Oglasi:

Korona virus

Vse o kampiranju, naši spletni strani, vaši predlogi

Odgovor Napisal/-a: Wanderer

Brez avatarja
Wanderer je odsoten
Wanderer
Prispevki: 45
Pridružen: Pe Feb 01, 2019 2:13 pm

Re: Korona virus

Objavljeno: Ne Jun 21, 2020 4:58 pm

Dobro vprašanje. Nam se rezervačija začne to sredo in še danes (nedelja) ne vem, ali bomo šli ali ne. Smo družina z 2 majhnima otrokoma in moji pomisleki gelde nakmpiranja so enaki, kot si jih navedel ti, torej tuširanje, umivanje posode, sanitarije. To je eno, drug pomislek, ki ga imam je plaža. Kako tam zagotoviti 2m razdaljo, če kampi ne omejujeo obsika skladno s tem? To potem pomeni, da prideš na plažo in ta bo polna. Jaz vem, da se z otroci ne bom šel rinit vmes. Po drugi strani pa če slučajno dobiš prostor, nato pa pride druga skupina, ki pa nima problema da se rine vmes in se ti pozicionira takorekoč skoraj na tvojo brisačo. Ne znam si predstavljati, kako bo to izgledalo? Ko smo povprašali kamp (mi gremo v Straško), kako bodo zagotavljali prostor na plaži, so nam odgovorili, da vse piše na spletni strani. A na spletni strani piše to, kar trobijo povsod. 2m razdalje, razkuževanje, higiena. Ampak to je teorija! Kdorkoli želi, da ta teorija uspe tudi v praksi, bi moral omejiti kapecitete kampa kar krepko, vsaj za 1/3. Ampak to se ne dogaja. Oemjitev v smislu kapacitete ni in ta teorija 2m razdalje na plaži ne more uspeti. Ne more. Pika. Pa nihče se s tem ne obremenjuje. Žalostno. Ne vem če bomo šli.

Odgovor Napisal/-a: denis4

Brez avatarja
denis4 je odsoten
denis4
Prispevki: 26
Pridružen: Pe Feb 01, 2019 2:13 pm

Re: Korona virus

Objavljeno: Ne Jun 21, 2020 7:11 pm

Prejšnja leta smo bili v tem kampu ravno v tem času in ni bilo hude gužve, je le velik kamp, tako da pomoje z razdaljo ne boste imeli težav.
Kar se tiče pa uporabe skupnih prostorov pa je najbolj sigurno da poskrbi vsak zase. Če imate tako hude pomisleke glede vsega tega je po moje dopust letos bolje preživeti doma, kot pa biti zafrustriran ves čas ;)

Odgovor Napisal/-a: Wanderer

Brez avatarja
Wanderer je odsoten
Wanderer
Prispevki: 45
Pridružen: Pe Feb 01, 2019 2:13 pm

Re: Korona virus

Objavljeno: Ne Jun 21, 2020 8:02 pm

Se ne bi strinjal, da v tem času kamp običajno ni poln. V tem času je ponavadi skoraj v celoti zaseden in na plaži si lahko bil srečen, če si bil 0,5m vstran od soseda. Glede frustracij pa se strinjam, če bi se šlo samo zame, ne grem. Ker pa vem kako otroka komaj čakata morje, bi rad dal veselje njima in zato tehtam. Starši gotovo ne bomo sproščeni, vsaj jaz ne. Bi se mi pa zdelo pošteno, da bi lastniki kampa kapacitete omejili glede na kapaciteto plaže in pričakovane zahteve distanciranja. Napisati "držite razdaljo 1,5m" je enostavno, dejansko jo držati, če je kamp v celoti zaseden pa je nemogoče, razen če ne greš na plažo. V čem je potem smisel?

Odgovor Napisal/-a: thomaz

Brez avatarja
thomaz je odsoten
thomaz
Prispevki: 6
Pridružen: Pe Feb 01, 2019 2:15 pm

Re: Korona virus

Objavljeno: So Avg 08, 2020 2:23 pm

Nekaj prispevkov nazaj sem spraševal kako so poskrbeli za korona  zaščito v kampih, skupnih prostorih ipd. No, odločili smo se, da odrinemo na lani rezervirano parcelo v hrvaški Istri. Še prej smo se preskrbeli z maskami, pa nabavili smo tuš šotor, nek tuš na pumpanje, končno prvič s seboj odnesli še kemični wc, vse za vsak slučaj. A že na začetku je bilo jasno, da bomo vse to tudi uporabljali. Na recepciji vsi gostje ki so vstopali niso imeli mask, opozoril jih ni nihče, zaposleni na repepciji brez mask, bili pa so za steklom. Recepcija zaprta vrata, isti zrak kroži skozi klimo. (???!!!). Na wcjih ni predvidena nošnja mask, mi smo jih prvič uporabili, bili smo skoraj atrakcija, nato pa wcjev nismo več uporabljali, saj smo imeli kemičnega, ki sem ga 1x dnevno, ko ni bilo gneče, izpraznil;na srečo je prostor za to ločen in skoraj na prostem. Kako je rešeno tuširanje nismo ugoravljali... enako kot prejšnja leta. Ni zaprtih vmesnih kabin ali kaj podobnega. Umivanje posode je zunaj, piše da upoštevaš distanco, niso pa blokirali vmesnih umivalnikov, enako v kopalnicah. Gostje uporabljajo pri umivalnikih fene za sušenje rok-niso izključeni. Skratka, opozorila so takšna, da pozabiš kmalu na korono, posledično se gostje  družijo, objemajo, ker se eno leto niso videli... V restavracijah nimajo mask, mize normalno natlačene, posledično natlačeni gostje...no kakšen slab m je bilo vmes. Zaposleni bi pa pri pripravi ali strežbi le lahko imeli maske. Glede mask...v kampu jih nima NIHČE. Opa, nadzorni na vespi jo je pa imel vseskozi, tudi med vožnjo. Letos smo imeli neverjetno veliko obiskov z recepcije, razne kontrole brez maske, vsa leto do zdaj nikoli. Pa pišejo na spletni strani, da letos ne bodo obiskovali gostov zaradi varnosti. Aja, pa pri prodaji kruha ne poznajo rokavice za kruh in za denar...vse gre z isto roko brez razkuževanje vmes in za vse stranke tako. Tu sem prvič malce "shodil". tako da je gospa samo za mene naslednjič razkužila roke....če? Plaža gneča. Če ne bi nizozemci bežali domov zaradi karantene, bi bilo vse tako kot leta do zdaj. Skratka, mi smo bili na svoji parceli z vso opremo, skupnih prostorov nismo uporabljali-samo praznjenje umazane vode ob ustreznem času..in plaža ter morje. Trgovina 2x, z masko, na kratko. Tu so skoraj vsi nosili maske..italijan jo je moral sneti, da je lahko klepetal s prodajalko, neki nemški otroci pa je"niso potrebovali".
Imeli smo se dobro, otroci so uživali, sicer okrnjeno, ker nismo hodili na prireditve/zabave zaradi gneče. Glede korona varnosti pa ja, mi se držimo nekih norm, nismo pa paničarji. Da zaključim: poskrbi sam zase, ker nihče drug ne bo!

Odgovori
cron