Znana so najboljša slovenska smučišča in wellness centri

Datum objave
Kategorija
Statistika

Poslušalci radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija", ki deluje pod okriljem RTV Slovenija, in spletnega portala www.dj-slovenija.si so tudi letos izbirali najboljše smučišče in najboljši wellness center v Sloveniji.

Poslušalci radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija", ki deluje pod okriljem RTV Slovenija, in spletnega portala www.dj-slovenija.si so tudi letos izbirali najboljše smučišče in najboljši wellness center v Sloveniji. Nagrade najboljšim so sredi aprila podelili v hotelu Špik v Gozd Martuljku.naj smučišče in naj wellness - avtokampi.si

Najboljša smučišča
Letos je zmagovalec v kategoriji malih smučarskih centrov postal smučarski center Jakec  Trije kralji, na drugem mestu je Ski Bor Črni vrh in na tretjem mestu Celjska koča. Med srednje velikimi smučišči je vrstni red že nekaj let nespremenjen. Največ glasov je ponovno dobil smučarski center Golte, na drugem mestu je Stari vrh in na tretjem Soriška planina. Že tretje leto zapored je zmagovalec v kategoriji velikih smučišč smučarski center Vogel, kjer so smučarji najbolj zadovoljni z urejenostjo prog in varnostjo. Tik za njim je tokrat Cerkno, na tretjem mestu pa je smučišče Rogla.

Naziv "Družini prijazno smučišče" so letos prejela smučišča: Rogla, Cerkno in Kranjska Gora. Že drugo leto je potekal izbor tudi med  tujimi smučišči. Po oceni naših smučarjev  prvo mesto pripada avstrijskemu smučišču Mokrine/ Nassfeld, na drugem je smučišče Kronplatz in na tretjem Bad Kleinkirchheim.

Najboljši wellness centri
V letošnjem glasovanju so wellness centre razporedili v pet kategorij. Prvo mesto v kategoriji velikih rezidentov je, tako kot že vrsto let zapored, osvojil Wellness Vodno mesto Atlantis, sledita mu wellness Harmonija in Wellness center Galactica. V kategoriji malih rezidentov  je najbolj prepričal Wellness center Victoria iz Ljubljane, na drugem mestu je Oaza miru iz Maribora in na tretjem Fanči iz Ljubljane.

Zmagovalec kategorije Turizem - mali je Wellness Paradiso, na drugem mestu je tokrat Vitarium iz Šmarjeških Toplic, na tretjem pa Wellness center Špik.  Wellness Orhidelia Term Olimia je ponovno postal "Naj wellness" v kategoriji velikih centrov sproščanja in užitka, sledita mu Balnea, Dolenjske Toplice in Wellness Spa Center, Thermana Laško. V letos novo dodani kategoriji – Podeželski wellness – je tokrat slavil Wellness Korošec iz Mozirja. Na drugo mesto se je uvrstil wellness Turistične kmetija Urška iz Zreč, na tretje pa Wellness Lara iz Jelenovega grebena.