Zdravje na prvem mestu, tudi na dopustu

Datum objave
Kategorija
Statistika

Že veste, kam se boste letos odpravili na dopust? Ker je zaradi koronavirusa letošnje poletje bolj nepredvidljivo, je za brezskrben dopust ključno, da prej poskrbite za varnost. V Zavarovalnici Triglav pojasnjujejo, zakaj je pomembno, da sklenete Zavarovanje potovanj v tujino in Zavarovanje odpovedi turističnih potovanj, kako ravnati, če zbolite pred odhodom na pot ali v tujini in kaj lahko storite, če morate predčasno prekiniti potovanje.

Če na potovanju zbolite za koronavirusom

Zavarovanje potovanj v tujino pri Zavarovalnici Triglav krije stroške nujnega zdravljenja v tujini ter stroške prevoza zavarovanca v domovino, če ga odredi zdravnik. To velja tudi v primeru, če v tujini zbolite zaradi okužbe s koronavirusom.

Če na potovanju zbolite zaradi koronavirusa in morate v izolacijo, bo to zavarovanje v okviru paketa C, v času posebne akcije, ki traja od 10. 5. do 31. 12. 2021, pa tudi v okviru paketov A in B, krilo stroške podaljšanega bivanja v nastanitvi, ki je enaka kategoriji nastanitve, v kateri ste bivali v času potovanja.

Tudi če potujete z družino in imate sklenjeno družinsko zavarovanje potovanj v tujino, bo zavarovanje te stroške krilo tudi vašim družinskim članom, ki so morali v izolacijo zaradi bolezni covid-19.

Stroški testov v tujini

V primeru, da so testi opravljeni v sklopu zdravljenja, torej če zbolite in potrebujete zdravniško pomoč, pa bodo stroški testov kriti. Če pa ste zdravi, a vam je odrejena karantena, zaradi česar se morate testirati, vam ti stroški ne bodo povrnjeni.

Odpovedan let in predčasna prekinitev potovanja

Če zaradi okužbe s koronavirusom zbolite pred odhodom na potovanje in zaradi tega ne morete na pot ali če zboli eden od ožjih družinskih članov, vam v primeru sklenjenega zavarovanja odpovedi turističnih potovanj povrnemo strošek odpovedanega potovanja.

Če pa zaradi koronavirusa zbolite na potovanju in morate zato predčasno prekiniti potovanje ali pa zaradi izolacije podaljšati bivanje v hotelu, vam bo zavarovanje tudi to krilo. To v okviru omenjene posebne akcije velja za vse pakete zavarovanja, sicer pa le za paket C.

V okviru te akcije pa navedeno kritje velja tudi v primeru, če ste zdravi, a vam je zaradi tveganega stika v tujini odrejena karantena.

Nobeden od paketov Zavarovanj potovanj v tujino ali Zavarovanje odpovedi turističnih potovanj pa ne vključuje kritja stroškov odpovedi leta ali hotela, če je potovanje odpovedano zaradi zajezitvenih ukrepov epidemije ali pandemije.

Pomoč le en klic stran

Če na potovanju zbolite in imate sklenjeno zavarovanje potovanj v tujino, pokličite Triglav asistenco na tel. št. +386 2222 2864. Sodelavci v klicnem centru, ki so vam na voljo 24 ur na dan, bodo organizirali zdravljenje, zavarovanje pa bo v okviru zavarovalne vsote pokrilo stroške zdravljena v bolnišnici ter stroške prevoza do bolnišnice ali v domovino.

Če se slučajno zgodi, da morate ob klicu čakati na prostega operaterja, klic končajte, saj vas bodo sodelavci v najkrajšem času poklicali nazaj.

Bi želeli več informacij o zavarovanju potovanj v tujino in drugih koristnih nasvetov za brezskrben dopust? Najdete jih v članku >>