Obiskali smo kampe v Splitu, Trogiru, Omišu in na Braču

Publication date
Category
Statistics

Obiskali smo kampe Stobreč, Rožac, Galeb, Lisičina, Sirena v Lokvi Rogoznici in večino kampov na otoku Braču: Aloa, Tenis, Kito, Zlatni rat, Mario, No1, Kanun, Njiva, Meteor...

Ekipa Avtokampi.si je konec junija obiskala Split in si ogledala vse kampe v soseščini. Za »bazo« smo si izbrali kamp Stobreč, ki leži na južnem delu Splita, potem pa smo obiskali še kampe Rožac v Trogiru, Galeb in Lisičina v Omišu, kamp Sirena v Lokvi Rogoznici in tudi večino kampov na otoku Braču.kamp Strobreč Split - avtokampi.si

Kampe smo si ogledali, naredili nove fotografije, v večjih kampih pa tudi panoramske video posnetke, ki si jih lahko ogledate pri opisih kampov ali pa na povezavi www.avtokampi.si/video.

AKtualne cene kampiranja in najema mobilnih hišic so prav tako objavljene pri opisih samih kampov.
 
Kamp Stobreč sodi v kategorijo mestnih kampov, saj se dobesedno drži Splita. Številni obiskovalci kampa se kar s kolesom odpeljejo na ogled centra mesta, za prevoz s kombijem pa poskrbijo tudi v kampu, saj je to precej enostavnejše kot pa iskanje prostega parkirnega mesta v centru. Kamp razpolaga z okoli 250 parcelami in 54 mobilnimi hišicami, del kampa pa je neparceliran in tako namenjen šotoristom. Marca je v kampu pihala orkanska burja in podrla številna drevesa, ki so poškodovala mobilne hišice. V treh mesecih so kamp uredili, žal pa je sedaj sence precej manj kot nekoč. V kampu imajo lepo urejene tri sanitarne objekte, plaža v kampu je urejena z nasutim peskom, ponekod je na dnu tudi mivka. Gostom sta v kampu na voljo restavracija in lokal, manjše igrišče za košarko in nogomet, omogočajo pa tudi najem skuterjev, koles, štirikolesnikov in vodnih skuterjev. Za otroke imajo urejeno otroško igrišče, v poletnih kamp Rožac Trogir - avtokampi.simesecih pa organizirajo animacijo. Za naslednje leto v kampu Strobreč pripravljajo veliko novost – wellness center z bazenom, savnami in masažami.
 
Kamp Rožac leži na otočku Čiovo v neposredni bližini Trogira. Gre za manjši vendar lepo urejen kamp z odlično senco. Sam kamp je urejen na polotočku. Na levem delu imajo 25 urejenih parcel in 30 mobilnih hišic, desni del kampa pa je neparceliran, vendar je tudi tu možen priklop na elektriko. Del kampa je namenjen tudi samo šotoristom. Ob parceliranem delu je peščena plaža, ob neparceliranem pa skalnata, na koncu polotočka pa deluje lokal. Ob recepciji imajo v kampu tudi restavracijo in pekarno, za otroke manjše otroško igrišče, kampistom pa sta na voljo večji in manjši sanitarni objekt, ki sta izredno lepo urejena. Imajo tudi kopalnice za otroke in invalide. Za poletne mesece je v kampu Rožac obvezna predhodna rezervacija prostora. Lokacija kampa omogoča izlete po samem otoku, obvezen pa je tudi ogled Trogira, do katerega pa je zaradi gneče na cesti najbolje uporabiti kar taxi ladjico.kamp Galeb Omiš - avtokampi.si
 
Kamp Galeb je urejen slab kilometer pred centrom Omiša, kjer je v senci visokih dreves urejenih okoli 260 parcel, precejšen del kampa pa je neparceliran. Tik ob morju so v dveh vrstah letos postavili 20 novih mobilnih hišic, 10 starih pa prestavili v zadnjo vrsto kampa. Vse mobilne hišice so klimatizirane in opremljene z zunanjo teraso. Tik ob plaži deluje tudi restavracija Brguja, ob kateri je urejeno otroško igrišče in animacijski center. Za plažo v kampu Galeb bi rekli da je nekje med peščeno in mivkasto, na kateri boste našli tudi veliko število majhnih školjk. Otroci na plaži neizmerno uživajo, sodelujejo pa lahko tudi v animacijskem programu, ki včasih poteka kar na plaži. V kampu deluje deskarski center, urejeno je igrišče za odbojko, pri recepciji pa sta dve teniški in nogometno igrišče. Žal so letos zaprli Dino park, ki je deloval v bližini kampa. Omiš z reko Cetino nudi številne možnosti aktivnega dopusta, od kolesarjenja do raftinga, pohodništva in plezanja, za otroke pa vsak kamp Lisičina Omiš - avtokampi.sidan pripravljajo gusarki izlet z ladjico.
 
Kamp Lisičina je od centra Omiša oddaljen 5 minut hoje, do plaže pa je še dodatnih 5 minutk. Kamp ima izredno kuliso hribov, ki se dvigajo okoli celotnega kampa. Gre za manjši kamp z okoli 50 parcelami, od katerih ima več polovica naravno senco dreves. Sanitarni objekt je sicer majhen, vendar lepo urejen in čist, gostom pa nudijo tudi možnost uporabe skupnega prostora s kuhinjo in hladilnikom. Priporočamo vsem ljubiteljem miru in planin.
 
Kamp Sirena leži v kraju Lokva Rogoznica in je od Omiša oddaljen 9 km. Gre za miren kamp, ki je večinoma urejen v terasah. Na tem delu ima kamp odlično senco, parcele pa so namenjene le šotoristom. Drugi del kampa je urejen ob cesti, ki pelje do morja. Na tem delu je prostor predvsem za avtodome in počitniške prikolice, saj ima manj sence. Plaža v kampu je večinoma skalnata, kamp kamp Sirena Lokva Rogoznica - avtokampi.siima le eden manjši peščen zalivček, ob samem kampu pa je urejena večja prodnata plaža. V kampu imajo poleg konobe tudi manjšo trgovinico, kjer boste dobili najnujnejše potrebščine. Letošnja novost je zidan bungalov za dve osebi, ki ima lastno kuhinjo, dnevni prostor, ki je hkrati tudi spalnica, in kopalnico. Kamp priporočamo vsem ljubiteljem Dalmacije, ki si želijo mirnih počitnic.
 
Kampi na otoku Brač

Na Braču deluje 11 kampov in naša ekipa je na žalost morala izpustiti le obisk kampa v Sutivanu. Lansko leto so na prostoru starega kampa Supetar odprli nov kamp oz. bolje rečeno naselje z mobilnimi hišicami Waterman Beach Village. V naselju je 45 mobilnih hišic Adria xLine, ki nudijo obilo udobja, vsaka hišica pa ima tudi zunanjo teraso. Žal kužki v mobilnih hišicah niso dovoljeni. V gornjem delu naselja je v senci borovcev tudi prostor namenjen kampiranju, kjer je možen priklop na elektriko. Kampistom je na voljo tudi lepo urejen sanitarni kamp Waterman beach Village Supetar - avtokampi.siobjekt, kjer so uredili več kopalnic in prostor za pomivanje posode. V kampu imajo lokal in restavracijo, otroško igrišče, mini golf, dva zunanja bazena, do prodnate plaže pa je približno 150 metrov.

Kamp Aloa je od Bola oddaljen približno 5 minut vožnje po novi asfaltirani cesti proti kraju Murvica. Celoten kamp je urejen v strmem bregu, tako da so parcele namenjene kampiranju urejene v večih terasah. V spodnjem delu kampa je več sence kot v gornjem. Zaenkrat kamp z elektriko oskrbuje agregat, ki pa bo zaradi letošnje novosti, novih mobilnih hišic, sedaj deloval čez cel dan. V levem delu kampa so v prvih vrstah ob morju postavili osem mobilnih hišic, od koder je lep pogled na morje in sosednji otok Hvar. V kampu imajo gostje skupen prostor za druženje, kjer je tudi lokalček in prostor za žar. Plaža v kampu Aloa je večinoma kamnita, manjši del je prodnat, imajo pa v morju postavljen splav, kjer se lahko tudi sončite ali pa skačete v morje. Kamp je primern za vse tiste, ki na kampiranju ne potrebujete velikega udobja in seveda zaradi ugodnih vetrovnih razmer tudi za ljubitelje deskanja in kajtanja. kamp Aloa Vranina - avtokampi.si

V samem Bolu na Braču deluje oseb manjših kampov, med katerimi sta najnovejša kamp Zlatni rat in kamp No1. Oba ležita v neposredni bližini najbolj znane plaže na otoku Zlatni rat, do koder je le nekaj minut peš. Iz kampa No1, ki poleg kampa Aloa edini kamp tik ob morju, je tudi zelo lep pogled na samo plažo Zlatni rat. Kamp No 1 nudi cca 30 kamp prostorov, omogoča priklop na elektriko in osnovne sanitarije. V kampu Zlatni rat imajo lepo urejene parcele, ki so primerne tudi za večje avtodome in prikolice. Omogočajo tudi najem ene mobilne hišice za 5 oseb. Ob večerih gostom kampa postrežejo v njihovi konobi, imajo pa tudi pekarno in večje sanitarije. Na voljo tudi internetni dostop.

Glede na lokacijo in opremljenost sledi kamp Tenis, ki leži tik nad teniškimi igrišči. Od kampa do plaže je približno 10 minut hoje. Šef kampa Darko bo poskrbel, da vam bo našel pravi prostor za vaš šotor, za avtodome in prikolice pa je priporočljiva predhodna rezervacija, saj je prostora zelo malo. Senco dajejo posebne ponjave, ki so napete čez celoten kamp. V kampu Tenis imajo tudi možnost spanja v skupnem prostoru z desetimi posteljami, kar še posebej prav pride ob slabšem vremenu. Sanitarije so tudi po 15 letih še vedno lepo urejene, gostom je na voljo velika kuhinja in uporaba hladilnikov, na zunanji terasi pa je velik žar. Gostom je na voljo brezplačen dostop do interneta.

Ob vstopu v sam Bol je prvi kamp Mario, ki ima v osrednjem delu več lepo urejenih in senčnih kamp prostorov, na travniku pred kampom pa je bolj sončen del namenjen avtodomom in prikolicam. Gostom je na voljo kuhinja, lepo urejene sanitarije in brezplačen internet. Imajo tudi lastno konobo s tradicionalnimi dalmatinskimi jedmi. Tudi v sosednjem kampu Kito je na dokaj majhnem prostoru urejenih veliko kamping mest. Letos so dodali novo ponjavo, ki bo na travniku omogočila več sence šotoristom, avtodomarji pa imajo tudi nekaj urejenih prostorov za udoben dopust. V kampu oddajajo tudi eno mobilno hišico. Gostom je na voljo kuhinja, lepo urejene sanitarije, ob večerih pa vas vabijo v konobo z lepim vrtom na domače specialitete in dobro vino. Kamp Meteor je najbližji centru mesta, od katerega je oddaljen 5 minut hoje. Prostora je le za okoli 20 šotorov, omogočajo pa tudi najem dveh starejših prikolic. Sanitarije so lepe, prav tako tudi skupen prostor za kuhanje. Kamp Kanun in kamp Njiva ležita na parcelah nad kampom Tenis in imata parcele urejene v nasadu oljk. V obeh kampih so dobrodošli predvsem gostje, ki si želijo veliko miru, s parcel pa je lep pogled na morje in otok Hvar.