Že ta teden aplikacija za hitrejši prehod meje s Hrvaško

Datum objave
Kategorija
Statistika

Hrvaški minister turizma je napovedal, da bo ta konec tedna (predvidoma v četrtek) pričela delovati spletna stran, kjer bodo turisti na poti na Hrvaško lahko že doma vnesli podatke in tako hitreje prestopali mejo.

NOVO - spletna aplikacija za vnos podatkov je že urejena. Več o tem na >>

Posredovane podatke o osebah, trajanju in kraju bivanja bo prejelo HZJZ - Hrvaški zavod za javno zdravstvo. Na mejnih prehodih naj bi uvedli posebne pasove namenjene prav potnikom, ki bodo predhodno v sistem vnesli podatke in jim tako omogočili minimalno čakanje za vstop na Hrvaško.​

Še vedno pa bo potrebno imeti potrdilo o rezervaciji namestitve oz. parcele v kampu, pogodbo o pavšalnem najemu parcele ali potrdilo o lastništvu nepremičnine ali plovila.

Na Hrvaškem so tudi napovedali odpiranje meja za ostale turiste predvsem iz Avstrije, Češke, Madžarske in seveda Nemčije, čeprav po naših informacijah turisti že sedaj s potrdilom o rezervaciji namestitve nemoteno prehajajo hrvaško mejo.

Je pa minister Počivalšek v sredo napovedal, da bi lahko že v začetku junija popolnoma sprostili promet na mejah med Slovenijo in Hrvaško.

Za vsa dodatna vprašanja glede prehajanja meje s Hrvaško je na voljo tudi posebna spletna stran hrvaškega notranjega ministrstva, kamor se lahko vsi potniki obrnejo za dodatne informacije >> https://mup.gov.hr

Na Hrvaškem največ slovenskih kampistov

V hrvaških kampih so do sredine maja beležili 10.600 prihodov gostov in 43.000 nočitev, kar je le 5% običajnega obiska v tem času.

Stanje se je v zadnjem vikendu že nekoliko popravilo, saj so od četrtka do nedelje beležili 3.500 prihodov v kampe in 9.000 nočitev.

S strani slovenskih kampistov je bilo 2.300 prihodov in skupno so ustvarili nekaj več kot 5.500 nočitev. Samo za primerjavo tradicionalno najštevilčnejših nemških kampistov je bilo nekaj manj kot 300.

Z odprtjem kampov predvsem v okolici Novigrada, Vrsarja, Rovinja in na otoku Krku ter Lošinju pričakujemo porast števila kampistov, saj bodo številni pavšalisti prvič prišli do svojih parcel, številni pa bodo izkoristili lepo vremensko napoved in prišli na prvo kopanje v morju.

Ta vikend pričakujemo odprtje naslednjih večjih kampov ob hrvaški obali:

> Kampa Aminess Maravea in Sirena v Novigradu
> FKK kamp Solaris pri Poreču
> Kampi Valkanela, Porto Sole in Koversada v Vrsarju
> Kamp Polari v Rovinju

> Kamp Brioni pri Puli

> Na otoku Krk se odpirajo kampi Njivice, Krk Premium, Ježevac, Pila in Baška

> Na otoku Cres bodo na novo odprti kampi Slatina, Bijar in Baldarin

> Kamp Zaton pri Zadru