Zimsko kampiranje v kampih na avstrijskem Koroškem

Datum objave
Kategorija
Statistika

Zimski vikend ali počitnice lahko lastniki avtodomov preživijo tudi v zimskih kampih na avstrijskem Koroškem. Tako boste lahko s svojimi bivalnimi vozili resnično raziskovali in spoznavali naravo ter v uživali v neposredni bližini smučišč in tekaških prog. Prav tako lahko obiščete kakšno prireditev, ki jih v zimskih dneh ne manjka

V tej južni avstrijski regiji je kar 16 avtokampov odprtih tudi čez celo zimo. Seveda so postavljeni v neokrnjeni naravi, tako da bodo zasnežene jelke krasile vašo najbližjo okolico, obilica snega pa ponuja možnost za smučarske užitke ter za ostale zimske užitke npr. sankanje, vožnja s konjsko vprego in sanmi, izdelava eskimskih vasi, iglujev ter snežakov pri kateri bodo lahko sodelovali najmlajši in tudi odrasli.

Omeniti je potrebno, da je na avstrijskem Koroškem kampiranje preko noči na običajnih parkirnih prostorih prepovedano. Seveda je realno stanje povsem drugačno, saj boste na parkiriščih številnih koroških smučišč, predvsem Nassfeld (Mokrine), Katschberg,  Turracher Höhe, Heliligenblut) tudi čez noč videli parkirane številne slovenske in italijanske avtodome. Kljub temu vam svetujemo, da ob  daljšem obisku smučišč svoj avtodom preko noči pakirate v enem od zimskih kampov, ki vam nudijo odlično infrastrukturo, ki se lahko primerja s ponudbo v hotelih. Kampi so tako opremljeni z ogrevanimi sanitarijami, savnami,  solariji, fitnes napravami, pokritimi teniškimi igrišči, večina pa ima tudi lasten lokal in restavracijo. Za otroke imajo urejene posebne igralnice. V kampih so tudi urejene brezžične povezave do interneta.

Seveda pa je največja prednost kampov bližina smučarskih centrov s smučarskimi progami in številnimi urejenimi tekaškimi progami, do katerih vas pripeljejo brezplačni smučarski avtobusi. Lastniki kampov se tako potrudijo, da se kampisti pri njih počutijo kot doma. Vsi zimski kampi imajo urejeno sušilno sobo, za smučarske čevlje in smuči, osrednji prostor kampa pa je prijetna gostilna, kjer si lahko privoščite okusen obrok in popijete kuhano vino.

Na spletni strani www.camping.at boste našli vse pomembne informacije o zimskem kampiranju na  avstrijskem Koroškem, vključno z opisi kampov, njihovo zasedenostjo in posebnimi ponudbami. Da pa vam olajšamo izbiro vam posredujemo tudi nekaj povezav do kampov, ki se nahajajo v neposredni bližini smučišč:

  1. smučišče Heiligenblut / Grossglockner -  Nationalpark Camping Grossglockner
  2. smučišče Katschberg - Ramsbacher kamp
  3. smučišče Katschberg - Camping Mauterndorf
  4. smučišče Nassfeld / Mokrine - Alpenferienpark
  5. smučišče Nassfeld / Mokrine - Schluga Camping
  6. smučišče Nassfeld / Mokrine - Flachberg Camping
  7. smučišče Petzen /Peca - Camping am Pirkdorfer See

Več informacij o ponudbi Koroške turistične organizacije in brezplačne kamping kataloge ter brošure o smučiščih lahko dobite na naslovu Koroške turistične organizacije:

Kärnten Information
Casinoplatz 1, A-9220 Velden
Tel.: +43 463 30 00
E-mail

info@kaernten.at
Internet: www.koroska.info