18 let 6 €, študentje 14 €

- v termini 1.6. – 30.9. je cena vstopnice 40 € na osebo, otroci 7-18 let 9 €, študentje 15 €

Akcija v terminu 1.4. – 8.4. & 26.10. – 3.11. 2024 vendar le ob spletnem nakupu vstopnice:

- cena vstopnice 10 € na osebo, otroci 7-18 let 4 €, študentje 6 €.

Otroci do 7 leta imajo brezplačne vstop čez celo leto.

Dodatno opozarjamo na plačilo parkirnine za ogled Plitviških jezer, ki se plačuje od 15.3. do 30.11. in za osebni avto stane 1 € na uro, za avtodom ali počitniško prikolico pa stane 10,50 € na dan. V terminu 1.6. – 30.9. so cene višje in sicer 1,5 € na uro za avto in 15 € na dan za počitniška vozila.

Kampiranje na Plitvicah

V okolici Plitviških jezer imamo kar nekaj zanimivih kampov, ki se jih splača obiskati. V kampu Plitvice Holiday in kampu Plitvice imajo tudi bazen, ob urejenih parcelah pa omogočajo tudi najem mobilnih hišic, enako tudi v kampu Big Bear Plitvice.

Kamp Plitvice Holiday Resort – odprt od 1.3. do 31.10.

Zanimiv kamp, ki je tudi največji v Liki in nudi urejene kamping parcele, moderne mobilne hišice in glamping hišice na drevesu ter ob jezeru. V sklopu kampa je urejen tudi wellness (doplačilo), imajo zunanji bazen, nekaj športnih igrišč in restavracijo.

Imetnikom Avtokampi kartice nudijo posebno ceno 27 € za 2 osebi in psa na parceli z elektriko v terminih 28.3. - 10.6. & 10.9. - 31.10.

Kamp Plitvice – odprt 28.3. do 1.10.

Gre za najnovejši kamp, ki je tudi najbližji Narodnemu parku Plitviška jezera in od vhoda št.1 je oddaljen samo 3 km.

Gre za srednje velik kamp z moderno zasnovo, urejenimi parcelami in mobilni hišicami, ima tudi športni del, restavracijo in ob njej tudi zunanji bazen.

Kamp Big Bear Plitvice – odprt od 28.3. do 31.10.

Novejši kamp urejen na južni strani Plitvic omogoča kampiranje in pa najem mobilnih hišic za 4 – 6 oseb. Kamp je urejen ob glavni cesti povezavi od Plitvic do morja, v samem kampu pa ni dodatne sence.

Kamp Korana – odprt od 29.3. – 31.10.

Srednje velik kamp, ki je zelo naraven, ob urejenih parcelah za kampiranje pa nudi tudi najem bungalovov.

Kamp Borje - odprt 29.3. – 31.10.

Manjši kamp z okoli 160 prostori za kampiranje in osnovno ponudbo in ugodno ceno kampiranja.