Oglasi:

Korona virus

Vse o kampiranju, naši spletni strani, vaši predlogi

Odgovor Napisal/-a: lassa1

Brez avatarja
lassa1 je odsoten
lassa1
Prispevki: 2
Pridružen: Pe Jun 14, 2019 7:04 am

Korona virus

Objavljeno: Ne Mar 22, 2020 3:33 pm

Ni mi jasno za kaj se zapirajo, avtokampi, posebej oni v naravi ! :?: :?:
se raziskave kažejo da prenašanje virusa na odprtemu, v naravi ni mogoče. Seveda pod pogojem da upoštevamo minimalne razdalje med seboj 1-2m.  Restavracije, cafe bari in drugi podobni objekti v sklopu avtokampa naravno da je smiselno da so zaprti. Radi še dodatne izolacije mogoče je določiti varnostno razdaljo med vozili ,vsaka druga parcela ali kaj podobnega. Pri uporabi sanitarnih prostorov, se tudi da narediti shema in določiti varnostna pravila uporabe. 
Če že delamo od doma, za kaj ne bi delali tudi iz avto doma. Po drugi strani to bi razpršilo prebivalstvo iz naseljenih področja te zmanjšalo število potencialnih okužbi. Saj kar se tiče tistih kateri si lahko privoščijo možnost da se umaknejo v naravo.   

Odgovor Napisal/-a: Damian

Brez avatarja
Damian je odsoten
Damian
Prispevki: 16
Pridružen: Pe Feb 01, 2019 2:16 pm

Re: Korona virus

Objavljeno: Po Mar 23, 2020 6:22 pm

Tako in tako so Hrvatje zaprli meje, tudi na otoke ne moreš več, če nimaš stalnega prebivališča. Se bojim, da bi znalo potrajat...pa tako sem se veselil začetka sezone...smo imeli v planu čez 14 dni postavljat.... :(

Odgovor Napisal/-a: denis4

Brez avatarja
denis4 je odsoten
denis4
Prispevki: 26
Pridružen: Pe Feb 01, 2019 2:13 pm

Re: Korona virus

Objavljeno: Pe Mar 27, 2020 8:47 am

Zato ker je potrebno za uničenje virusa prekiniti vse nenujne zadeve. Kako si pa predstavljate da bi kampi zagotavljali spoštovanje vseh predpisov? V kopalnicah, na recepciji, razkuževanje... Kako boš med pavšalisti določil kdo lahko pride in kdo ne. Ipd.
Marsikdo se že doma ne drži pravil, tam bi bilo le še huje.

Ostanite doma! Bomo kampirali naslednje leto ;)

Odgovor Napisal/-a: avtokampi.si

Uporabniški avatar
avtokampi.si je odsoten
avtokampi.si
Prispevki: 2221
Pridružen: Pe Feb 01, 2019 1:59 pm

Re: Korona virus

Objavljeno: So Mar 28, 2020 10:35 am

Kampirali bomo še letos - samo bo pa zagotovo malce drugače kot doslej :!:

Mi smo malce spremljali zadeve in recimo na Japonskem se je povečalo povpraševanje po kampiranju, ker imajo naravne kampe in so poskrbeli za ustrezno čiščenje. Tudi v Avstraliji je še nekaj kamping lokacij ostalo odprtih, v Angliji pa so kar dolgo vztrajali pri odprtih kampih, prejšnji teden pa so tudi večinoma vsi zaprli.

Verjetno pa letos in v prihodnjih letih ne bo več takšno kot je bilo doslej. Bomo videli, kaj bodo v nadaljevanju svetovali strokovnjaki. Mi mislimo, da prostor v naravi pomeni manjše tveganje za prenos virusa kot pa zaprti prostori npr. v hotelu, kjer je še največji problem skupna ventilacija in skupni prostori.

Odličen izbor so recimo mobilne hišice, kjer gost ob prihodu ve, da je hišica čista, da so poskrbeli za razkuževanje in da bo samo on in njegovi družinski člani uporabljal tisti prostor. Mobilna hišica ima tudi svojo kopalnico in kuhinjo, tako da je verjetnost okužbe minimalna.

Kampi bodo morali poskrbeli, da bo med gosti nekaj več prostora. To pomeni, da bodo goste dali v začetku sezone npr. na vsako drugo parcelo, v primeru neparceliranega dela pa povečali razmak med gosti. Poskrbeti bodo moral za še boljše čiščenje in dezinfekcijo sanitarnih objektov, težko pa bodo zagotovili stalno čiščenje otroških igral, zato bo priporočljivo, da se otroci izognejo uporabi otroških igrišč in več časa preživijo v naravi, ob reki, morju... Po informacijah strokovnjakov uporaba bazenov ni problematična, saj klor poskrbi za uničenje virusa.

Bomo morali pa tudi kampisti biti malce bolj čisti in pozorni na obnašanje. Skupni prostori npr. recepcija, pralnica posode in perila, trgovina – tam bodo veljale omejitve števila oseb, poskrbeti moramo za ustrezno razdaljo do drugih oseb, izogibati se rokovanja z drugimi kampisti in osebjem kampa.

Sanitarije – vsak za seboj mora poskrbeti za čistočo v sanitarijah in tuših, umivanje in razkuževanje rok, poskrbeti za razdaljo med uporabniki, za lastnike avtodomov in prikolic se priporoča uporaba lastni sanitarij v počitniškem vozilu.

Zelo pomembno pa je, da če bo nekdo opazi, da ima simptome koronavorusa (vročina, okužba dihal...), da bo takoj zapustil kamp in se vrniti domov. Moramo se zavedati, da kamp ne more in ne sme biti prostor za (samo)izolacijo, ker če bo prišlo do okužbe večjega števila oseb, bodo kamp enostavno morali zapreti.

Odgovor Napisal/-a: bizmbazm

Brez avatarja
bizmbazm je odsoten
bizmbazm
Prispevki: 34
Pridružen: Pe Feb 01, 2019 2:01 pm

Re: Korona virus

Objavljeno: Po Mar 30, 2020 6:31 pm

Jst bom pa tako začel. Če bomo zdaj vsi en mesec doma, bo virus uničen gremo vsi lepo kampirat. Žal sem skeptik, ker se eni tega ne znajo držat. Žal se bojim, da bomo letos bolj mal dopustoval, sploh v tujini. Da bom pa omejen na dopustu s štetjem ljudi na plaži, kafiču, kopalnici itd. pa ni dopust kajne? Lani smo kampiral 5x vsega skupaj 36 dni. Letos nameraval do Malage Španija in po Poljski. Ja bomo pa pršparal. Vsaj nekaj. Bodite zdravi, doma in optimisti.

Odgovor Napisal/-a: avtokampi.si

Uporabniški avatar
avtokampi.si je odsoten
avtokampi.si
Prispevki: 2221
Pridružen: Pe Feb 01, 2019 1:59 pm

Re: Korona virus

Objavljeno: Pe Apr 03, 2020 11:49 am

Danes je prišla uradna informacija glede pavšala iz kampa Adria - Ankaran. Če se bo kamp odprl kasneje, bodo poizkušali sezono podaljšati v krompirjeve počitnice.

Spoštovani gostje kampa Camping Adria,

Kot že veste, je epidemija korona virusa covid-19 močno prizadela slovenski in mednarodni turizem ter gospodarstvo na splošno. Naša družba pri tem ni izjema. Vlada je z Odlokom o začasni prepovedi prodaje storitev in blaga fizičnim osebam, ki je pričel veljati 16.3.2020, prepovedala opravljanje dejavnosti namestitvenih in gostinskih obratov.

Z vladnim odlokom se strinjamo in ga podpiramo, saj je v takšnih primerih potrebno najprej zaščititi zdravje in življenja zaposlenih, gostov in širše družbe. Prav tako je zajezitev epidemije osnova za opravljanje naše dejavnosti v prihodnje. Kdaj se bo kriza končala, je žal nemogoče napovedati.

Obveščamo vas, da bomo kamp Adria odprli takoj, ko bo Odlok umaknjen. Pripravljalna dela so povečini že izvedena in nadejamo se, da bo v prihodnjih tednih epidemija izvenela in bomo lahko odprli resort. O novostih, ki bodo pomembno vplivale na dogajanja v kampu v prihodnjih tednih, Vas bomo sprotno obveščali.

S strani gostov se pojavljajo vprašanja glede plačila preostanka pavšala. V vezi tega vas obveščamo, da lahko, glede na izredne razmere, preostanek pavšala poravnate po prejemu obvestila o odprtju kampa. Če se bo odprtje kampa zaradi epidemije zavleklo za 4-6 tednov, bomo podaljšali čas odprtja kampa v jesen in vključili tudi krompirjeve počitnice. Tako boste lahko polno izkoristili zakupljene storitve.

O različnih scenarijih glede na morebitnega kasnejšega datume odprtja za zdaj še ni sprejetih odločitev, saj bodo prihodnji tedni verjetno dali bolj natančno osnovo za odločanje. V vsakem primeru bomo našli ustrezne rešitve in Vas o njih pravočasno obvestili, da se boste imeli čas organizirati.

V tem tednu smo pričeli s prevozom prikolic na parcele, delo na recepciji poteka, z ekipo pa se pripravljamo na novo sezono.

Vsem nam želim, da skupaj s svojimi najbližjimi ostanemo zdravi. Ostanite doma, upoštevajte navodila pristojnih institucij in morda te trenutke izkoristite za vse tiste družinske zadeve, za katere Vam ob rednih delovnih obveznostih prepogosto zmanjka časa.

Iskreno upam in želim, da bo epidemija čim prej  izzvenela in Vas bomo lahko znova pozdravili v našem zelenem resortu. Verjamem, da si tega želimo prav vsi.

Odgovor Napisal/-a: avtokampi.si

Uporabniški avatar
avtokampi.si je odsoten
avtokampi.si
Prispevki: 2221
Pridružen: Pe Feb 01, 2019 1:59 pm

Re: Korona virus

Objavljeno: Sr Apr 08, 2020 4:49 pm

Informacija iz kampa Pila in Konobe - Punat glede koronavirusa in pavšala

Dio paušalista u kampu Pila i u kampu Konobe je platio u februaru, prije nego je počela cijela situacija sa COVID 19, jer smo imali posebne popuste za early booking kao i prijašnjih godina. Svim paušalistima koji su platili poslali smo obavijest da ćemo korigirati cijene paušala, ovisno o datumu otvaranja.

Imamo više scenarija ali za sada ne možemo ništa potvrditi jer čekamo kada će biti moguće otvoriti kamp. Čim budemo imali informaciju šaljemo obavijest svim paušalnim gostima.

Za one paušaliste koji nisu platili, ne tražimo uplatu – i njih ćemo obavijestiti čim se nešto bude znalo.

S tom nadom i vjerom da ćemo uspješno prebroditi ovu krizu, želimo Vam prije svega dobro zdravlje i svako dobro te da se uskoro vidimo u Puntu!

Odgovor Napisal/-a: ajerdna1963

Brez avatarja
ajerdna1963 je odsoten
ajerdna1963
Prispevki: 1
Pridružen: So Feb 01, 2020 12:02 pm

Re: Korona virus

Objavljeno: To Maj 26, 2020 7:39 am

Pozdravljeni!

Tudi mi smo za letos planirali vzeti pavšal na Hrvaškem. Spremljam vse te informacije glede samega vstopa na Hrvaško....nisem zasledila kako je v primeru, ko prikolico fizično vlečeš na Hrvaško v kamp.... več ali manj se mi zdi, da je tole kolikor toliko urejeno za tiste, ki že imajo pavšal v nekem kampu in je prikolica že na Hrvaškem..... bojim se, da bomo vse spakirali in potem se bomo z meje vrnili domov.... Lepo prosim, če ima kdo kakšne bolj konkretne informacije, da jih napiše. Sem že razmišljala, da bi za vse skupaj klicala kar hrvaški MUP.... 

Odgovor Napisal/-a: avtokampi.si

Uporabniški avatar
avtokampi.si je odsoten
avtokampi.si
Prispevki: 2221
Pridružen: Pe Feb 01, 2019 1:59 pm

Re: Korona virus

Objavljeno: To Maj 26, 2020 9:42 am

Najbolje je imet pavšalno pogodbo z imeni ali pa kar potrdilo o rezervaciji na določen termin, takrat ko pridete postavljat prikolico. Pogosto kampi dajo pavšalno pogodbo šele ob prihodu v kamp, tako da naj pač napišejo in po mailu pošljejo neko potrdilo, da določene osebe prihajajo za vikend v kamp.

Lahko pa še to potrdilo od MUP natisnete - https://www.avtokampi.si/novice/kateri- ... -ze-odprti

Odgovor Napisal/-a: thomaz

Brez avatarja
thomaz je odsoten
thomaz
Prispevki: 6
Pridružen: Pe Feb 01, 2019 2:15 pm

Re: Korona virus

Objavljeno: Če Jun 18, 2020 7:01 am

Konec šole in čas dopustov je tako rekoč pred vrati, s tem pa tudi odločitev ali se podati na kampiranje. V naši družini že od nekdaj kampiramo, zdaj s svojo počitniško prikolico, mladina si poleg postavi šotor. Strinjam se, da je kampiranje na prostem bolj varno, gledano iz zdravstvenega vidika -  novega korona virusa. To se povdarja na veliko na tej spletni strani, kot v medijih in s strani lastnikov kampov. Pa vendar se s tem ne bi mogel popolnoma strinjati. Dilema so skupni sanitarni objekti, ki so po mojem mnenju v trenutni situaciji največja slabost kampiranja in po moji oceni imajo zaradi tega večjio prednost celo apartamji, ki jih lahko temeljito razkužiš tudi sam, preden se družina vseli. Večina prikolic ima lastno kopalnico in stranišče, ki pa za dopust vendarle ni primerna za večjo družino. Pride prav kvečjemu za umivanje zob in za občasno uporabo stranišča. Ostaja pa še tuširanje, pranje posode, uporaba stranišč. Niti sam si ne predstavljam, kako v tem času ravnati dovolj higienično na stranišču, kaj šele kako bo ravnal otrok. Npr. se je zgodilo, da je bila na wc-ju kaseta za wc papir s spodnje strani "zamazana" in je nihče ne počisti, ker tega niti čistilka ni videla. Pa uporaba tušev, pred njimi dolge vrste, torej se tušira drug za drugim, pa kakšen kihne, zakašlja. Pranje posode... Zagotovo v kampih nimajo v sanitarnih objektih človeka, ki "laufa" za in pred vsakim obiskovalcem in prezračuje, razkužuje kljuke, ključavnice, wc deske, držala, splakovalnike, pa enako v tuš kabinah, pipe in površine v kopalnicah in pri pranju posode. Še za odraslega človeka je tole zapleteno, kaj šele za otroke. Ni ravno dopust, da bom z vsakim obiskom sanitarnega objekta nosil tja pumpico z razkužolom, pazil, da je ja prezračeno  in da pred menoj ni bilo tam nikogar, ki je ravno kašljal in kihal. In potem to počel še z vsakim otrokom posebej. To že več ni dopust. Sem zakompliciral, tako bo verjetno večinsko mnenje, vendar bi želel, da vendarle nekdo na tole konkretno odgovori. Prejel sem dopis iz kampa, kjer imamo rezervirano. Edino kar pišejo je, da so zmanjšali število mest za kampiranje za 20%, da bo s tem manjša gneča v sanitarijah in v kampu. Pa bo to res? Ko bo prišel večer, bomo ljudje želeli pod tuš..samo vrsta bo verjetna krajša, manesto 10 jih bo čakalo 8. Kakšne konkretne izkušnje imate tisti, ki ste v tem času že kampirali? Kako je to organizirano? Ker kampiranje ni samo giabnje na zraku in ležanje na svoji parceli v primerni oddaljenosti od soseda.

Odgovori